|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] filtr paliwa |
Autor |
Wiadomość |
lysmar
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 27-07-2008, 12:34 [Benzyna] filtr paliwa
|
|
|
a wiece muszę filtr paliwa wymienić bo mi sie dusi bolid. jest tylko jedne problem. za nic w świecie nie mogę go znaleźć....
czy mi ktoś powie gdzie powinien być taki filterek? bo mam wrażenie że w moim Tipku go niema , a to nie jest możliwe! |
_________________ kupiłem Tipo |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-07-2008, 12:35
|
|
|
lysmar, z tego co ja się orientuję to niedaleko baku paliwa pod autem. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-07-2008, 12:37
|
|
|
filtr paliwa znajdziesz idąc po wężu paliwowym... jeśli to gaźnik to na bloku silmnika z przodu na dole masz pompę paliwową i od niej 2 przewody, ze zbiornika i wyjście; idąc za przewodem ze zbiornika znajdziesz filtr; zazwyczaj jest to plastykowa przezroczysta, czasem metalowa puszeczka z lewej strony patrząc od przodu na auto, lewe nadkole, bliżej ściany grodzi, tam szukaj;
jeśli to wtrysk albo ktoś coś przerabiał to też idąc za przewodem paliwowym musisz go znaleźć, czasem są pod autem z tyłu |
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-07-2008, 12:41
|
|
|
unknown, ja mam przy baku pod autem i mam wtrysk |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-07-2008, 13:14
|
|
|
skoro nie możesz znaleźć to pewnie masz wtrysk
jak kucniesz przy prawym tylnim kole to wsadź rękę z prawej strony koła i puknij w podłogę tam jest taka plastikowa osłona i pod nią jest filtr |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
lysmar
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-07-2008, 15:54
|
|
|
teraz już wiem dlaczego nie mogłem tego dziadostwa znaleźć. mam wtrysk. zaraz zajrzę pod kółko. poraz kolejny wielkie dzięki.
a może wiecie dlaczego robi się tak, że przy większych obrotach auto się dławi ? tak jak by miało przerwy chwilowe w dopływie właśnie paliwa. |
_________________ kupiłem Tipo |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 28-07-2008, 15:58
|
|
|
lysmar, za mała dawka paliwa, zapchany filtr, uszkodzona sonda lambda.... powodów dużo.... sprawdź filterek paliwa najpierw. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 28-07-2008, 15:58
|
|
|
lysmar napisał/a: | a może wiecie dlaczego robi się tak, że przy większych obrotach auto się dławi ? tak jak by miało przerwy chwilowe w dopływie właśnie paliwa. |
Mozliwe ze łapie ci gdzies powietrze na wezach paliwowych, albo pompa siada, albo moze to byc spowodowane własnie zatkanym juz filtrem |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|