|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Regulacja drzwi |
Autor |
Wiadomość |
pawelF1
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 07-12-2009, 21:28 Regulacja drzwi
|
|
|
Witam! Mam pytanko bo w moim tipo drzwi kierowcy i pasazera sa nieco wyzej niz drzwi tylne i jest pod nimi mala szczelina. Zauwazylem ze przy zawiasach sa sruby i czy tymi srubami da sie cos zdzialac? Czy w ogole da sie cos z tym zrobic. Tak po za tym to dwa zamki mi skrzypia jak jade po dziurach co jest bardzo denerwujace. Podciagnalem juz zamek na maksa i tak skrzypi. Da rade to uratowac czy trzeba nowe zamki co mi sie nie usmiecha bo nie sa takie tanie |
|
|
|
|
Larry075
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: belchatow
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 10-12-2009, 13:48
|
|
|
Też miałem podobne problemy z drzwiami. Wysokość drzwi ustawisz odpowiednio regulując w góre bądź w dół uchwyt na słupku (dwie śruby chyba imbusowe). |
_________________ "mu dać dwie metalowe kulki w pomieszczeniu 2x2m to jedną by zepsuł a drugą zgubił." |
|
|
|
|
pawka35
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 10-12-2009, 17:13
|
|
|
Zdaje mi się że do regulacji przednich drzwi to nalezy błotniki zdjąć bynajmniej ja robiłem to w taki sposób bo dojście do mocowania zawiasów jest raczej niemożliwe.No,opcjonalnie można rozkręcić zawiasy/dwie śrubki na klucz 10/,zdjąć drzwi,przestawić lekko mocowanie zawiasu i założyć drzwi,i tak aż do skutku. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|