|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Silniczek tylnej wycieraczki dla Tipo, 1.8i.e, 94r. |
Autor |
Wiadomość |
Prawdziwek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lut 2009 Posty: 181 Skąd: Skwarkowice
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-12-2009, 19:51 Silniczek tylnej wycieraczki dla Tipo, 1.8i.e, 94r.
|
|
|
Dzis ostatecznie padl mi silniczek tylnej wycieraczki, zapiekl sie na amen. Musze kupic nowy, a nie chce znowu dostac niekompatybilnej czesci, dlatego tez zalaczam zdjecie posiadanego obecnie silniczka i prosilbym o przeslanie mi z podanych aukcji czego co na pewno bedzie pasowac do mojego samochodu (wersja, rocznik itp/)... Ewentualnie czy istenija zamienniki z czegos innego?
CZy rocznik ma znaczenie tzn. czy przed i po lifcie byly takie same silniczki?
Tu sa aukcje z silniczakmi do Tipo:
http://allegro.pl/listing...&category=50778 |
_________________ Fabbrica Italiana di Automobili Torino |
|
|
|
|
DARREK
Pomógł: 22 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 502 Skąd: Legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 14-12-2009, 23:26
|
|
|
Jeżeli chodzi o tylny silnik wycieraczki, to bez znaczenia rok. Wszędzie były stosowane takie same, te same uchwyty, ta sama konstrukcja, to samo podłączenie... miałem z 5 z różnych tipolców i niczym się nie różniły. Poprostu musisz szukać silnika tylnej wycieraczki tipo i z bańki...
tak wygląda nowiutki:
|
_________________ Tipo 2.0 8V '91 159.A6.046 DGT - odszedł...
Renault Espace IV 2.0 |
|
|
|
|
Prawdziwek
|
Wysłany: 14-12-2009, 23:41
|
|
|
DARREK napisał/a: | Jeżeli chodzi o tylny silnik wycieraczki, to bez znaczenia rok. Wszędzie były stosowane takie same, te same uchwyty, ta sama konstrukcja, to samo podłączenie... miałem z 5 z różnych tipolców i niczym się nie różniły. Poprostu musisz szukać silnika tylnej wycieraczki tipo i z bańki...
tak wygląda nowiutki:
Obrazek |
No sam nie wie, ten np: inaczej niz moj...http://allegro.pl/item844..._przod_tyl.html |
|
|
|
|
krzys80
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lip 2008 Posty: 150 Skąd: Żory
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-12-2009, 00:02
|
|
|
Prawdziwek napisał/a: | No sam nie wie, ten np: inaczej niz moj...http://allegro.pl/item844..._przod_tyl.html |
Bo to jest aukcja mechanizmu wycieraczek do przodu.
Zdjęcie które zamieścił DARREK, to to samo co Ty masz, tylko od drugiej strony. |
_________________ było: Tipo 1,4 LPG 91r.
jest: Mondeo mk2 1,8TD 98r. |
|
|
|
|
Prawdziwek
|
Wysłany: 15-12-2009, 00:46
|
|
|
krzys80 napisał/a: | Prawdziwek napisał/a: | No sam nie wie, ten np: inaczej niz moj...http://allegro.pl/item844..._przod_tyl.html |
Bo to jest aukcja mechanizmu wycieraczek do przodu.
Zdjęcie które zamieścił DARREK, to to samo co Ty masz, tylko od drugiej strony. |
To jest aukcja mechanizmu przednich i tylnych wycieraczek, zdjecie tylnego silniczka jest na drugim zdjeciu!
|
|
|
|
|
Dziąbal
Pomógł: 5 razy Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 237 Skąd: Elbląg
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:03
|
|
|
u mnie urane jest ramie, silniczek nie uzywany od dlugiego czasu, ale w pelni sprawny, ogolnie nie uzywam go, moze jakas propozycja zakupu? |
_________________ TempRa 1.8
Tipo 3D 1.8 |
|
|
|
|
krzys80
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lip 2008 Posty: 150 Skąd: Żory
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:53
|
|
|
Prawdziwek napisał/a: | To jest aukcja mechanizmu przednich i tylnych wycieraczek, zdjecie tylnego silniczka jest na drugim zdjeciu! |
Dokładnie, zdjęcie tylnego mechanizmu jest na drugim zdjęciu i trochę różni się od Twojego, masz rację ale nie wiem z czego to wynika.
Natomiast aukcja jest tylko przedniego mechanizmu.
Kod: | Mechanizm wycieraczek Fiat Tipo 1.4 1993. Więcej informacji - kontakt telefoniczy. W sprzedaży także mechanizm wycieraczek tył. AUKCJA DOTYCZY PRZODU. |
|
_________________ było: Tipo 1,4 LPG 91r.
jest: Mondeo mk2 1,8TD 98r. |
|
|
|
|
Prawdziwek
|
Wysłany: 15-12-2009, 17:25
|
|
|
Dziąbal napisał/a: | u mnie urane jest ramie, silniczek nie uzywany od dlugiego czasu, ale w pelni sprawny, ogolnie nie uzywam go, moze jakas propozycja zakupu? |
Jaka cena? Jak mozesz podeslij fotki. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|