|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wspomaganie kierownicy- uciekajacy olej |
Autor |
Wiadomość |
bodzio_dr
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-05-2006, 12:18 Wspomaganie kierownicy- uciekajacy olej
|
|
|
Witam, mam ostatnio taki problem: gdzies ucieka mi plyn (olej) z układu wspomagania. Patrzylem czy nie ma gdzies peknietego przewodu ale nic takiego nie widze. Gdzie on moze sie podziewac??Wspomaganie chodzi prawidłowo.Czy to moze gdzies uciekac przez pompe wspomagania??Pozdrawiam |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-05-2006, 17:06
|
|
|
Obstawialbym na pompe
Ewentualnie na dole przy przewodach jak wchodza do maglownicy sprawdz czy nie sa gdzies mokre. |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 27-05-2006, 20:18
|
|
|
Raczej tez sadze ze to uszczelnie pompy. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-05-2006, 09:13
|
|
|
moga to tez byc nieszczelnosci przy pompie tam gdzie wchodza przewody. moga byc niedokrecone. musisz posprawdzac dokladnie czy na przewodach, pompie, maglownicy i zbiorniczku nie ma sladow pocenia sie . przeczysc wszystko i przejedz kilka km potem obejrzyj doklad a znajdziesz przyczyne uciekajacego plynu bez problemu. czesto sie zdarza ze pokrywka od zbiorniczka plynu jest w kiepskim stanie i przez nia potrafi wyciekac plyn. sprawdz dokladnie wszystkie polaczenia. |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
bodzio_dr
|
Wysłany: 28-05-2006, 21:02
|
|
|
Spawdzilem tak na szybko, olej wydostaje sie kolo maglownicy a dokladnie z prawej strony z pod gumy. Czy jest mozliwosc jakos to naprawic czy trzeba kupowac nowa maglownice? |
|
|
|
|
rkriss
witamy nowego
Wiek: 51 Dołączył: 04 Cze 2006 Posty: 8 Skąd: Mieszkowice
|
Wysłany: 06-06-2006, 20:06
|
|
|
Witam
Mam ten sam problem olej wycieka spod osłony gumowej drążka kierowniczego, dlatego
przyłączam się do pytania, czy da się to jakoś naprawić, bo dochodzą mnie słuchy że nie, i jest konieczna wymiana całej maglownicy.
Tempra 1.6 91r. |
|
|
|
|
bodzio_dr
|
Wysłany: 07-06-2006, 08:25
|
|
|
Witam, wlasnie jestem po wymianie maglownicy u mechanika. Zaplacilem za to 560 zl a mialo byc kolo 300, nie wiem czemu sie to tak zmienilo ale nie to jest najgorsze. Po wymianie nic sie nie zmienilo dalej olej kapie z tego samego miejsca i dzis jade na reklamacje zobaczymy co gosc powie. Wiec 560zl wywalilem w bloto na to wyglada a olej dalej ucieka. Pozdrawiam |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-06-2006, 09:14
|
|
|
mi płyn wyciekał z pod korka i po przewodach sączył sie i prawie całe przewody były mokre. umyłem to myjką i aktywną pianą i po minucie skrecania prawo lewo dopadłem usterke |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
bodzio_dr
|
Wysłany: 09-06-2006, 22:14
|
|
|
Witam, bylem u mechanika na reklamacji i okazalo sie ze byl jakis przewod pekniety. Ale oczywiscie nie jestem pewien czy nie byl on pekniety przed wymiana maglownicy. Wiec tak mi sie wydaje ze zostalem oszukany i nie byla potrzebna wymiana przekladni. Dlatego tez przed wymiana maglownicy sprawdz dokladnie 3 razy czy to nie jakis waz pekniety bo ja niestety tego nie zrobilem i prawie 600 zl stracilem, a juz nie wspomne ze gdybym wiedzial ze to tyle bedzie kosztowalo to bym sie nie pakowal w takie cos. Mam jeszcze pytanie bo mam ta stara maglownice czy jest mozliwosc sprawdzic ja czy nie przepuszcza oleju w jakis domowy sposob?? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|