Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lampa przednia a kierunkowskaz
Autor Wiadomość
Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 12-06-2007, 16:02   Lampa przednia a kierunkowskaz

Tak się ostatnio dokładnie przyglądałem przodowi mojego bolidu i mam dziwne wrażenie, że czegoś tam brakuje.
Chodzi mi mianowicie o miejsce / przestrzeń pomiędzy lampą przednią a kierunkowskazem.
Wszystko jest umocowane poprawnie ale i tak jest pomiędzy tymi elementami szpara że palec wchodzi.
Czy nie powinno być tam jakiejś uszczelki?
Jak to jest w Waszych autach?

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 12-06-2007, 16:08   

a moze poprostu ktos zakladal kierunek z zamiennika i nie lezy idealnie teraz, jest tych producentow na rynku w pieron a co jeden to ma gorsze klamoty, ostatnio widzialem kierunek depo do seata toledo ktory byl wyprofilowany pod mniejszym kontem :red_kartka:

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 12-06-2007, 16:28   

Radke napisał/a:
Czy nie powinno być tam jakiejś uszczelki?
Jak to jest w Waszych autach?

u Mnie nie ma uszczelki i nie ma tez żadnej dziury,może masz krzywo lampe założona na pasie stąd ta dziura.
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Radke 

Wysłany: 12-06-2007, 21:13   

No, może trochę przesadziłem z tym palcem ale i tak mam wrażenie, że szpara jest spora.
Niby z daleka wygląda OK ale jak się przyjrzeć z bliska...

* Fiat Uno 1.4 VAN

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 12-06-2007, 21:27   

nie ma uszczelki a ta szpara to niestety norma gdy albo kiedykolwiek gdzieś stuknąłeś i się trochę przestawił przód bądź same mocowania/zaczepy kierunkowskazu albo gdy masz właśnei zamiennik który często też źle leży... ja jakoś upchałem kierunek , że szpara mniejsza ale i tak jest, nawet na orginale; w zasadzie możesz popróbować pomanewrować lampą i kireunkiem na zaczepach ale prawdopodobnie tylko 'przeniesiesz' szparę z przestrzeni między nimi na przestrzeń między kierunkiem a błotnikeim ,gdzie to będzie bardziej widać... ew skombinuj sam jakiś pasek grubszej gumy jak Cię to drażni i wepchaj tam ładnie równomiernie po przycięciu na kształt...czy też wyjmij kierunek, pasek przyklej do klosza lampy i załóż kierunek...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Radke 

Wysłany: 12-06-2007, 21:33   

unknown napisał/a:
... ew skombinuj sam jakiś pasek grubszej gumy jak Cię to drażni i wepchaj tam ładnie równomiernie po przycięciu na kształt...czy też wyjmij kierunek, pasek przyklej do klosza lampy i załóż kierunek...

Pewnie tak trzeba będzie zrobić.
Szkoda, że fabryka nic mądrego w tym temacie nie wymyśliła. :(

* Fiat Uno 1.4 VAN

assistance   Moneta

chmarka 

Województwo: Podlaskie
Wysłany: 12-06-2007, 21:41   

U mnie była podobna szpara. Miałem luz na mocowaniu. Z tyłu wkleiłem małe klinki i docisneło przód, ale delikatnie wystaje za błotnik.

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 13-06-2007, 00:20   

Ja po rozbiciu lewego przodu o sarnę musiałem kupić lampę i kierunek.Zamówiłem i na następny dzień już założyłem.Ale jak przyłożyłem nowy kierunek do nowej lampy jeszcze zanim zamontowałem do samochodu to się załamałem.Musiałem nożem podciąć żeby jako tako było,a jak włożyłem do auta to porażka na całej linii.Ale nic z tym nie zrobię,bo po prostu jest odlew do dupy i tyle.
Po założeniu nowej lampy okazało się ze druga czyli ta stara wyglądała jak by była na świeczkę więc wyczaiłem na Allegro nową lampę ale już Carello i do tego kupiłem też oryginalny kierunek i muszę wam powiedzieć że pasi jak by to był jeden element.
No ale niestety tak już bywa z zamiennikami. :|
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu