Witam,
wczoraj stałem sie posiadaczem Lanci Dedry SW 1.9 TDS
heh chyba się starzeję... nie dość że diesel to jeszcze SW
ok ale do rzeczy
Lancia jest z 1995r
wyposażenie:
4x elektryczne szyby (działają)
2x el. lusterka (ustawianie w pionie lusterek nie działa)
halogeny
el. szyber dach (nie działa)
AHS działa idealnie!!
centralny zamek
wspomaganie
hak (odpinany)
i chyba tyle.
przebieg licznikowy 190 tysi. po wymianie rozrządu i oleju.
rdzy bardzo mało delikatnie na pasie pod światłami i prawe tylne drzwi
auto prowadzi sie rewelacyjnie, mimo 1300kg 90KM wystarczy w zupełności żeby poruszać sie sprawnie.
ma kilka mankamentów: nie działa obrotek, nie działa szyber i te lusterka połowicznie i brakuje rolety bagażnika.
technicznie Lancia jest bardzo zadbana, w środku też nie ma jakiegoś chlewu ale widać że auto służyło do pracy a nie na wystawę.
poza tym jestem w pełni zadowolony oto kilka zdjęć jeszcze z allegro zrobione p[rzez poprzedniego właściciela, ponieważ teraz lancia jest brudna i nie chętnie pozuje
plany?
przerejestrować opłacić i jeździć.
modyfikacje?
aluski alfowskie 14" od Bdm'a, na zimówkach, a na lato białe z Tipa 15" ładna opona, w lato naprawa usterek o których wyżej i pranie gruntowne tapicerki i lnie ropy i jazda. Zero przeróbek, tuningów, czipów, modyfikacji i tym podobnych bzdur.
pełna seria na ładnej feldze
ogólnie uważam zakup za udany. zobaczymy jak będzie sie sprawować za 10-15 tyś km. od zakupu zrobiłem 350km i jestem bardzo zadowolony.
Ciemna szyba by się przydała, i na lato te białe 15nastki będą ładnie leżeć, mam nadzieje na weekendzie obadam osobiście
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
rob, ahs - automatic healing system czy jakos tak Cena niech świstak zdradzi, ale kupił by za te pieniądze 2 rowery górskie średniej klasy , niby tu i tu 4 koła, ale jednak dedra bardziej praktyczna
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
patrząc po innych aukcjach to mały pieniądz motor w stanie bdb skrzynia bdb zawias bdb. mankamenty jakie posiada są dla mnie raczej mało znaczące.
auto po nocy spędzonej na dworze pali na dotyk.
spalanie w trasie max 6l jazda 90-100km/h
bardzo przyjemnie sie nią jeździ, duża zasługa foteli, trzymają na boki idealnie i sa wygodne... no i jest podłokietnik
Pomógł: 7 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 523 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
Wysłany: 12-02-2012, 22:12
Wszystko fajnie tylko że ta Dedra nie ma klimy tylko sam AHS ...
_________________ Roberto
Był : Fiat Tipo 2.0 GT Aut
Był : Fiat Tipo 1.9 TDs SX
Był : Fiat Marea 1.9 JTD 110 SX
Był : pożyczony Peugeot 307 HDi
Jest : Renault Megane II CC
Pomógł: 7 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 523 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
Wysłany: 12-02-2012, 22:24
Przepraszam już poprawiam swoją myśl : wszystko fajnie ale szkoda że nie ma klimy tylko sam AHS ....
_________________ Roberto
Był : Fiat Tipo 2.0 GT Aut
Był : Fiat Tipo 1.9 TDs SX
Był : Fiat Marea 1.9 JTD 110 SX
Był : pożyczony Peugeot 307 HDi
Jest : Renault Megane II CC
robertRK, niby szkoda, klima fajna sprawa, tylko to kolejna elektronika/elektryka na pokładzie, zbędna w dodatku. nigdy nie miałem auta z klimą więc nie wiem co tracę
a tu fotki nowych felg na aucie:
auto brudne i zaśnieżone, wiadomo zima, no i auto stoi pod blokiem od wczoraj.
Witam
Gratuluję zakupu, ja sam ostatnio kupiłem coś w tym stylu, tzn. Temprę SW Turbodiesel, technicznie to samo, ale Lancia to Lancia, jest ładniejsza na zewnątrz i w środku
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend
łikent się skończył, w łikent trochę się działo:
pranie:
Vanish do dywanów. Efekt raczej słaby ale jest lepiej niż było. W zasadzie czego można się spodziewać po produkcie nie przeznaczonym do tapiucerki samochodowej i kosztującym 19zł? jakbym dał do firmy i zapłacił 150-200pln to efekt by był
ale przeciągnę tym vanishem jeszcze ze 2 razy i bedzie ok
kąpanie:
preparat do czyszczenia felg + myjka bezdotykowa na BP.
jedyny sposób jaki znam żeby doczyścić biały akryl.
zmiana opon:
tył Fulda 175/70/14
przód (nie pamiętam firmy, ale jakaś mało znana dla mnie) 175/70/14
W łikent zrobiłem na nich ponad 700km (łódź --> radom --> lublin --> radom --> w okolicach radomia prawie 120km --> łódź) i jestem zadowolony. Nic nie bije, nic nie telepie, mniej pali 700km zrobiłem na 36l kiepskiej ropy z Lukoila czyli wychodzi między 5.2l a 5.5l (nie mam kompa nie mogę stwierdzić jednoznacznie) na 100km w ruchu mieszanym z bardzo dużą przewagą trasy.
wróciliśmy do łodzi wczoraj o 24 byłem zryty jak koń po westernie, ledwo stałem na nogach ale na mordzie niesamowity banan kocham moją Lancię, nawet jak rdza jej na szyby wejdzie i na fotele.
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 21-05-2012, 16:24
Prałem przez jakiś czas dywany i tapicerki samochodowe i używałem tylko vanisha albo dywanluxa. Oczywiście z dobrym odkurzaczem piorącym Philipsa i nigdy na te preparaty nie narzekałem. Jeśli prałeś ręcznie to się nie dziw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.