|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
CZUJNIK OLEJU W SEDICIVALVOLE |
Autor |
Wiadomość |
Krzysztof A.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2006 Posty: 100 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 25-07-2006, 22:15 CZUJNIK OLEJU W SEDICIVALVOLE
|
|
|
Klubowicze jak ktoś wie to podpowiedzcie gdzie w sedici jest czujnik oleju przy silniku (tzn.gdzie się go podpina przy silniku) i gdzie on jest na desce rozdzielczej (czy przypadkiem nie jest to ten dodatkowy wskaźnik z czerwoną kontrolką?.Bo chyba w słabszych wersjach jest tylko kontrolka na liczniku.Ciekawi mnie to bo znalazłem jakąś wtyczkę wystającą w okolicach rozrządu tuż przy misce olejowej i nie wiem do czego ona służy |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-07-2006, 08:26
|
|
|
czujnik cisnienia oleju jest drugi od lewej na tym panelu na środku,razem z zegarkiem,temp silnika i oleju w silniku i jest tam tez kontrolka od oleju,a podpięte jest to wszystko obok alternatora w silniku jest taki kabelek z taką czarną złączką i taki szpej przy ubudowie silnika,mam nadzieje,że cos z tego zrozumiałeś |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Krzysztof A.
|
Wysłany: 26-07-2006, 12:53
|
|
|
No tak-to jest jasne.Ale do czego służy ta wtyczka która wychodzi spod rozrządu(tam na samym dole nad miską). |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-07-2006, 15:11
|
|
|
tam sa chyba dwa czujniki koło siebie,jeden o ciśnienia oleju,a drugi od temperatury oleju (wskaźnik zaraz obok zegarka) |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Krzysztof A.
|
Wysłany: 26-07-2006, 15:38
|
|
|
No tak w kwestii wskaźników to jasne ale mogłbyś u siebie w bolidzie sprawdzić czy ta wtyczka przy rozrządzie jest u Ciebie podpieta do czegoś.Ona jest trudno widoczna z góry,najlepiej z kanału od strony koła popatrzeć.Będę wdzięczny. |
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
|
Wysłany: 26-07-2006, 19:51
|
|
|
Ta wtyczka jest od czujnika poziomu oleju. Kontrolka od tego znajduje sie na CHECK PANEL-u. |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
Krzysztof A.
|
Wysłany: 26-07-2006, 22:55
|
|
|
Dzięki wielkie.CENNA INFORMACJA DLA NOWICJUSZA Z TYM SILNIKIEM. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|