Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ech to sie "wkrzylem"... na naszego dostawce.
Autor Wiadomość
miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 29-08-2005, 22:53   Ech to sie "wkrzylem"... na naszego dostawce.

Dzisiaj uzywam sobie forum nagle... boom jakies problemy z baza cos nie tak.
Problemy z polaczeniem z serwerami bazy mowie moze chwilowa przerwa.

Jednak cos wydarzylo sie u nich "powazniejszego" i skutkiem tego jest... to ze musialem zresetowac baze forum. Przez co wyniklo troche problemow.

Uporalem sie z tym i wszystko jest juz ok, ale pod postami nie bedzie ikonek "on/off line / hidden i ikonek od albumow".

Ech... no ale dobrze ze dziala wsio ;)

Napisze jeszcze do supehosta (naszego dostawcy) o jakies wytlumaczenie tego co sie stalo.
Czasami nasz dostawca ma takie dziwne "przestoje", albo chwilowe pady... a teraz to sie przerodzilo w wiekszy problem ;/

EDIT

Ok ikonki sa, tylko Skupe ikonka nie dziala do konca ja powinna ;/ Ale to jutro juz zrobie!

assistance   Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 29-08-2005, 23:12   

A jak nie pomoze Miszko to gosciom :boks:

assistance   Moneta

Redd 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 30-08-2005, 00:35   

Zniknely tez numerki uzytkownikow...
Problem bazy danych czy moze wynik wczesniejszej dydkusji? :D

miszko 

Wysłany: 30-08-2005, 22:01   

Redd, z rozsadku :) W sumie to nic one nie dawały.

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 31-08-2005, 18:56   

Chciałęm zauważyć iż przydająca się opcja 'odznacz jako przeczytane...' (czy jakoś tak) zniknęła 8)
     Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 31-08-2005, 19:05   

a ja z kolei mam innego pomysła (może jest a ja przegapiłem?)
'rozrzut' użytkowników wg lokalizacji niby jest, ale co do miast/mieścin czy co to ktoś tam wpisze, a nie odzwierciedli to tak na PL w rzeczywistości rozrzutu, bo np mieścina1 od mieściny2 tylko kilka km a różne nazwy i już osobno... jeśli już pokazywać w statystykach czy gdzieś udział % userów (ilu jest) z danego terenu to wg podziału na województwa myślę, nie na konkretne nazwy, bo tu różnica literki już robi z tego shit jak ktoś inaczej wklepie... taki bajer, ale żeby może było 8)
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 01-09-2005, 19:39   

Raku napisał/a:
Chciałęm zauważyć iż przydająca się opcja 'odznacz jako przeczytane...' (czy jakoś tak) zniknęła

Jest taka opcja, nadal, tam gdzie byla. A ty ja widzisz? Ja sprawdzalem i jest ok.

unknown, chmm do zrobienia, ale to by musialo sie opierac na filtracji IPow przychodzacych bo niech jeden wpisze BielskoBiala a teraz tak jak ty masz wpisane i skrypt musial by byc *bardzo* przewidywalny. Wiec lepsza by byla filtracja IP.

Pomyslimy ;)

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 01-09-2005, 20:17   

ale mi właśnie chodzi o średnią dokładność - województwa, i nie poprzez specjalny skrypt bo po co... po prostu w profilu jedna jedyna komórka dodatkowa do wypełnienia ręcznego, właściwie wybór z rozwijalnej listy swego województwa, aż tyle od paru lat ich nie mamy, kilkanaście bodajże.... prędzej czy później ludzie pouzupełniają profile, czy np tym,co od czasu wprowadzenia takiej poprawki w profilu tego nie zrobili się message na wejściu 1szym,2gim pojawi... kilkanaście województw i jedno (domyślne nim ktoś na swoje poprawi) jakieś 'nieznane'. Na tej zasadzie. To nie jest wtedy tyle roboty, a jest wreszcie wg lokalizacji pogląd na rozrzut po PL, a taki pogląd się może bardziej np przy zlotach or sth przydać, a po nazwach miejscowości z kist user'ów kto zajarzy skąd kto jest? Wiesz np w jakiej części PL leży Ameryka? może zły przykład na mieścinę, choć taka wieś w PL jest.... nawet sanatorium...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 01-09-2005, 22:00   

miszko napisał/a:
Raku napisał/a:
Chciałęm zauważyć iż przydająca się opcja 'odznacz jako przeczytane...' (czy jakoś tak) zniknęła

Jest taka opcja, nadal, tam gdzie byla. A ty ja widzisz? Ja sprawdzalem i jest ok.

No jest, qrde na oczy mi musiało paść... 8-[
Nie widziałem jej jak pisałem posta, dziwne :-k

[ Dodano: Pią 02 Wrz, 2005 00:11 ]
Raz na jakiś czas przy wysyłaniu wiadomości wyskakuje 'footer'!! :[
Co to?
     Moneta

miszko 

Wysłany: 02-09-2005, 11:11   

Cytat:
Raz na jakiś czas przy wysyłaniu wiadomości wyskakuje 'footer'!! :[
Co to?

Pracuje nad tym.
Chodzi o to ze tutaj na forum mamy zmieniona stopke na dole.
A autor modyfikacji tego forum wprowadzil tak jak by zabezpieczenie ze jesli stopka ulegnie zmianie to bedzie sie co jakis czas ten blad pojawial.

Inteweniowalem juz w tej sprawie u niego i narazie jest on na wakacjach do 14tego IX.
Ale tymaczsowo sa wgrane pliki z starszej wersji forum i narazie tego "footer" nie zauwazylem.
Chwilo tez mam malo czasu nad siedzeniem nad tym wiec w weekend pomysle.
unknown, w sumie dobry pomysl.
Dzisiaj jeszcze zrobie takie cos pod wieczor.
Pozdro

Odpowiedz do tematu