V Zlot Klubu - majówka 2007 |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 07-12-2006, 19:42 V Zlot Klubu - majówka 2007
|
|
|
Pewne informacje zawarte w tym poście mogą ulec zmianie. Oczywiście powiadomimy Was, czytajcie zawsze pierwszy post!
Wszystkie komentarze, propozycje mile widziane.
Osoby chętne na przyjazd proszę pozostawiać swoje wpisy tutaj. Reszta informacji co do kwaterowania się zostanie podana w najbliższym czasie.
Termin zlotu 3 - 5 maja 2007 roku.
W tym temacie dowiecie się jak rezerwować domki na zlot.
Plan imprezy:
1 Dzień,
Zbiórka, Olsztyn k. Częstochowy na rynku u stóp zamku. Na wszystkich czekamy do godziny 16-17. Przed zlotem zostaną podane numery telefonów komórkowych dla osób które miałyby problemy z dojechaniem lub znalezieniem nas.
Po tej godzinie, przejedziemy do miejsca gdzie będziemy się kwaterować po pokojach.
Pokoje 2/3/4/5 osobowe z węzłem sanitarnym lub pokoje z łazienką. Ceny około od 20zł za osobę + śniadanie (+10zł - szwedzki stół, dobrowolne).
Przewidziane atrakcje tego dnia (wieczorem):
- ognisko/grille wieczorem
- picie piwka i innych trunków
- i inne
Dojazd:
2 Dzień,
Zwiedzanie jaskini, w zależności od liczby osób chętnych do zjazdu (co wymaga czasu okolo 40 minut na osobe) plan dnia może się rozszerzyć np. w godzinach popołudniowych o zwiedzanie okolicy. Ale z góry cały dzień trzeba przeznaczyć na jaskinie. Jeśli będzie nas więcej podzielimy się na grupy, jedna bedzie zchodzić do jaskinii druga np. zwiedzać zamki i inne atrakcje Jury. Przed jaskinią tradycyjnie szampan. W wyprawie do jasikni będzie nam towarzyszył wynajęty instruktor.
Postaramy się o organizację różnych konkursów sprawnościowych związanych z autami.
Np. przeciąganie auta na czas, prezycyjne parkowanie, przejazd z opaską na oczach (pasażer w roli nawigatora) i inne jak czas pozowli i miejsce (wyścigi równoległe).
3 Dzień,
Start godzina 9:00
Gra w paintball, drużyny 5cio osobowe grają po 10 minut (zasady i scenariusz do uzgodnienia na zlocie).
W ramach sponsoringu od klubu, klub pokryje zakup 5000-6000 tys. kulek do gry w piantball. Jeżeli komuś nie starczy koszt kulki to około 10gr jedna.
Osprzęt otrzymają wszyscy chętni za darmo tzn. pistolet, kulki od klubu, mundur, maskę ochraniającą. Teren będzie odgrodzony od widzów. Na terenie gry będzie chodził sędzia/fotograf.
Dla dzieci obok miejsca rozgrywki jest strzelnica (zadaszona) gdzie będą mogły postrzelać.
Po zawodach koniec imprezy i odjazdy do domów, oczywiście ten kto będzie chciał może jeszcze zostać i np. pozwiedzać okolice.
|
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
gulczas
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 28 Cze 2005 Posty: 171 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-12-2006, 19:53
|
|
|
No cieszę sie, że zlocik będzie aż tak blisko gdyż jestem z Częstochowy:D
Oczywiście nie zabraknie mnie tam
Miszko musze przyznać, że Olsztyn to świetny pomysł, aha chętnie służe pomocą jakby co wkońcu to moje okolice pozdro |
_________________ FIAT Tipo 1.4ie 1994r SREBRNY a jest BRAVO 1.8 GT
|
|
|
|
|
Stivi
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 812 Skąd: Sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 08-12-2006, 20:02
|
|
|
tez pomysle nad wyjazdem z Sanoka to troche jest... no ale:D zobacze jak bedzie z $$$ |
_________________ było Tipo 1.4 AGT 5D 160A1.046 LPG
Tipo 1.4ie 3D 160A1.046 LPG
Bravo 1.6 16v 182AB LPG
Stilo 1.6 16v LPG
jest.. Peugeot 106 s16 TU5J4 |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 08-12-2006, 20:38
|
|
|
gulczas, plan zrobił ManiekPIM, więc to jego pomysł z tym Olsztynem.
