Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
naprawa maglownicy
Autor Wiadomość
mirek 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 17-01-2008, 12:14   naprawa maglownicy

Dojrzałem w końcu do decyzji o naprawie układu kierowniczego. kiedy jadę mam czasami wrażenie że układ lekko sam mi skręca w lewo lub w prawo. ten lekki uślizg kół bardzo mnie denerwuje bo zastanawiam się czy w którymś momencie całkiem mi sam nie skręci i może być już zapóźno na rozważania. Mam układ bez wspomagania i myślałem o wymianie samych końcówek drążków kierowniczych. Jednak po przeczytaniu postów zastanawiam się czy nie wyjąć maglownicy i nie wymienić tulei plastikowej ( którą zakupiłem w sklepie). mam jednak pytanie czy to wystarczy? czy w grę wchodzą też drążki kierownicze - tzn mam pytanie czy one też się zużywają i trzeba je wymieniać? I jeśli ktoś wymieniał tuleję a wiem że tak to jeśli może opisać w kilku słowach jak to się robi? ASO nie przewiduje takiej naprawy, a w książkach są tylko schematy, może troche więcej w wersji anglojęzycznej ale też bez rewelacji. dziękuję za zainteresowanie tematem i pomoc.

** Dodano: 19-01-2008, 16:59 **
Właśnie skoczyłem naprawę - główna przyczyna to sworzeń kulisty w prawym wahaczu i lewa końcówka drążka, maglownica na szczęście ok.

** Dodano: 20-01-2008, 13:19 **
W moim przypadku naprawę maglownicy mogę uznać za temat zamknięty - jeśli będzie taka potrzeba prawdopodobnie rozbiorę ją i dokładnie opiszę sposób naprawy na forum - myślę jednak że to szybko nie nastąpi ponieważ główne usterki zostały usunięte. widzę że jest spore zainteresowanie tym tematem - więc jeśli ktoś z kolegów to robił a chciałby podzielić się swoją wiedzą z innymi proszę o kilka wskazówek.

Odpowiedz do tematu