|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
dziwne działanie wycieraczek |
Autor |
Wiadomość |
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 01-05-2010, 16:20 dziwne działanie wycieraczek
|
|
|
odm pewnego czasu mam pewien problem z wycieraczkami, tyle że nie zawsze, przez większość czasu działają dobrze.
w każdym razie czasami dzieje się coś takiego że, kiedy włączam wycieraczki to zamiast od razu lecieć w "gorę" , robią taki lekki ruch w dół ( ok 1cm) i dopiero w górę, zawsze kiedy pojawia sie ten ruch w dół to same wycieraczki działają ok 2 razy wolniej i "ciągną" zupełnie jakby silnik nie miał siły. czasami mija pare minut wszystko ustępuje, wycieraczki przyspieszają i jest ok.
ktoś ma jakiś pomysł ?
dodam jeszcze że parę miesięcy temu rozbierałem cały mechanizm wycieraczek, czyściłem, wymieniałem takie "plastikowe kapturki" i z tzw. ślimaka ( bieżni ? ) usunąłem cały smar. czy brak smaru w ślimaku może powodować taką ogłupiałą pracę wycieraczek ? |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 02-05-2010, 10:43
|
|
|
Leśniczy, mozliwe ze zle lub za słabo przykreciłes mechanizm i dlatego działa wstecz, proponuje jeszcze raz rozebrac i sprawdzic "na sucho" czyli z mechanizmem na wierzchu. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|