StiviHouse, jak byłem mały kiedyś pamiętam pojechałem tam na wesele tzn. do Sanoka. A że mieszkam w Wielkopolsce to tam naprawde było daleko. |
|
|
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-12-2006, 20:40
|
|
|
Właśnie sprawdziłem z ciekawości! Ode mnie z domu tylko 244.96 km! Rzut beretem! Myślałem, że wyjdzie dalej. |
|
|
|
|
Sh4rKy
Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 183 Skąd: EZG
Województwo: Łódzkie
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
|
Wysłany: 08-12-2006, 21:57
|
|
|
Jakaś tam mapa wyliczyła że mam do Olsztyna 204.87km.Myślałem że to troszkę dalej będzie,ale źle nie jest.Powiem tak:wszystko jest kwestią kasy. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-12-2006, 22:28
|
|
|
Ja narazie nie moge nic powiedzieć...bardzo bym chciał pojechać na zlot, ale teraz zmieniam prace i moja sytuacja nie jest za ciekawa....mam jednak nadzieje że do maja będzie już dużo lepiej i moje finanse pozwolą mi na taką wycieczke |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 08-12-2006, 22:31
|
|
|
banan, dziś się dowiedziałem, że mogę mieć podobną sytacj nieoczekiw zmiany roboty.. ale do mja daleko, bądźmy dobrej myśli.... na tyle to się znajdzie; jestem gotów dać na paliwko a drzemać w temperówce (wygodnie-testowałem nieraz ) a kupć tylko zgrzewkę |
|
|
miszko
|
Wysłany: 08-12-2006, 23:28
|
|
|
Ja od siebie (okolice Konina) mam tam około 260-280km, zależy jak pojadę. |
|
|
|
|
POPEY
Wiek: 50 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 33 Skąd: busko zdroj
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 09-12-2006, 09:27
|
|
|
Ja mam blisko jakies 140km tylko w maju moja ma jakies imprezy rodzinne ale pewnie sie zjawie (w koncu to moj I zlot) tylko ze ja nie pije za to jem:)) i olsztyn fajne miejsce |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 09-12-2006, 14:16
|
|
|
Marudzicie. Ja mam w najlepszym przypadku 550, w najgorszym 650 km. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Tobi
|
|
|
|
|
Lipton
|
Wysłany: 11-12-2006, 13:35
|
|
|
hmmm 350km troche jest do przejechania ... dalekoo ;/ |
_________________ był /F/I/A/T/ Tempra95' gleba -65mm grubo ;] niunia
był Ford Focus 1,6zetec
jest Foczka Focus 05' lekki chip w trakcie strojenia[True1 Liptowóz] |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 11-12-2006, 14:42
|
|
|
Jak widac 70% naszego klubu pochodzi z dolnej polski i mają dosyc blisko (do 100km) ale panowie sam wiem ze nie w jedna sobote sie jezdzilo w popoludnie i cala noc i robilo sie 300km. wiem po sobie. a napewno wyjazd na taką impreze bedzie wart wielu michych wspomnien.
Zglaszam obecność 100%. mam ponad 200km ale co mi tam |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 11-12-2006, 15:00
|
|
|
Z wyścigami równoległymi może być w mojej okolicy problem . Nie mogę znaleźć odpowiedniego miejsca które gwarantowało by nam bezpieczeństwo grożące ze strony policji, jak i również spełniające warunki techniczne do takiej akcji. Na pewno znajdzie się się miejsce do przeciągania auta na 1/4 mili . |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
magi-marcin
|
Wysłany: 12-12-2006, 13:04
|
|
|
ManiekPIM napisał/a: | Z wyścigami równoległymi może być w mojej okolicy problem . Nie mogę znaleźć odpowiedniego miejsca które gwarantowało by nam bezpieczeństwo grożące ze strony policji, jak i również spełniające warunki techniczne do takiej akcji. Na pewno znajdzie się się miejsce do przeciągania auta na 1/4 mili . |
Szukaj ciemnej drogi. to w dzien nie musi sie odbywac.
Wszysto co nie legalne podnosi adrenaline i jest ciekawsze "co nie których to podnieca" |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 12-12-2006, 19:55
|
|
|
magi-marcin napisał/a: |
Wszysto co nie legalne podnosi adrenaline i jest ciekawsze "co nie których to podnieca" |
W takim razie proponuję niech każdy przywiezie ze sobą kopię windowsa... |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 12-12-2006, 22:02
|
|
|
a za ile kupisz
i czy Pan życzy sobie jakieś przedpremierowe filmy do tego z p2p?
