|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pytanko o blachy (zezlomowanie) |
Autor |
Wiadomość |
Juves
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 25-09-2009, 16:46 Pytanko o blachy (zezlomowanie)
|
|
|
Hej
Mam pytanko Czy jezeli bede chcial zezlomowac Tempre z innego wojewodztwa to bede musial ja rejestrowac w urzedzie. Tzn sprowadze Tempre z Gdanska do Bydgoszczy do bede musial zmieniac blachy( Z GD na CB) zeby ja zezlomowac i czy idac do urzedu (zeby)zezlomowac auto musze miec wazny przeglad ( bo ta co chce na czesci, niema przegladu a ma ubezpieczenie)
Prosze o szybkie odp..... z gory Dziekuje
Jezeli taki post juz byl to Przepraszam.... |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-09-2009, 17:12 Re: Pytanko o blachy (zezlomowanie)
|
|
|
Juves napisał/a: | Hej
Mam pytanko Czy jezeli bede chcial zezlomowac Tempre z innego wojewodztwa to bede musial ja rejestrowac w urzedzie. Tzn sprowadze Tempre z Gdanska do Bydgoszczy do bede musial zmieniac blachy( Z GD na CB) zeby ja zezlomowac i czy idac do urzedu (zeby)zezlomowac auto musze miec wazny przeglad ( bo ta co chce na czesci, niema przegladu a ma ubezpieczenie)
Prosze o szybkie odp..... z gory Dziekuje
Jezeli taki post juz byl to Przepraszam.... |
Jeżeli chcesz auto przerejestrować - musi mieć na dzień spisania umowy aktualne ubezpieczenie ( ty masz ) , natomiast przegląd musi być aktualny w chwili odbioru twardego dowodu ( a ty rozumiem , że nie chcesz auta dalej eksploatować ). Sam fakt przerejestrowania wiąże się jednak z opłatami za wydanie nowych tablic ( ~130 zł ) Natomiast sam miałem spore problemy z autem , które miało tylko miękki dowód , a ja je chciałem skasować . I złomiarz miał wątpliwości i kobitki w Wydziale Komunikacji . Koniec końców naczelnik Wydziału wykopał gdzieś jakąś wykładnię prawną i auto skasowałem. Prościej jest skasować auto bez formalnej wizyty w Twoim Wydziale Komunikacji , tylko na podstawie starego dowodu rejestracyjnego i umowy Kupna , ale wtedy MUSISZ zgłosić się do Wydziału , gdzie auto było dotychczas zarejestrowane . |
|
|
|
|
Juves
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 25-09-2009, 18:17
|
|
|
Tzn Ja bym mial samochod z blachami GD i sprowadzam do Bydgoszczy ( ma ubezpieczenie a niema przegladu) to bede mogl w bydgosczy go zezlomowawac nie zmieniac blach i nie robic przegladu? |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-09-2009, 19:46
|
|
|
Juves napisał/a: | Tzn Ja bym mial samochod z blachami GD i sprowadzam do Bydgoszczy ( ma ubezpieczenie a niema przegladu) to bede mogl w bydgosczy go zezlomowawac nie zmieniac blach i nie robic przegladu? |
Tak - ale aby auto wyrejestrować - musisz ze świstkiem potwierdzającym skasowanie pojazdu w przedsiębiorstwie mającym na to koncesję ; tablicami rejestracyjnymi , dowodem rejestracyjnym i umową kupna - pofatygować się do Gdańska ! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|