|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gdzie kupić najtaniej PLEXI |
Autor |
Wiadomość |
BarteckY
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-07-2007, 14:17 Gdzie kupić najtaniej PLEXI
|
|
|
Witajcie,
Z racji tego że mój fiat przechodzi generalną przebudowę na samochód rajdowy, szukam miejsca ( nie koniecznie musi być Warszawa) gdzie tanio kupie PLEXI. Chciałbym powstawiać ja zamiast tylnej, oraz bocznych szyb.
I tu sie rodzi też pytanie kolejne jakiej grubości kupić bo w tym akurat przypadku nie mam zielonego pojęcia.
Zdjęcia mojego maleństwa będę robił dzisiaj i umieszczę, wiec będziecie mogli pooglądać.
Z góry dziękuję za pomoc. |
_________________ Pozdrawiam
Bartek "BarteckY" Pawlik
WWW.BarteckY.PL
FiaT TipO 1.4 ie '93 przyszła rajdówka
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-07-2007, 19:58
|
|
|
A regulamin pozwala na takie przeróbki
Oczywiście żartuję, bo pewnie będziesz startował w kjs i innych kręciołach, a tam raczej dowolne przeróbki są dozwolone ale jak się trafi upierdliwy szpec na "bk" to może być śmiesznie, już kilka takich akcji widziałem.
A ważyłeś może swojego bolida bo ciekawi mnie do jakiej wagi zszedłeś.
A wracając do głównego tematu to wydaje mi się, że możesz zastosować tą samą grubość co oryginalne szyby coś ok 3-4mm |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
BarteckY
|
Wysłany: 10-07-2007, 21:10
|
|
|
Dokładnie tak będzie ze będzie jeździł w Kajtkach, co do plexi zamiast szyb to tylko i wyłącznie dlatego ze mi wybili pod domem szybę i postanowiłem po prostu może będzie trudniej wybić,
a co do wagi to na pewno sporo ale jak wjadę na wagę to napisze. |
Bartek "BarteckY" Pawlik
WWW.BarteckY.PL
|
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 10-07-2007, 22:25
|
|
|
Pleksi łatwiej Ci ktoś rozwali niż normalna szybę, w twoim przypadku podstawowym atutem przemawiajaćym za pleksą jest jej waga. Szukaj w jakichś marketach typu casto, nomi, obi itp. Grubość - myslę że 5mm starczy. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
BarteckY
|
Wysłany: 11-07-2007, 08:38
|
|
|
Dzięki dzisiaj wyruszam na poszukiwania, oraz wjeżdżam na wagę, żeby sprawdzić ile waży samochód. |
Bartek "BarteckY" Pawlik
WWW.BarteckY.PL
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|