Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mercedes S500 za 25 tys.
Autor Wiadomość
Kamitchi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 07-04-2005, 14:12   Mercedes S500 za 25 tys.

"MERCEDES S500 5.0 E
1999r. srebrny airbag, wspomaganie kierownicy, komputer, centralny zamek, klimatyzacja elektroniczna, elektrycznie sterowane szyby, elektrycznie sterowane lusterka, radio z odtwarzaczem CD, felgi aluminiowe, skórzana tapicerka, ABS, ESP, nawigacja satelitarna, halogeny, tiptronic; po opłatach; mocno uszkodzony;
Cena: 25.000 zł"
http://www.tvp.com.pl/tg/...o510589158a.jpg
http://www.tvp.com.pl/tg/...o510589158b.jpg
http://www.tvp.com.pl/tg/...o510589158c.jpg

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 07-04-2005, 15:35   

To jakies jaja Kamitchi czy na serio ktos chce sprzedac to cos.
Napisanie ze jest to Mercedes to mocne naduzycie bo to jest raczej pozostalosc Mercedesa.
Przeciez on jest po takim dzwonie, ze tylko idiota go kupi za 25 tys.

assistance   Moneta

romano 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 07-04-2005, 16:07   

Ale o takiego mesia nie musisz się bać, że ci ktoś ukradnie.........no chyba, że złomiarze :lol:

Moneta

Kamitchi 

Wysłany: 07-04-2005, 17:34   

Emf napisał/a:
To jakies jaja Kamitchi czy na serio ktos chce sprzedac to cos.
Napisanie ze jest to Mercedes to mocne naduzycie bo to jest raczej pozostalosc Mercedesa.
Przeciez on jest po takim dzwonie, ze tylko idiota go kupi za 25 tys.

Autentyk!
http://www.tvp.com.pl/tg/...glfoto_main.htm

w przegladarce kliknijcie na "znajdz" i wklejcie
" MERCEDES S500 5.0 E ".
Szczerze mowiac nie wiem po co pisze o lusterkach, airbagach i o alufelgach, ktorych nie ma!
a cena 25 tys? duzo jak za sam papier... a moze nie? nie wiem, nie znam sie :D

pzdr.

Faja

Wysłany: 07-04-2005, 19:38   

Głupota...po co to komu....chiba że sobie będzie ćwiczył klepanie błotników 8)

Emf 

Wysłany: 07-04-2005, 20:14   

Nie no nawet jak chca sprzedac na przeszczepa i chodzi tylko o papier to ta cena jest mocno wywalona w kosmos.

assistance   Moneta

kazub 

Wysłany: 07-04-2005, 21:55   Blacharz jakis to kupi!

Jak ma dobry silnik to kazdy pierwszy lepszy blacharz to kupi i niezle na tym zarobi! Kumpel w tym robi i ostatnio kupil za grosze Seata Toledo ktory zaczynal sie dopiero na przedniej szybie a z przody nic zrobil go na gielde i ma niezly pieniadz! Zaraz mu dam znac na mercedesa chociaz bardziej sie oplaca brac z nizszej klasy auta!!

Kamitchi 

Wysłany: 08-04-2005, 00:47   Re: Blacharz jakis to kupi!

kazub napisał/a:
Kumpel w tym robi i ostatnio kupil za grosze Seata Toledo ktory zaczynal sie dopiero na przedniej szybie a z przody nic zrobil go na gielde i ma niezly pieniadz! Zaraz mu dam znac na mercedesa chociaz bardziej sie oplaca brac z nizszej klasy auta!!

Swietnie, moze jak gosciu ktory kupil od kumpla auto zabije sie, to zmieni tok postepowania. Byle najtanszym kosztem wydy**ac innych. Ech, ale tak najprosciej.
Mi by bylo wstyd sie przyznawac do takich kumpli.

pzdr.

