Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pompa paliwa w temprze 1.4 i.e.
Autor Wiadomość
Ajgor 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 04-06-2007, 14:41   Pompa paliwa w temprze 1.4 i.e.

Witam.

Wczoraj moja tempra z silnikiem 1.4 i.e w czasie jazdy poszarpala chwile i stanela. Myslalem, ze moze zabraklo paliwa, ale po dolaniu paliwa z karnistra nadal nie moglem jej odpalic. Podlalem troche paliwa do gaznika (a rczej monowtrysku, czy jak to sie tam nazywa:) ) i silnik odpalil, ale pochodzil ze dwie sekundy i zgasl spowrotem. Podejzewam, ze mogla pasc pompa paliwa, ale... Tu wlasnie moje pytanie. Gdzie ta pompa sie znajduje? Z tego, co sie orientuje, to gdzies w zbiorniku. Ale jak sie do niej dostac? Czy pod tylnym siedzeniem? Gdzie szukac jakiegos dostepu do niej? Sprawa jest dosyc pilna, bo za trzy dni jade na wczasy za granice. Wprawdzie nie jade samochodem, ale przed wyjazdem chcial bym zrobic przeglad techniczny, a nawet nie moge na ten przeglad dojechac :)
Probowalem szukac rozwiazania na forum, ale znalazlo mi 16 stron, a po przejzeniu pierwszych trzech nic nie znalazlem :)
http://sekwencery.4sql.net - forum użytkowników procesorów gitarowych firmy Line6. Homerecording i sekwencery.

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 04-06-2007, 16:44   

W bagażniku po prawej stronie pod wykładziną jest czarny plastikowy dekiel.Odkręcasz wkręty i podnosisz plastik a pod spodem masz taką wielką plastikową nakrętkę którą musisz odkręcić jak słoik.Ale najpierw odepnij kable i przewody paliwowe.A potem wszystko idzie do góry.
     assistance   Moneta

Ajgor 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 04-06-2007, 17:26   

Dzieki wielkie. Teraz bede wiedzial, czego szukac :)

Edit:

Wyciagnalem tą pompe, ale jest w jakiej czarnej gumie i nie moge sobie poradzic z jej sciagnieciem. Guma sie rozlazi w rekach, a pompa nie dziala (podlaczalem na krotko do akumulatora). Chce kupic nowa pompe, ale nie wiem, czy one sa w tej gumie fabrycznie, czy tez kupic ta gume osobno...

** Dodano: 05-06-2007, 17:33 **
Sorki ze dopisuje, zamiast wyedytowac poprzedni post, ale inaczej moje podziekowanie moglo by nie dotrzec do Zielonego, a pomogl mi i mu sie nalezy :)
Dzieki za pomoc. Pompa paliwa juz wymieniona i samochod dziala :) Zycie mi uratowales:)

Mam jeszcze problem z hamulcem recznym, ale to juz w odpowiednim dziale.
http://sekwencery.4sql.net - forum użytkowników procesorów gitarowych firmy Line6. Homerecording i sekwencery.

Odpowiedz do tematu