Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wspomaganie kierownicy- uciekajacy olej
Autor Wiadomość
bodzio_dr 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 27-05-2006, 12:18   Wspomaganie kierownicy- uciekajacy olej

Witam, mam ostatnio taki problem: gdzies ucieka mi plyn (olej) z układu wspomagania. Patrzylem czy nie ma gdzies peknietego przewodu ale nic takiego nie widze. Gdzie on moze sie podziewac??Wspomaganie chodzi prawidłowo.Czy to moze gdzies uciekac przez pompe wspomagania??Pozdrawiam

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 27-05-2006, 17:06   

Obstawialbym na pompe
Ewentualnie na dole przy przewodach jak wchodza do maglownicy sprawdz czy nie sa gdzies mokre.
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 27-05-2006, 20:18   

Raczej tez sadze ze to uszczelnie pompy.

TEMPRAWG 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 28-05-2006, 09:13   

moga to tez byc nieszczelnosci przy pompie tam gdzie wchodza przewody. moga byc niedokrecone. musisz posprawdzac dokladnie czy na przewodach, pompie, maglownicy i zbiorniczku nie ma sladow pocenia sie . przeczysc wszystko i przejedz kilka km potem obejrzyj doklad a znajdziesz przyczyne uciekajacego plynu bez problemu. czesto sie zdarza ze pokrywka od zbiorniczka plynu jest w kiepskim stanie i przez nia potrafi wyciekac plyn. sprawdz dokladnie wszystkie polaczenia.
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

bodzio_dr 

Wysłany: 28-05-2006, 21:02   

Spawdzilem tak na szybko, olej wydostaje sie kolo maglownicy a dokladnie z prawej strony z pod gumy. Czy jest mozliwosc jakos to naprawic czy trzeba kupowac nowa maglownice?

rkriss 
witamy nowego

Wysłany: 06-06-2006, 20:06   

Witam

Mam ten sam problem :( olej wycieka spod osłony gumowej drążka kierowniczego, dlatego
przyłączam się do pytania, czy da się to jakoś naprawić, bo dochodzą mnie słuchy że nie, i jest konieczna wymiana całej maglownicy.

Tempra 1.6 91r.

bodzio_dr 

Wysłany: 07-06-2006, 08:25   

Witam, wlasnie jestem po wymianie maglownicy u mechanika. Zaplacilem za to 560 zl a mialo byc kolo 300, nie wiem czemu sie to tak zmienilo ale nie to jest najgorsze. Po wymianie nic sie nie zmienilo dalej olej kapie z tego samego miejsca i dzis jade na reklamacje zobaczymy co gosc powie. Wiec 560zl wywalilem w bloto na to wyglada a olej dalej ucieka. Pozdrawiam

magi-marcin 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 07-06-2006, 09:14   

mi płyn wyciekał z pod korka i po przewodach sączył sie i prawie całe przewody były mokre. umyłem to myjką i aktywną pianą i po minucie skrecania prawo lewo dopadłem usterke

bodzio_dr 

Wysłany: 09-06-2006, 22:14   

Witam, bylem u mechanika na reklamacji i okazalo sie ze byl jakis przewod pekniety. Ale oczywiscie nie jestem pewien czy nie byl on pekniety przed wymiana maglownicy. Wiec tak mi sie wydaje ze zostalem oszukany i nie byla potrzebna wymiana przekladni. Dlatego tez przed wymiana maglownicy sprawdz dokladnie 3 razy czy to nie jakis waz pekniety bo ja niestety tego nie zrobilem i prawie 600 zl stracilem, a juz nie wspomne ze gdybym wiedzial ze to tyle bedzie kosztowalo to bym sie nie pakowal w takie cos. Mam jeszcze pytanie bo mam ta stara maglownice czy jest mozliwosc sprawdzic ja czy nie przepuszcza oleju w jakis domowy sposob??

Odpowiedz do tematu