Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Temperówka się kończy...:(((
Autor Wiadomość
Pawel_Ostrow 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 03-01-2007, 20:33   Temperówka się kończy...:(((

Jechałem dzisiaj sobie na uczelnie do pobliskiego miasta, i temperówka coś nie miała mocy... Przy końcu trasy w dodatku zachowywała się tak jakby była zalana;/ W końcu zgasła, na szczęście odpaliłem, jakby się paliwko przepaliło i ruszyło. Dojechałem, w drodze powrotnej jakby lepiej, szczególnie pod koniec to było to co miało być. Szkoda tylko że zaczyna mi wariować wskaźnik poziomu paliwa... Oj źle wpływa wilgość na moją wyjeżdżoną księżniczkę Temprę... Wiek też... Chyba się zaczyna początek końca...:/:(

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-01-2007, 22:36   

Chyba narzekasz:P
Poswiec troche czasu
Niekoniecznie fure $$$$
I zapewniam cie ze autko posluzy jeszcze i okaze sie wdziecznym pojazdem

moi znajomi jak kupilem tempre pukali sie w glowe :-)
Teraz jak sie spotykamy to sie pytaja co robilem w autku ja odpowiadam ze to i to... ale sa naprawde pelni podziwu ze tak niewiele

A na licznuku mam juz 260kkm :-)
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-01-2007, 23:35   

a ja myślę,że pośiwęcisz troszkę czasu na przeczyszczenie styków elektryki (koniecznie masy!!!do nadwozia itp)przepatrzysz kable, wymienisz może jeśli już trzeba świece,kable zapłonowe i będzie lepiej... jak masz gaźnik - wyczyść go dokładnie,dolot powietrza przejrzyj....nie uwierzysz ile wszystkie w/w operacje mogą Ci dać;no i paliwo 'dobre i tanie :twisted: "jeśli tankowałeś i przypycha czasem - też robi swoje... jak wracała do normy to to tylko ustereczka pewno... poświęć jeden dzioneka nie tylko wsiadasz- jedziesz a autko się odwdzięczy prawdopodobnie...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Pawel_Ostrow 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 04-01-2007, 09:34   

Co do masy to na pewno jest dokładnie przeczyszczona tym bardziej że nie dawno wymieniony został przewód pomiędzy aku i alternatorem bo... opisywałem zresztą cały problem.;)

Co do pozostałych czynności to niestety moja wiedza z mechaniki samochodowej jest bardzo ograniczona, mój największy sukces do tej pory to chyba naprawa całkowicie rozpsutego mechanizmu podnoszenia przedniej szyby:P

Boję się że mógłbym coś rozkręcić i zepsuć:P A do mechanika z tym autem jeździć to raczej hmmm nie jest warta w niego taka inwestycja.

Wziąłem się kiedyś na przykład za naprawę wewnętrznego oświetlenia, które po prostu nie działa i doszedłem do wniosku że usterka jest na pozycji 98 schematu elektrycznego czyli wyłącznik czasowy oświetlenia wnętrza oraz wyłącznika zapłonu. Fajnie, że wiem gdzie to moge znaleźć...

Najgorsze jest to, że auto ma blachę w fatalnym stanie... Było po wypadku i głównie miejsca lakierowane 10 lat temu dają się we znaki. Jak zobaczyłem niedawno kilka zadbanych temperówek to byłem w szoku... No ale cóż, na blacharke mnie -biednego studenta- nie stać, robię wszystko co mogę żeby ładnie było chociaż w środku i chyba nawet mi się udaje.;)

Odpowiedz do tematu