Raku 

Wysłany: 08-04-2005, 00:56   

Faja napisał/a:
Głupota...po co to komu....chiba że sobie będzie ćwiczył klepanie błotników 8)

Po silnik!! :twisted:
     Moneta

kazub 

Wysłany: 08-04-2005, 09:55   To przykre!

I widzisz taka jest roznica miedzy nami, ja sie przyznaje do wszystkich kolegow jacy by nie byli! Nie mowie ze dobrze robi, ale tak sie zarabia, wiec nie pytajcie wiecej kto kupi to auto jak zobaczycie takie ogloszenie, bo wam napisalem kto to kupi blacharze! Pozdrowienia dla Ciebie i Twoich kolegow WSZYSTKICH

rtomik 

Wysłany: 08-04-2005, 12:03   

takich cweli co robia z rozbitych aut "samochod" powiesilbym za jaja przed palacem kultury w warszawie.

Emf 

Wysłany: 08-04-2005, 13:16   

rtomik napisał/a:
takich cweli co robia z rozbitych aut "samochod" powiesilbym za jaja przed palacem kultury w warszawie.

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

A obok nich gosci, ktorzy dopuszczaja takie cos do ruchu!!!!!!!!!!!

assistance   Moneta

Kamitchi 

Wysłany: 10-04-2005, 10:08   Re: To przykre!

kazub napisał/a:
I widzisz taka jest roznica miedzy nami, ja sie przyznaje do wszystkich kolegow jacy by nie byli! Nie mowie ze dobrze robi, ale tak sie zarabia, wiec nie pytajcie wiecej kto kupi to auto jak zobaczycie takie ogloszenie, bo wam napisalem kto to kupi blacharze! Pozdrowienia dla Ciebie i Twoich kolegow WSZYSTKICH

"Mi by bylo wstyd sie przyznawac do takich kumpli.".
Bylo by, bo z kretaczami sie nie zadaje i to nas rozni, wiec mam do Ciebie prosbe- nie oceniaj ludzi, nie znajac ich.

Mowisz ze sie w taki sposob zarabia?
Faktycznie, z podejsciem-> po co robic, skoro mozna ukrasc, w Polsce dalej bedzie tak jak jest.
Po co kupowac nowy telefon, ciezko zarabiac pieniadze, skoro mozna komus w morde dac i zabrac?
Ludzie zbieraja pieniadze latami, wyrzeczaja sie wielu przyjemnosci, by nabyc wymarzony samochod.
I znajdzie sie taki, ktory wsadza im mine. A nich rozleci mu sie na zakrecie. Niech zabije siebie, niech zabije ludzi, ktorzy byli w jego zasiegu.
Wazne ze zarbilem. A jak auto sie rozbije? tym lepiej dla mnie. FRAJERZY!
ech, az mi sie nie dobrze robi jak mysle o takich ludziach.

Wiesz, mam zaprzyjazniony warsztat. Bardzo czesto tam przebywam i musze Ciebie zmartwic, ze bledem jest to co piszesz. Sa warsztaty uczciwe, gdzie zamiast montowac spalona maske do rozbitego samochodu, wola poswiecic pare dni, by znalezc taka, ktora jest ok.
A przeciez musza wydzwonic, musza przejezdzic, badz zaplacic za kuriera i doplacic w porownaniu ze spalona. Nie wspominajac juz o tym, ze w tym samym czasie
mogli by zrobic np. inne zlecenie.
Ale klient otrzymuje samochod NAPRAWIONY i jest zadawolony.

Sam napisales ze nie popierasz takiego dzialania, ale z drugiej strony tlumaczysz tych ludzi...

Sa ludzie, ktorzy osiagneli bardzo duzo. Zaczynali jak inni. Zalozyli wlasny biznes, dbali by mial rece i nogi.
Z roku na rok coraz lepiej szlo. Chociaz oczywiscie byly i upadki. Ale po paru latach ci ludzie maja dom, maja dobry samochod, duzo srodkow na koncie. Osiagneli to wszystko ciezka praca i wieloma wyrzeczeniami.

