Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z bezpiecznikiem :/
Autor Wiadomość
dzanusz 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 13-06-2008, 08:43   Problem z bezpiecznikiem :/

Bezpiecznik o wartosci 7,5 ktory jest w moim tipo od lewego swiatla postojowego z przodu oraz od prawego z tylu...jakos tak dziwnie :/ wogole...odrazu po wlozeniu spala sie...gdzies jest najprawdopodobniej jakies zwarcie...tylko gdzie ??? ktos ma jakies pomysly...zaznaczam ze wczesniej jezdzilem i bylo ok...a trz nagle odrazu jak wymienie...to pada...
     assistance

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 13-06-2008, 08:50   

dzanusz, trudno takie cos zdiagnozować najpredzej gdzies przy kostkach lub na zagieciach kabli. A może Ci sie dostała woda do bezpieczników? ja bym zaczął od potraktowania skrzynki bezpieczników suszarką, gdyby nie pomogło to pozostaje szukanie.

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

dzanusz 

Wysłany: 13-06-2008, 08:53   

w tym rzecz ze wody to tam ze tak powiem pewien jestem ze nie ma...gdyz nie bylo sposobnosci do tego faktu...

Jaki dzień w moim życiu był najpiękniejszy?? To nie był dzień, to była noc. :D
     assistance

tipacz 

Wysłany: 13-06-2008, 08:58   

dzanusz, mylisz sie kolego w naszych autkach jest taki mankament że zatykają sie kanaliki do odprowadzania wody z podszybia i wtedy akurat woda lecia prosto na bezpieczniki

popatrz tu http://forum.tempra.org/t...?highlight=woda

assistance   Moneta

dzanusz 

Wysłany: 13-06-2008, 09:03   

chodzilo o to ze ani nie padalo ani go nie mylem...i akurat tak sie jakos samo stalo....a musze tto zlikwidowac...jakos...

assistance

tipacz 

Wysłany: 13-06-2008, 09:06   

dzanusz, masz miernik? jak tak to pomierz czy keble nie mają przebicia na keroserie, lub czy nie są gdzies widocznie poprzecierane albo pogryzione przez np kuny.

assistance   Moneta

dzanusz 

Wysłany: 13-06-2008, 09:12   

zrz sie zajme tym...

assistance

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 14-06-2008, 14:33   

pomierz kabelki, ale najczęściej to może być przy kostce coś, może nie ma dobrego kontaktu do masy i obwód z pozycyjnych zayka się przez żarówy pozostałe, za duży płynie prąd i leci bezpiecznik.... a możesz jakoś sprawdzić czy przy jak wymienisz bezpiecnzik to tylko pozycyjne mrugnie (czy mrugnie) nim się spali czy inne też światełka mrugną? z tyłu patrz;
chocioaż bardzo możliwe, e gdzieś kabelki się przetarły... w download masz schematy instalacji więc w ostateczności możesz nowy kabelek pociągnąć...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

dzanusz 

Wysłany: 14-06-2008, 16:01   

no wlasnie nad nowym kabelkiem z przodu sie przymierzam...

assistance

Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 20-06-2008, 16:27   

o ja mam dokładnie tak samo... tzn prawie tak samo, mi sie nie jara bezpiecznik... i też nie wiem jaka jest przyczyna a kombinuje na wszystkie strony :sciana:
     assistance   Moneta

engine16 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 27-06-2008, 15:45   

siemano.o co loto z tym moim nickiem?jestem tu nowy i wogole nie jarze tego tematu.dlaczego prawie kazdy mnie pozdrawia i takie tam.tipacz "zerkalem tu" i jest to samo :sciana: :?

** Dodano: 27-06-2008, 16:57 **
a tak wogole to mam pewien problem.jakby ktos byl tak madry i by mi poradzil to wiekie dziex.a mianowicie.podlaczylem sobie radio(byc moze nie tak jak trzeba)no ale nie wiem w kazdym razie dzialalo,wszystko dobrze az do momentu kiedy wchodze do samochodu,odpalam i nic,nawet nie krecil,byc moze to bezpiecznik(nie wiem nie znam sie za bardzo na fiatach,nigdy nie mialem fiata,ten jest moj pierwszy,mam go 2mce)ale wogole nie pali,nie wiem co jest grane,w ostatnich dniach tez mialem jakies dziwne akcje z tym radiem np:co 10-15 min gdy jade wylacza sie i za chwile wlacza,ustawienia ktore tam "wklepalem" rano gdy wlaczam radio po prostu "znikaja" chodzi mi konkretnie np o bass,treble i takie tam jak rowniez wyregolowalem je tak ze dziala na 4 glosniki,rano juz z powrotem na 2 z przodu i od nowa trza to ustawiac :sciana: po przosu szlag mnie trafia jak wkladam panel do radia.pomozcie ludzie.nie znam sie na elektryce samochodowej i tez boje sie grzebac w tych kablach zeby czegos jeszcze bardziej nie "dorobic".radio to pionek deh3000mp moze to cos wam powie
     assistance

sivo 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 27-06-2008, 17:27   

engine16 napisał/a:
dlaczego prawie kazdy mnie pozdrawia i takie tam

to jest taki "automat"... wstawiasz [y.o.u] (tylko, że bez tych kropek, ma być samo "you" w nawiasach kwadratowych) i wtedy każdy widzi swój nick... :)

tipacz 

Wysłany: 27-06-2008, 17:28   

sivo, to była tajemnica państwowa :!:

assistance   Moneta

sivo 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 27-06-2008, 17:56   

;)
wybaczcie.... ale też mnie to kiedyś intrygowało ;P a teraz w sumie tylko wkurza.... na swoim forum to wykopałem :>

Odpowiedz do tematu