|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tanie diody swiecace na fioletowo +bonus |
Autor |
Wiadomość |
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-12-2005, 19:40 Tanie diody swiecace na fioletowo +bonus
|
|
|
Dzisiaj potrzebowalem kupic diode swiecaca -fioletowa
Podjechalem wiec do jednego ze sklepow z czesciami i spytalem o ich cene
Oczywiscie sprzedawca wylozyl mi cala game takich w roznych kolorach za cene po 1.60 zł za sztuke Popatrzylem -pomacalem i wyszedlem ze sklepu
Cos mnie tknelo aby nie kupawac.Podjechalem do sklepu spozywczo-przemyslowego jakies 100 metrow dalej i Wiecie co? A w tym sklepie kupilem zapalniczki gazowe z takimi wlasnie diodami swiecacymi na fioletowo
Ladna zgrabna zapalniczka na gaz z tzw latarka na diodzie o ktorej mowa
Jaka cena zapytacie? Tak odpowiem >po 1.40 zl za sztuke
Kupilem jak pazera 10 szt
Jedna zaraz w domu rozebralem W srodku znajduje sie -dioda fioletowa (ladnie swieci )3 sztuki baterii takie jak do zegarkow no i cala reszta czyli zapalniczka z przetwornikiem piezoelektrycznym i zaworkiem do napelniania
Pomyslalem ze zrobilem dobry zakup no moze z iloscia przesadzilem ale cena mnie skusila
Moze komus trzeba to mu kupie -no problem
Ale tak na final to sobie mysle...
W sklepie sama dioda 1.60 za sztuke a tu mamy takowa wraz z zapalniczka 3 sztuki bateri i pare klamotow za 1.40 -komu to sie oplaca tak tanio robic alba za duzo chca za same diody
Pozdrawiam |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-12-2005, 13:37
|
|
|
yyyyyyyyyy ....
....porzadna jednorazowa zapalniczka gazowa ktora bedzie sluzyc dopoki gazu starczy (czyli srednio 2 miesiace)
...kosztuje ok 1,50 bez zadnych bajerow itd. po prostu porzadny kamien, trwala obudowa itd.
Np. male BICi sa po 1,2-1,4 a duze 1.6-2zl tak mniej wiecej.
A 1,60 za nawet mala diode to jaknajbardziej normalna cena.
ekhm... te 1.40 to jakis dobry dumping i tyle. |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 10-12-2005, 15:50
|
|
|
Pele_Tipo napisał/a: | yyyyyyyyyy ....
....porzadna jednorazowa zapalniczka gazowa ktora bedzie sluzyc dopoki gazu starczy (czyli srednio 2 miesiace)
...kosztuje ok 1,50 bez zadnych bajerow itd. po prostu porzadny kamien, trwala obudowa itd.
Np. male BICi sa po 1,2-1,4 a duze 1.6-2zl tak mniej wiecej.
A 1,60 za nawet mala diode to jaknajbardziej normalna cena.
ekhm... te 1.40 to jakis dobry dumping i tyle. |
Co to znaczy porzadna zapalniczka za 1.50 ?? i do tego porzadny kamien? hehe
Bic to jest dobry ale chyba na jedna sesje podczas posiadowki w PUBIE na browarku to wszystko Zreszta tu mialo byc pisane o diodach a nie o porzadnych kamieniach bo zaraz ktos napisze ze za 2 zl bedzie mial 20 pudelek zapalek i kazda zapalke jeszcze wykorzysta po zapaleniu papierosa jako wykalaczki a nie o to chodzi |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-12-2005, 15:58
|
|
|
bo zapalniczki to mash made in china gdzie koszt wytworzenia to miska ryżu......
poza tym nawet iody mają określoną jakość i trwałość, jasność (w Cd) i kąt itp itd....
owszem, w niektórych elektroniczych ździerają, ale u mnie nawet w elektronicznych zdarzają się takie diody po nawet 90gr, nawet białe czy niebieskie i to nie shit'y. a te z zapalniczek.. też działają, nie wiadomo tylko jak dobrze/długo.... oby Ci się znośne trafiły.. koszt co prawda i tak niewielki, ale jak gdzieś montujesz to lepiej by dłużej i lepiej działa niż rozbierać co chwilę.... w zapalniczkach są często przewidziane na działanie krótkoterminowe, tyle co bateria.... |
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-12-2005, 00:43
|
|
|
netsat napisał/a: | Co to znaczy porzadna zapalniczka za 1.50 ?? i do tego porzadny kamien? hehe
Bic to jest dobry ale chyba na jedna sesje podczas posiadowki w PUBIE na browarku to wszystko Zreszta tu mialo byc pisane o diodach a nie o porzadnych kamieniach bo zaraz ktos napisze ze za 2 zl bedzie mial 20 pudelek zapalek i kazda zapalke jeszcze wykorzysta po zapaleniu papierosa jako wykalaczki a nie o to chodzi |
tym bardziej sie dziwie ze w podobnej cenie jest jeszcze z dioda - gratis |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 12-12-2005, 01:11
|
|
|
To ja za diodowe postojówki LED - białe - dałem po 6zł / sztuka....
netsat napisał/a: | Dzisiaj potrzebowalem kupic diode swiecaca -fioletowa |
A co podswietlales? Jakies dodatkowe oswietlenie? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 12-12-2005, 01:31
|
|
|
miszko napisał/a: | To ja za diodowe postojówki LED - białe - dałem po 6zł / sztuka....
netsat napisał/a: | Dzisiaj potrzebowalem kupic diode swiecaca -fioletowa |
A co podswietlales? Jakies dodatkowe oswietlenie? |
potrzebowalem taka diode do podswietlenia wylacznika halogenow przeciwmgielnych-orginalna sie spalila |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 12-12-2005, 01:47
|
|
|
Ja dokladalem halogeny i sobie kontrolke od halogenow wlasnie zrobilem na diodzie led - bialej. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|