|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pomocy zawiodła po raz pierwszy |
Autor |
Wiadomość |
vonwerner
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-01-2005, 19:47 pomocy zawiodła po raz pierwszy
|
|
|
witam
dotej pory wszystko robiłem sam przy moim samochodzie (tempra 1.6 95r.LPG.) ale wydażyło sie coś z czym inie miałem do czynienia....
na skrzyżowaniu zatrzymałem sie przed światłami... i nie mogłem ponownie wrzucić żadnego biegu manetka zmany w pozycij luzu i nie dała sie ruszyć....sprzęgło zrobiło sie ciut twardsze... na luzie silnik pracował normalnie....przy wyłączonym silniku biegi wchodzą normalnie tzn. manetka rusza sie normalnie... nie wiem co to jest może mi ktoś pomoże
poważaniem Robert |
_________________ "tempromani wszystkich krajów łączcie sie"
Tempra 95 1.6 gaźnik + LPG LOVATO
(ze stadniny MSWiA) 217.897km + Mercedes 200E LPG
Motto:
"masz taki samochód na jaki zasługujesz"
tel. 887500219 |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-01-2005, 20:19
|
|
|
Witamy,
Proszę uzupełnic poprawnie dane w polu "Skad"!!
Co do odpowiedzi.
Raczej napewno ktores ze "sciegien" umieszczonych na przegubie wypadlo wlasnie z niego.
Musisz otworzyc klape, zajrzec kolo rur od wody wchodzacych do srodka auta, zauwazysz tam 3 takie sciegna na przegubach. Jesli tam jest ok, to sprawdz kolo skrzyni. Najprawdopodobniej ostatnie sciegno wypadlo i przez to nie mozesz wrzucic zadnego biegu.
Co mozna z tym zrobic? Wymianka na nowe lub inne sprawne.
I pamietaj o przesmaorwaniu tych przegubów jakims smarem to nie padna tak szybko, bo zapewne tam grama smaru nie bylo! |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-01-2005, 21:20
|
|
|
miszko napisał/a: | I pamietaj o przesmaorwaniu tych przegubów jakims smarem to nie padna tak szybko, bo zapewne tam grama smaru nie bylo! |
Miszko ma racje ,prawdopodniobnie wypdło jedo sciengieł . Ten temat był poruszany na starym forum .Ja co pól roku spryskuje te połaczenia WD-40 ,biegi wchodza dzięki temu bardzo dobrze. |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
vonwerner
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-02-2005, 18:44
|
|
|
już wim co sie stało
wymiana sprzęgła...wytarło sie someczko i powypadały sprężyny...ale teraz to zwijam aswalt...dzięki za pomoc
|
_________________ "tempromani wszystkich krajów łączcie sie"
Tempra 95 1.6 gaźnik + LPG LOVATO
(ze stadniny MSWiA) 217.897km + Mercedes 200E LPG
Motto:
"masz taki samochód na jaki zasługujesz"
tel. 887500219 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|