|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
drgania przedniej szyby |
Autor |
Wiadomość |
pawcar
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 04-12-2005, 12:39 drgania przedniej szyby
|
|
|
witajcie mam w swoim tipaczu na dolkach i nierownosciach delikatne ruchy na slupkach przednich szyba ociera o plastik pokrywajacy przedni slupek i piszczy przytym pewnie pomoglo by wzmocnienie kielichow amortyzatorow w komorze silnika czy ktos to robil jaki jest efekt gdzie mozna dostac cosik takiego...?? |
_________________ PAWCAR |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 04-12-2005, 13:13
|
|
|
Temat nie dawno poruszany na forum: http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=2878
Do kupienia u polskich dystrybutorów takich firm jak: OMP, Sparco, Eibach itd. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 04-12-2005, 14:09
|
|
|
romano napisał/a: | Do kupienia u polskich dystrybutorów |
Nie zaryzykował bym takiego stwierdzenia...
Pewnie kupić się da, ale albo za miliard złotych, albo trzeba będzie czekać pińcet lat na sprowadzenie...
Ale to moje zdanie!
Heh...Najprościej skontaktować się z dystrybutorami i się dowiedzieć jak sprawa rozpórek do TT wygląda. |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 04-12-2005, 14:54
|
|
|
hmm, a samego plastiku nie da się jakoś lekko odgiąć/docisnąć/przesunąć czy np wcisnąć gdzieś taką uszczelkę silikonową jak się do okien daje (kolory różne) - to pomaga;
np tylna półka w temprach - bardzo lubi grać i piszczeć tylną szybę i boczne słupki/mocowania; starczy co nieco ścisnąć/odgiąć i dać np. taką uszczelkę i cisza (na lata nawet bez wymiany) ... bez wielkich przeróbek |
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 04-12-2005, 16:46
|
|
|
Raku napisał/a: | Nie zaryzykował bym takiego stwierdzenia... |
Może i ze zbyt dużym przekonaniem to napisałem, ale chodziło mi o to, żeby do nich dzownić mailować i się kontaktować.
Mona tez spróbować zapytać w www.michael-tuning.pl , cena rozpórek od 170-250 w zależności od wersji rozpórki. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
pawcar
|
Wysłany: 16-01-2006, 17:02
|
|
|
drgala drgala az pekla i teraz to dopiero problem niewiem co zrobic bo jak nawet wstawie nowa to tez moze peknac i tak bez konca moze ktos wie jak sobie z tym poradzic |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 16-01-2006, 21:00
|
|
|
Hmmm a asprawdzales geometrie autka ? ramy itp ? Moze mialo kiedys dzwona i to wynik niepraidlowej naprawy i teraz tak sie moze dziac... |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
pawcar
|
Wysłany: 17-01-2006, 09:09
|
|
|
no niedlugo mam przeglad ale z peknieta szyba bedzie ciezko... przy okazji mozna by posprawdzac
[ Dodano: 17-01-2006, 14:02 ]
jak sie jedzie po nierownosciach to slychac skrypienie miedzy szyba a slupkami ktos mi powiedzial ze musiala sie odkleic i dlatego pekla ale sam nie wiem moze to ze swoznie sa nie w najlepszej kondycji ma cos do zeczy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|