|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Ech to sie "wkrzylem"... na naszego dostawce. |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-08-2005, 22:53 Ech to sie "wkrzylem"... na naszego dostawce.
|
|
|
Dzisiaj uzywam sobie forum nagle... boom jakies problemy z baza cos nie tak.
Problemy z polaczeniem z serwerami bazy mowie moze chwilowa przerwa.
Jednak cos wydarzylo sie u nich "powazniejszego" i skutkiem tego jest... to ze musialem zresetowac baze forum. Przez co wyniklo troche problemow.
Uporalem sie z tym i wszystko jest juz ok, ale pod postami nie bedzie ikonek "on/off line / hidden i ikonek od albumow".
Ech... no ale dobrze ze dziala wsio
Napisze jeszcze do supehosta (naszego dostawcy) o jakies wytlumaczenie tego co sie stalo.
Czasami nasz dostawca ma takie dziwne "przestoje", albo chwilowe pady... a teraz to sie przerodzilo w wiekszy problem ;/
EDIT
Ok ikonki sa, tylko Skupe ikonka nie dziala do konca ja powinna ;/ Ale to jutro juz zrobie! |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-08-2005, 23:12
|
|
|
A jak nie pomoze Miszko to gosciom |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Redd
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 30-08-2005, 00:35
|
|
|
Zniknely tez numerki uzytkownikow...
Problem bazy danych czy moze wynik wczesniejszej dydkusji? |
_________________ Fiat TEMPRA STD 1,6 gaznik + LPG, 1993 - NADAL JEZDZI! |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 30-08-2005, 22:01
|
|
|
Redd, z rozsadku W sumie to nic one nie dawały. |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 31-08-2005, 19:05
|
|
|
a ja z kolei mam innego pomysła (może jest a ja przegapiłem?)
'rozrzut' użytkowników wg lokalizacji niby jest, ale co do miast/mieścin czy co to ktoś tam wpisze, a nie odzwierciedli to tak na PL w rzeczywistości rozrzutu, bo np mieścina1 od mieściny2 tylko kilka km a różne nazwy i już osobno... jeśli już pokazywać w statystykach czy gdzieś udział % userów (ilu jest) z danego terenu to wg podziału na województwa myślę, nie na konkretne nazwy, bo tu różnica literki już robi z tego shit jak ktoś inaczej wklepie... taki bajer, ale żeby może było |
|
|
miszko
|
Wysłany: 01-09-2005, 19:39
|
|
|
Raku napisał/a: | Chciałęm zauważyć iż przydająca się opcja 'odznacz jako przeczytane...' (czy jakoś tak) zniknęła |
Jest taka opcja, nadal, tam gdzie byla. A ty ja widzisz? Ja sprawdzalem i jest ok.
unknown, chmm do zrobienia, ale to by musialo sie opierac na filtracji IPow przychodzacych bo niech jeden wpisze BielskoBiala a teraz tak jak ty masz wpisane i skrypt musial by byc *bardzo* przewidywalny. Wiec lepsza by byla filtracja IP.
Pomyslimy |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-09-2005, 20:17
|
|
|
ale mi właśnie chodzi o średnią dokładność - województwa, i nie poprzez specjalny skrypt bo po co... po prostu w profilu jedna jedyna komórka dodatkowa do wypełnienia ręcznego, właściwie wybór z rozwijalnej listy swego województwa, aż tyle od paru lat ich nie mamy, kilkanaście bodajże.... prędzej czy później ludzie pouzupełniają profile, czy np tym,co od czasu wprowadzenia takiej poprawki w profilu tego nie zrobili się message na wejściu 1szym,2gim pojawi... kilkanaście województw i jedno (domyślne nim ktoś na swoje poprawi) jakieś 'nieznane'. Na tej zasadzie. To nie jest wtedy tyle roboty, a jest wreszcie wg lokalizacji pogląd na rozrzut po PL, a taki pogląd się może bardziej np przy zlotach or sth przydać, a po nazwach miejscowości z kist user'ów kto zajarzy skąd kto jest? Wiesz np w jakiej części PL leży Ameryka? może zły przykład na mieścinę, choć taka wieś w PL jest.... nawet sanatorium... |
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-09-2005, 22:00
|
|
|
miszko napisał/a: | Raku napisał/a: | Chciałęm zauważyć iż przydająca się opcja 'odznacz jako przeczytane...' (czy jakoś tak) zniknęła |
Jest taka opcja, nadal, tam gdzie byla. A ty ja widzisz? Ja sprawdzalem i jest ok.
|
No jest, qrde na oczy mi musiało paść...
Nie widziałem jej jak pisałem posta, dziwne
[ Dodano: Pią 02 Wrz, 2005 00:11 ]
Raz na jakiś czas przy wysyłaniu wiadomości wyskakuje 'footer'!! :[
Co to? |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 02-09-2005, 11:11
|
|
|
Cytat: | Raz na jakiś czas przy wysyłaniu wiadomości wyskakuje 'footer'!! :[
Co to? |
Pracuje nad tym.
Chodzi o to ze tutaj na forum mamy zmieniona stopke na dole.
A autor modyfikacji tego forum wprowadzil tak jak by zabezpieczenie ze jesli stopka ulegnie zmianie to bedzie sie co jakis czas ten blad pojawial.
Inteweniowalem juz w tej sprawie u niego i narazie jest on na wakacjach do 14tego IX.
Ale tymaczsowo sa wgrane pliki z starszej wersji forum i narazie tego "footer" nie zauwazylem.
Chwilo tez mam malo czasu nad siedzeniem nad tym wiec w weekend pomysle.
unknown, w sumie dobry pomysl.
Dzisiaj jeszcze zrobie takie cos pod wieczor.
Pozdro |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|