Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanko o blachy (zezlomowanie)
Autor Wiadomość
Juves 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 25-09-2009, 16:46   Pytanko o blachy (zezlomowanie)

Hej
Mam pytanko Czy jezeli bede chcial zezlomowac :( Tempre z innego wojewodztwa to bede musial ja rejestrowac w urzedzie. Tzn sprowadze Tempre z Gdanska do Bydgoszczy do bede musial zmieniac blachy( Z GD na CB) zeby ja zezlomowac :( i czy idac do urzedu (zeby)zezlomowac auto musze miec wazny przeglad ( bo ta co chce na czesci, niema przegladu a ma ubezpieczenie)
Prosze o szybkie odp..... z gory Dziekuje

Jezeli taki post juz byl to Przepraszam....

schab 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 25-09-2009, 17:12   Re: Pytanko o blachy (zezlomowanie)

Juves napisał/a:
Hej
Mam pytanko Czy jezeli bede chcial zezlomowac :( Tempre z innego wojewodztwa to bede musial ja rejestrowac w urzedzie. Tzn sprowadze Tempre z Gdanska do Bydgoszczy do bede musial zmieniac blachy( Z GD na CB) zeby ja zezlomowac :( i czy idac do urzedu (zeby)zezlomowac auto musze miec wazny przeglad ( bo ta co chce na czesci, niema przegladu a ma ubezpieczenie)
Prosze o szybkie odp..... z gory Dziekuje
Jezeli taki post juz byl to Przepraszam....

Jeżeli chcesz auto przerejestrować - musi mieć na dzień spisania umowy aktualne ubezpieczenie ( ty masz ) , natomiast przegląd musi być aktualny w chwili odbioru twardego dowodu ( a ty rozumiem , że nie chcesz auta dalej eksploatować ). Sam fakt przerejestrowania wiąże się jednak z opłatami za wydanie nowych tablic ( ~130 zł ) Natomiast sam miałem spore problemy z autem , które miało tylko miękki dowód , a ja je chciałem skasować . I złomiarz miał wątpliwości i kobitki w Wydziale Komunikacji . Koniec końców naczelnik Wydziału wykopał gdzieś jakąś wykładnię prawną i auto skasowałem. Prościej jest skasować auto bez formalnej wizyty w Twoim Wydziale Komunikacji , tylko na podstawie starego dowodu rejestracyjnego i umowy Kupna , ale wtedy MUSISZ zgłosić się do Wydziału , gdzie auto było dotychczas zarejestrowane .
     assistance

Juves 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 25-09-2009, 18:17   

Tzn Ja bym mial samochod z blachami GD i sprowadzam do Bydgoszczy ( ma ubezpieczenie a niema przegladu) to bede mogl w bydgosczy go zezlomowawac nie zmieniac blach i nie robic przegladu?

schab 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 25-09-2009, 19:46   

Juves napisał/a:
Tzn Ja bym mial samochod z blachami GD i sprowadzam do Bydgoszczy ( ma ubezpieczenie a niema przegladu) to bede mogl w bydgosczy go zezlomowawac nie zmieniac blach i nie robic przegladu?

Tak - ale aby auto wyrejestrować - musisz ze świstkiem potwierdzającym skasowanie pojazdu w przedsiębiorstwie mającym na to koncesję ; tablicami rejestracyjnymi , dowodem rejestracyjnym i umową kupna - pofatygować się do Gdańska !
     assistance

Odpowiedz do tematu