Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z głośnikami
Autor Wiadomość
Młody 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 04-10-2008, 10:36   Problem z głośnikami

Mam mały problem ponieważ wczoraj przestały działać mi głośniki przy komputerze. Ze względu na to że miały już parę lat byłem pewien że się zepsuły i kupiłem nowe ale niestety dalej nie działają.
Może ktoś wie co mogło się stać że taka cisza nastała w moich głośniczkach.

p_r_z_e_m_k_o 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 04-10-2008, 11:12   

Moze siadlo Ci gniazdo, jesli nie to sprobowalbym jeszcze odinstalowac i zainstalowac na nowo sterowniki od karty muzycznej. A i na mysl przyszla mi ostatnia, ale w miare prosta mozliwosc, moze w windzie masz wyciszony dzwiek :)

Młody 

Wysłany: 04-10-2008, 11:51   

p_r_z_e_m_k_o, to ostatnie odpada bo sprawdzałem ale spróbuję reszty. :D

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 04-10-2008, 12:03   

Młody, wejdź do menedżera urządzeń i sprawdź czy przy kontrolerze audio nie masz jakiegos pytajniczka.

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 04-10-2008, 17:25   

no, zacznij od tego, że w menedżerze urządzeń (w XP panel ster-system-zakladka sprzęt, w windows 98 na ikonce mój komputer dajesz prawym i właściwości) zobacz. czy masz jakąś kartę widoczną w ogołe w 'kontrolery wideo, dźwięku...' czy nie ma pytajnika czy coś, jak dasz na waściwości na tej liście twej karty dźwiękowej czy pisze, że urządzenie działa poprawnie (jest widoczne);
jak nie wiesz która to , to napisz co Ci tam na liście pisze, zobaczymy czy wśród urządzeń jest dźwiękówka w ogóle widoczna;

warto wiedzieć - czy używasz karty on-board'owej - wbudowanej w płytę głowną fabrycznie czy dokupowałeś sam normalną osobną kartę dźwiękową; to może pomóc przy szukaniu dalej, bo on-boardową możesz mieć np w BIOSie na starcie wyłączoną (DEL lub F2 zazwyczaj naciskasz przy starcie kompa, w menu od biosu znajdziesz gdzieś pozycję onboard audio device: Enabled - by właczyć ma być).

kolejne miejsce gdzie wcześniej nawet zajrzyj - panel sterowania -- dźwięki i urządzenia audio.
zakładka Audio - jakie urządzenie jest wybrane, jakie są do wyboru w ogóle;
no i pierwsza zakładka - głośność - jakie masz wybrane głośniki i czy nie wyciszone; napisz coś więcej;
gniazdko na płycie też mogło paść, ale to rzadko, musiałbyś ruszać często kablem - wtyczką;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Młody 

Wysłany: 05-10-2008, 07:23   

Wielkie dzięki koledzy. Już wszystko działa :D .
Okazało się że coś nie tak było ze sterownikiem i faktycznie był pytajnik przy kontrolerze audio ale dzięki Waszym wskazówkom udało się wszystko uruchomić.

Odpowiedz do tematu