|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem ze splaniem |
Autor |
Wiadomość |
onyx
|
Wysłany: 05-11-2006, 16:29 problem ze splaniem
|
|
|
witam kupilem kilka dni temu tipo 1,6 90 koni i sytrasznie duzo mi pali przy jezdzie na trasie bo jechalem do berlina wyszdl mi 11 litrow kontorlka power zapala sie przy 95 km /h co moze byc nie tak acha i jeszcze mam problem bo jak malo paliwa jest do samochod mi przerywa ale od tego momentu moge zrobic jeszcze jakies 10km pomozcie co robic |
_________________ Wszystkie czesci do tipo konkurencyjne ceny email tipo10@op.pl |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 05-11-2006, 17:48 Re: problem ze splaniem
|
|
|
onyx napisał/a: | witam kupilem kilka dni temu tipo 1,6 90 koni i sytrasznie duzo mi pali przy jezdzie na trasie bo jechalem do berlina wyszdl mi 11 litrow kontorlka power zapala sie przy 95 km /h co moze byc nie tak acha i jeszcze mam problem bo jak malo paliwa jest do samochod mi przerywa ale od tego momentu moge zrobic jeszcze jakies 10km pomozcie co robic |
Jezeli pali okolo 10 litrow na 100 km
a na ilosci ktora masz w baku mozesz przejechac 10 km (czyli jakiś 1 litr na dnie)
to nie dziw sie że ci przerywa
za maltretowanie pompy paliwa
Pomyśl jak zachowuje się 1 litr paliwa na dnie w momencie startu i hamowania
i na zakrętach
po prostu odpływa zgodnie z prrawem fizyki |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-11-2006, 19:38
|
|
|
@ EASYKATO. ale nie dałeś mu fachowej porady co zrobić więc zrobie to za ciebie
jak zacznie ci przerywac tak jak mówisz i zostaje ci 10km to ja radze tankowac zanim zejdzie do rezerwy w baku. Taka dobra i pomocna porada to jest .
bo takich jak ty to jest setki co mówią "pani eniechce odpalic" a paliwo jest?? "no pewnie przecierz wskaźnik paliwa drgnął" a po zatankowaniu jednak okazało się że była susza |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 06-11-2006, 18:58
|
|
|
moley napisał/a: | ...........@ EASYKATO. ale nie dałeś mu fachowej porady co zrobić więc zrobie to za ciebie ....... |
raczej nakłaniałem do myślenia.... |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|