|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Fiat Uno Palenie cewki ;/ |
Autor |
Wiadomość |
pawels2004
witamy nowego
|
Wysłany: 26-10-2007, 13:42 Fiat Uno Palenie cewki ;/
|
|
|
Witam. Moja znajoma ma fiata uno 10 letnie , pare dni temu miała problem z uruchomieniem silnika, kręcił mocno ale nie zapalił, kolega przeczyscił kopułkę i zapalił, nastepnego dnia nie zapalił.Do wymiany poszła cewka i kopułka, bo nie wychodzilo napiecie z cewki, ale po 2 dniach jazdy to samo, znowu stoi, napiecie z cewki nie wychodzi, cóż jeszce ma wymienic , znow nową cewkę za 130 zł???? I co jest przyczyną ?? Może ktoś miał już taki problem. Bardzo prosze o pomoc |
|
|
|
|
Qmaty
Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2007 Posty: 88 Skąd: Osiek
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-10-2007, 21:28
|
|
|
Witam,.jeżeli jest to silnik 1.0 lub 1,1 to bardzo prawdopodobne że padł moduł zapłonowy(taka kostka na aparacie zapłonowym).To chyba jakiś słaby element w tych samochodach bo mam w domu dwa uniaki i w obydwóch to wymieniałem a objawy były takie jak opisałeś z tym że najczęściej auta przestawały odpalać po zgaszeniu ciepłego silnika.Ja cewki nie wymieniałem bo miałem możliwość sprawdzić ja w drugim aucie.Posprawdzaj też kable dochodzące do cewki,może jakieś zwarcie jest... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|