|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co jest grane ;/ ?? |
Autor |
Wiadomość |
MiSzA
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-06-2007, 10:38 Co jest grane ;/ ??
|
|
|
Wiatm . Mam taki problem, a mianowicie moja tempra swego czasu jezdzila a nastepnie gdy ja postawilem nie chciala zapalic , zapalała dopiero na drugi , trzeci dzien ;/ , na forum wyczytalem ze ktos mial takie same objawy i byl CPW i tez go wymienilem i włoszka ozyła pojezdzilem troche , zrobilem moze ze 100km - 200km i włoszka znowu nie chce odpalic ;/ Co to moze byc??? Pomocy!!!!!!! |
_________________ Tempra 1.6, 92r. Wtrysk, Benzyna, 71 Kucy Z Nową Podłogą i Hamulcami , Tapicerka Obita Czerwonym Skajem Ale Chyba Zmienie Na Niebieską i Zrobie Podświetlenie :D |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-06-2007, 12:13
|
|
|
Przede wszystkim musisz zobaczyć dlaczego nie chce zapalić,bo tak to będziemy mogli pisać i pisać.Sprawdź czy ma iskrę i czy jest wystarczające ciśnienie paliwa. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
MiSzA
|
Wysłany: 27-06-2007, 19:59
|
|
|
No własnie zapomniałem napisac nie ma iskry , a jak sprawdzic cisnienie paliwa?? |
_________________ Tempra 1.6, 92r. Wtrysk, Benzyna, 71 Kucy Z Nową Podłogą i Hamulcami , Tapicerka Obita Czerwonym Skajem Ale Chyba Zmienie Na Niebieską i Zrobie Podświetlenie :D |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-06-2007, 22:46
|
|
|
Aby sprawdzić ciśnienie paliwa trzeba się wpiąć manometrem w przewód przed wtryskiem i włączyć zapłon.Ciśnienie powinno się chwilę utrzymywać.W książce pisze (jeśli dobrze pamiętam) że ma się utrzymywać 10 min.
A skoro nie ma iskry to proponuje na wstępie sprawdzić złącze masową pod akumulatorem, zasilanie cewki WN i digiplexu.A CPW założyłeś nowy czy używany. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
MiSzA
|
Wysłany: 28-06-2007, 17:33
|
|
|
CPW mam funfel nowy ze sklepu , reszte posparawdzam kiedy bede mial troche czasu bo teraz pracuje i zbytnio nie mam duzo wolnego czasu ;/ A co do digipexu to czy sa jakies parametry wg ktorych moglbym porównac mojego digiplexa ?? |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-06-2007, 18:17
|
|
|
To znaczy porównać? Nie do końca rozumię. Digiplex to raczej prosty układ z mapami z podpiętymi dwoma czujnikami - podciśnienia i CPW. Od tyle. Jeżeli nie masz iksry to albo okablowanie uszkodzone, CPW uszkodzony, cewka uszkodzona, moduł Digiplex uszkodzony. Sprawdz też jak Zielony pisze wszystkie połączenia z masą, posprawdzaj złącza. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MiSzA
|
Wysłany: 28-06-2007, 21:20
|
|
|
wiesz miszko ja sie a tym nie znam a to jest moj pierwszy samochód wiec zbyt bardzo nie wiem jak co jest zbudowane ;P bede sprawdzal wszystkie połączenia w najbliższych dniach jak mi na to czas pozwoli i dam znac jak co
Pozdrawiam !!!
** Dodano: 05-07-2007, 18:37 **
wloszka juz jezdzi fater mi poprowadzil osobno mase , ale chyba glowna przyczyna byla troche "zdezelowana" wtyczka z CPW :P
** Dodano: 06-07-2007, 23:20 **
zachodzi nastepne podjezenie ze to bylo odciecie zapłonu prze alarm ktory mam tylko byl wylączony a fater poprowadzil z niego kabel .. jakos inaczej ;P no i wszystko ok :D |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|