Natomiast jest coraz wiecej ludzi, ktorzy chca to osiagnac jak najszybciej. Zero przyzwoitosci, jakiegokolwiek szacunku do ludzi, tylko slepa milosc do bankotow.
Smutne, ze tak czesto jest to spotykane i nie powinno mowic sie "ze trzeba tak postepowac", bo jak widac mozna w uczciwy sposob, z honorem osiagnac cel.

ps-> Mozesz mi wyjasnic, na podstawie czego oceniasz moje podejscie do kolegow?
Widze ze znasz mnie lepiej niz ja sam siebie... ciekawe.

pzdr.

Faja

Wysłany: 10-04-2005, 13:16   

A później się dziwić że czteroślady jeżdżą po ulicach... :|

mkaminski100 

Województwo: Other
Wysłany: 10-04-2005, 13:31   

Takich aut się raczej nie naprawia. Najczęściej służą na "przeszczep". Papiery i numery z rozbitka ląduą w aucie kradzionym a reszta elementów nadających sie do używania jest upłynniana. Jest wielu którzy zapłacą za elementy taniej niż w serwisie, a do takich aut zamienników od Poldka nie znajdziesz :)
Pocieszające jest to że takie praktyki sa rzadsze niż jeszcze kilka lata temu. Teraz tak chłonnym rynkiem jak nasz niedawno jest Rosja i jej republiki. My chyba już wolimy auto starsze ale w miarę pewne. Może w końcu rozumiemy że lepiej mieć takie auto, niż grata którego albo zarekwiruje każdy patrol policji albo rozleci się na zakręcie.
A mechanicy których głównym narzędziem pracy jest oszustwo zaczynają powoli znikać z rynku. U nas już kilku popłynęło i coraz mniej jest cwaniaczków.
     assistance   Moneta

rtomik 

Wysłany: 10-04-2005, 22:58   

Kazub Ciebie i tych je*****ych frajerow ktorzy wciskaja ludziom zlom powinni wsadzac do pieca na zywca...Za to ze przyzwalaja na to by ludzie jezdzili wrakami.
A moze Twoj wozik jest tak zrobiony??
I co ???? jak bys sie czul ????

mkaminski100 

Województwo: Other
Wysłany: 11-04-2005, 12:47   

Sam nie wiem czy nadal opłaca się brać wraki. Np. ostatnio kuzyn sprzedawał „rozbitego” Yarisa. No cóż, auto dostało w przód i do wymiany był: błotnik, zderzak i lampa. Żadne tam podłużnice czy podobne. Lekka stłuczka. Gość w Niemczech na szrocie wygrzebał wszystkie części i je zamontował. Kolor zderzaka i błotnika inny więc nie ma podejrzeń jak auto było „rozbite”. Tam jednak uznali, że to się nie opłaca naprawiać i właściciel sprzedał go za 2000€. W Polsce poszedł za 16.000PLN po 3 dniach. Bez żadnych dodatkowych kosztów, brudzenia się, legalnie, rzeczowo i uczciwie!!
Jeśli kupisz wrak za kilkaset euro to nie mając drugiego ukradzionego do którego przełoży się numery i wyposażenie, naprawa wychodzi zbyt drogo. No cóż, niestety są tacy którzy używają głównie szpachla, żywicy i młotka, ale na szczęście rynek ich eliminuje.
Ja również znam osobiście takich ludzi. I co mam ich podać do sądu lub udawać że nie wiem o czym mowa? Wstydzę się za to jako Polak i nikomu ich nie polecam, ale niestety to rynek im na to pozwala... No i naiwni Niemcy którzy z zachłanności dla kilku € pojadą do takiego zakładu. Wg mnie jednak wszyscy którzy uważają że takie cwaniaczki są sprytne i obrotne powinni się zastanowić...znałem jednego specjalistę który naciął się sam na swój produkt
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu