|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Przełącznik do gazu |
Autor |
Wiadomość |
rav_18
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 30 Cze 2007 Posty: 62 Skąd: Krosno
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 12-08-2007, 20:13 Przełącznik do gazu
|
|
|
Mam jedno pytanko
mam przełącznik z benzyny na gaz( i odwrotnie ).ma on 3 położenia
1benzyna
2gaz
3odpalanie na benzynie i po osiągnieciu pewnej temperatury silnika przeskok na gaz
powinienem uzywać tego 3 przełącznika czy moge sam przełączac z benzyny na gaz(sam mógłbym szybciej przełączyc, a zanim samo sie przełączy chwile to trwa, zawsze by mcos paliwka zaoszczędził ) |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-08-2007, 21:06
|
|
|
hmmm. z tym co się do tej pory spodkałem to wyglądało tak. odpalasz na automacie czyli pierw benzyna a po przekroczeniu temperartury jest gaz lub po przekroczeniu pewnych obrotów sam przełącza na gaz od razu. to co piszesz o oszczędzaniu benzyny jest śmieszne. mam nadzieje że masz coś wogule w tym baku jak jeździsz tylko na gazie bo będziesz pisał zaraz że pompa paliwa Tobie siadła (powinieneś mieć 1/3 baku minimum) . |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
rav_18
|
Wysłany: 13-08-2007, 10:45
|
|
|
Moley ja sie chciałem zapytac czy mozna ręcznie przełączac z benzyny na gaz,dla mnie to wcale nie jest śmieszne bo w moim przypadku chwile to trwa zanim sie samo przełączy przełączy na gaz. |
|
|
|
|
topdrive
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-08-2007, 07:00
|
|
|
rav_18, jesli zezwala Ci na takie cos instalka, to pewnie ze mozesz.. ale zdrowszym rozwiazaniem jest automat, bo zawory tak po d nie dostaja (w momencie rozruchu zawory sie bardzo szybko nagrzewaja, a jak dostaja zmrozony gaz, to moga sie powyginac...)
Dlatego polecam odpalac na benzynie, a dopiero jak silnik bedzie chociaz cieplawy (50stopni) to przelaczyc sie na gaz... zeby reduktora nie mrozic i silnikowi nie dawac po d... |
_________________ był Ford Fiesta Mk1 1.0 `80
był Fiat Tipo 1.4ie DGT `89
był Fiat Coupe 2.0 16v Turbo Plus `94 "Żaba"
był Honda SFX 50 Sport
jest Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD `99
jest Fiat Coupe 2.0 16v Turbo Plus `94 "Jajecznica" |
|
|
|
|
rav_18
|
Wysłany: 14-08-2007, 09:38
|
|
|
dzieki za odpowiedź |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|