|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z głośnikami |
Autor |
Wiadomość |
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-10-2008, 10:36 Problem z głośnikami
|
|
|
Mam mały problem ponieważ wczoraj przestały działać mi głośniki przy komputerze. Ze względu na to że miały już parę lat byłem pewien że się zepsuły i kupiłem nowe ale niestety dalej nie działają.
Może ktoś wie co mogło się stać że taka cisza nastała w moich głośniczkach. |
|
|
|
|
p_r_z_e_m_k_o
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 355 Skąd: Kościan
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-10-2008, 11:12
|
|
|
Moze siadlo Ci gniazdo, jesli nie to sprobowalbym jeszcze odinstalowac i zainstalowac na nowo sterowniki od karty muzycznej. A i na mysl przyszla mi ostatnia, ale w miare prosta mozliwosc, moze w windzie masz wyciszony dzwiek |
_________________ Tipo 1,9 Tds - Mariana
AR 155 2.0 8v TS / AR GT 1.9 JTDm |
|
|
|
|
Młody
|
Wysłany: 04-10-2008, 11:51
|
|
|
p_r_z_e_m_k_o, to ostatnie odpada bo sprawdzałem ale spróbuję reszty. |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 04-10-2008, 12:03
|
|
|
Młody, wejdź do menedżera urządzeń i sprawdź czy przy kontrolerze audio nie masz jakiegos pytajniczka. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 04-10-2008, 17:25
|
|
|
no, zacznij od tego, że w menedżerze urządzeń (w XP panel ster-system-zakladka sprzęt, w windows 98 na ikonce mój komputer dajesz prawym i właściwości) zobacz. czy masz jakąś kartę widoczną w ogołe w 'kontrolery wideo, dźwięku...' czy nie ma pytajnika czy coś, jak dasz na waściwości na tej liście twej karty dźwiękowej czy pisze, że urządzenie działa poprawnie (jest widoczne);
jak nie wiesz która to , to napisz co Ci tam na liście pisze, zobaczymy czy wśród urządzeń jest dźwiękówka w ogóle widoczna;
warto wiedzieć - czy używasz karty on-board'owej - wbudowanej w płytę głowną fabrycznie czy dokupowałeś sam normalną osobną kartę dźwiękową; to może pomóc przy szukaniu dalej, bo on-boardową możesz mieć np w BIOSie na starcie wyłączoną (DEL lub F2 zazwyczaj naciskasz przy starcie kompa, w menu od biosu znajdziesz gdzieś pozycję onboard audio device: Enabled - by właczyć ma być).
kolejne miejsce gdzie wcześniej nawet zajrzyj - panel sterowania -- dźwięki i urządzenia audio.
zakładka Audio - jakie urządzenie jest wybrane, jakie są do wyboru w ogóle;
no i pierwsza zakładka - głośność - jakie masz wybrane głośniki i czy nie wyciszone; napisz coś więcej;
gniazdko na płycie też mogło paść, ale to rzadko, musiałbyś ruszać często kablem - wtyczką; |
|
|
Młody
|
Wysłany: 05-10-2008, 07:23
|
|
|
Wielkie dzięki koledzy. Już wszystko działa .
Okazało się że coś nie tak było ze sterownikiem i faktycznie był pytajnik przy kontrolerze audio ale dzięki Waszym wskazówkom udało się wszystko uruchomić. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|