|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wkladka zamka korka paliwa |
Autor |
Wiadomość |
pawcio0706
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 29 Wrz 2011 Posty: 146 Skąd: Bartoszyce
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 19-02-2013, 11:37 wkladka zamka korka paliwa
|
|
|
(Nie wiem czy w dobrym dziale w razie co przepraszam)
Witam zepsul ni sie korek paliwa wiec kupilem 2 ale chcialbym miec dalej ten sam kluczyk co do stacyjki. Moje pytanie jest nastepujace jak wyciagnąc wkladke zamka bez uszkadzania korka i wkladki. Z gory dziekuje |
_________________ Fiat Tipo - 1.6 AGT cat.i.e. 1990 |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
|
|
|
|
pawcio0706
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 29 Wrz 2011 Posty: 146 Skąd: Bartoszyce
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 20-02-2013, 10:08
|
|
|
udalo mie sie rozebrac i naprawic korek postaram sie zrobic małą instrukcje moze komus sie kiedys przyda
** Dodano: 20-02-2013, 12:23 **
Mała instrukcja do rozebrania korka paliwa
Posiadałem 2 różne korki z białym dolem i czarnym ich budowa różni sie troszkę od siebie biały ma cztery zaczepy czarny trzy lecz w srodku jest ten sam mechanizm. Do rozbiórki potrzebny będzie śrubokręt płaski i chudy gwoździk
(w czarnym ulamal mi sie jeden zatrzask bo w tym plastik jest sztywniejszy ale i tak ten byl zepsuty)
W czarnym aby go rozdzielić odginamy delikatnie śrubokrętem zatrzaski i wyciągamy pierścień ( na zdjęciu środkowy element). ten rozbiera sie w miare szybko
Więcej czasu zajęlo mi rozebranie tego z białym dołem. Ale u tu sie udalo. Najlepiej ustawić takie male wcięcia w białym równo z ząbkami. Potem trzeba wsadzić tam śrubokręt i odchylić
(wcięcie jest słabo widoczne na zdjęciach)
Gdy odchylimy pierwszy zabek najlepiej wsadzić tam cienki gwoździk aby nie wracalo na swoje miejsce przy odginaniu nastepnych. (wystarczy przy jednym).
Aby wyciągnąć wkładkę zamka należy wyciągnąć zawleczke
nastepnie wsadzić kluczyk w zamek i troszke obracajac w prawo i lewo wyciągnąć wkładkę
montaż odbywa sie w przeciwną strone
Mam nadzieję ze komuś się to przyda i zaoszczędzi troszkę czasu i nerwów
** Dodano: 20-02-2013, 12:28 **
nie wiem czemu mi nie wyswietla minaturek w razie co link bezpośredni do fotek http://imageshack.us/g/32/dsc01851c.jpg/ |
_________________ Fiat Tipo - 1.6 AGT cat.i.e. 1990 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|