|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
taki Problem: podlaczalem radio i nie mam swiatel "stop |
Autor |
Wiadomość |
iden
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 06-05-2006, 00:16 taki Problem: podlaczalem radio i nie mam swiatel "stop
|
|
|
witam, jestem tu nowy
a wiec postanowilem podlaczyc radio w swojej Temprze, i bylo male spiecie, pozbiej jak jechalem to mi kontrolki swiecily ze stop nie dziala. Radio tez nie dzialalo. a bezpieczniki niby wszystkie cale. a moze nie. co mam sprawdzic zanim pojade do elektryka??
pozdro! |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-05-2006, 06:30
|
|
|
sam sobie odpowiedziałeś
sprawdź _dokładnie_ bezpieczniki, bo mogą wyglądać na dobre (tylko wyglądać) a być przerwane... widziaem ostatnio wspaniałe bezpieczniki z marektu ukumpla; one tak padają, że nie widać przerwy, a jest na 100%; swoją drogą dziwne, że tylko światła stop akurat, z radiem jest raczej zapalniczka i parę innych dupereli, ale chyba nie stop'y... do świateł stop sprawdć oczywiście żarówki też no i przy pedale hamulca o ile pamiętam jest styk od włączania stop'ów... |
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 06-05-2006, 11:51
|
|
|
Ciekawe, co to znaczy małe spięcie. Miałem kiedyś w poldku spięcie to w 5 sekund było w środku siwo!. Co do przypadłości twojego samochodu to musi być to bezpiecznik - poszukaj który odpowiada za światła i go wymień bądz wepnij na chwilę inny o takim samym amperażu. Radio raczej nie powinno być na tym samym bezpieczniku, ale kto wie - może sobie ktoś pozamieniał. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
iden
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-05-2006, 21:34
|
|
|
oo dzieki za przesuniecie tamatu
a wiec problem rozwiazany. spalil sie jednak bezpiecznik. Bezpiecznik od STOPU, radia, zapalniczki i jeszcze klaksonu to ten sam bezpiecznik jest oznaczony taka trąbką wymienilem go i wszystko gralo. (chociaz nie wygladal na spalony) Radieo mi podlaczyl kumpel i tez dziala teraz mozna śmigać.
dzieki za rady.
Pozdro for all! |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-05-2006, 23:58
|
|
|
symbol trąbki to się zgodzę, bo zazwyczaj radio jest pod klakson, wraz z zapalniczką...
ale światła stop są osobno, ktoś Ci coś mieszał w instalacji, dobrze je mieć osobno (może przepnij sobie instalację), w razie gdyby-kiedyś-coś siadało/zwierało byś nie został bez STOPów...
ale ważne , że się wyjaśniło i fajnie , że kumpel tez działa |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|