|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
spalanie zimą |
Autor |
Wiadomość |
stasu
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 141 Skąd: ŁÓDŹ
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-12-2008, 15:13 spalanie zimą
|
|
|
mnie akurat bardziej interesuje diesel dla porównania
moja perełka za listopad wyszła 6,7 l/100 dodam ze jazda na krótkich odcinkach max 8km miasto tak więc temp osiąga jak jestem u celu |
_________________ Zielona perełka 1.7 D w krainie gładkich autostrad ale części żyją i szukają nowego właściciela |
|
|
|
|
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 06-12-2008, 20:50
|
|
|
Witam
Stasu, Ty pytasz czy się chwalisz?
U mnie po regulacji zapłonu, wtrysków i wymianie termostatu, tak miedzy 7 a 8 litrów, głównie miasto.
hmm... 6,7 l/100 ? nieźle
Właśnie podliczyłem ostatni wyjazd do Wawki, wyszło mi w trasie ok 6,2l/100km. |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
stasu
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 141 Skąd: ŁÓDŹ
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-12-2008, 09:50
|
|
|
pytam
a i taka moja obserwacja
co poniektórzy wiedzą jak kopci moja perełka ale ostatnio zauważyłem że jak leje BIO z bliskiej dymienie zmniejszyło sie radykalnie raz ponownie zalałem ON i dymił tak więc chyba bio lepiej się spala |
_________________ Zielona perełka 1.7 D w krainie gładkich autostrad ale części żyją i szukają nowego właściciela |
|
|
|
|
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 08-12-2008, 15:22
|
|
|
Witam
stasu napisał/a: | pytam
a i taka moja obserwacja
co poniektórzy wiedzą jak kopci moja perełka ale ostatnio zauważyłem że jak leje BIO z bliskiej dymienie zmniejszyło sie radykalnie raz ponownie zalałem ON i dymił tak więc chyba bio lepiej się spala |
Mam podobne obserwacje z BIO, silnik pracuje tak bardziej miękko, poprzednio z przyśpieszonym kątem wtrysku (przed jego regulacją), było to jeszcze bardziej widoczne. |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|