no a potem idziemy szukać komu dać w
dobra, głupie żarty; fajnie się czasem pościgać trochę, nawet po mieście wieczorem jak nie ma policji ani ruchu ani pieszych, no ale trzeba mieć to na uwadze; z drugiej strony po ciemku ;d na nieznanej drodze to tak różnie, fajnie może być ale jeśli-gdyby-coś się niefajnie skończyło to spsuje całokształt; lepiej pobawić się po placyku lub pogonić po normalnej drodze gdy nie ma ruchu (hmmm może CB po obu stronach odcinka _bez dojazdów bocznych_ takiego) ale coś widać; lepiej uciekać przeda pałami aniżeli ktoś 'się poślizgnie' poza drogę; jeśli już;
** Dodano: 12-12-2006, 22:03 **
oczywiście to skrajności, powiedzmy żarty, ale jeśli o skrajnościach też już gadamy... |
|
|
miszko
|
Wysłany: 12-12-2006, 22:14
|
|
|
Na I zlocie tak było. Mieliśmy 400 metrowy pas drogi tylko dla siebie, bo to był wyłączony z użytku odcinek. |
|
|
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 13-12-2006, 09:19
|
|
|
Zaznaczony odcinek drogi na czerwono to według mnie jedyne nasze rozwiązanie. Droga ma około 500m w linii prawie prostej, jest niestety troszkę wąska i nawierzchnia też niespecjalna (150 da sie jechać). Możemy skrócić dystans tak aby jakiejś prędkości wielkich nie osiągać, to tak dla bezpieczeństwa.
Niebieski odcinek to piękna nowa szeroka droga na której żadna prędkość nie wywołuje wielkich emocji. Natężenie ruchu jest dosyć duże i 2 znaki z ograniczeniem do 60 ale to na początki i końcu. Na niej można będzie spróbować swoje autko . W nocy mało co tam jeździ
Jest parę osób z Częstochowy i okolic może niech się wypowiedzą coś w tym temacie, może znają bardziej odpowiednie miejsce. Pozdrawiam |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
gulczas
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 28 Cze 2005 Posty: 171 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 13-12-2006, 19:35
|
|
|
Co do tego odcina wyremontowanej "46" to rzeczywiście jest bajeczny, ale jazda rownoległa jest tam nie realna nawet wieczorem gdyż częśto tamtędy koledzy mobilki z TIRow jeżdza. Tam jedynie jak wspomniałes można sprawdzic ile autko potrafi.
Co do tego czerwonego odcinka to trzeba sobie uswiadomic ze maj to okres majowek wycieczek itp. a to jak wiadomo tereny rekraacyjne takze coś zawsze moze wyskoczyc, jakiś rowerzysta albo cos....
Na poczieszenie dodam że w weekend wyskocze obakać jedną drożke w okolicy, jej stan i możliwości, napewno coś sie znajdzie to zarzce fotki i lokalizacjie...
POzdro! |
_________________ FIAT Tipo 1.4ie 1994r SREBRNY a jest BRAVO 1.8 GT
|
|
|
|
|
magi-marcin
|
Wysłany: 15-12-2006, 17:51
|
|
|
Panowie do maj troche czasu zostalo
osoby ktore blisko mieszkaja mogą teren sprawdzic.
Mysle i licze na to ze taki odcinek drogi sie znajdzie |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
|
Wysłany: 16-12-2006, 15:50
|
|
|
Ja tam za bardzo na to nie liczę ,bo mojego kombiaka to jeszcze ze dwie osoby by musiały pchać żeby jako tako dojechać(doturlać) do mety |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Tomasz@20@KSU
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 108 Skąd: Stryszawa/B-B
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-12-2006, 18:00
|
|
|
ZielonyTBG napisał/a: | Ja tam za bardzo na to nie liczę ,bo mojego kombiaka to jeszcze ze dwie osoby by musiały pchać żeby jako tako dojechać(doturlać) do mety |
Przyłączam się do tego stwierdzenia...
Mój tipek też coś ostatnio ma często zły humor i nie wiem czy miałby ochotę brać udział w jakichś wyścigach/pościgach, no ale cóż-wkońcu wszyscy się starzejemy
...a tak poza tym to kiedy ma się odbyć ten zlot? Wybaczcie ale ostatnio tak rzadko mam dostęp do neta/czas na włączenie kompa że nie chce mi się szukać...
Co do mojej obecności mam pewne wątpliwości-nie wiem czy tipek "dożyje" do maja, nie wiem czy w maju nie będę miał już punta a poza tym to może mi wypaść jakaś poprawka w terminie zlotu
Ale jeśli Bóg da, to chętnie bym się przyłączył
Acha! Powtarzam pytanie Tobiego odnośnie terminu rezerwacji pokoi
...i tak wogóle to ile mniej więcej osób przewidujecie na zlocie? |
_________________ TIPO pojechało 20 grudnia na żyletki Wspomnijcie go gdy będziecie się golić... ;-) |
|
|
|
|
|