|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Lusterko Lewe... |
Autor |
Wiadomość |
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 14-04-2006, 09:56 Lusterko Lewe...
|
|
|
Siema.
Mam taki problem ... moje lewe lusterko wogole nie dziala... tzn. nie moge tym dzojstikiem ustawic... cos jest nie tak... od razu mowie mam manualne lusterko nie elektryczne. Prawe chodzi swietnie gora/dol, prawo/lewo. A Lewe tak nie robi. Jak rozebrac lusterko? jak je sciagnac? np. jak bym chcial wmienic na inne? moze mi sie poskrecaly tam w srodku sciegna? i trzeba je jakos tam wyprostowac albo naciagnac !!??
Za kazdym razem kiedy musze zerknac w lusterko lewe to musze sie nachylac do niego a i tak to zabiera cenne sekundy przy wyprzedzaniu np. Eh... |
_________________ Fiat Tempra 1.6ie Wtrysk(1-punkt) + gaz (Z Kompem) Produkcja 1994rok.
Auto Na Ktore Trzeba Miec Pieniadze ... Na Naprawe |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 14-04-2006, 10:06
|
|
|
Wpierw zdejmij gume od dżojstika. Ostrożnie poprostu ja pociagnij.
Pozniej wez cienki srubokret i podwaz plastik. Jest on mocowany na wcisk.
Jak zdejmiejsz plastik zobaczysz 3 duze sruby - wkrecone. Wez srubokret krzyżakowy i wykreć je. To wszystko! Lusterko Ci wypadnie, wiec uwazaj jak bedziesz odkrecal ostatnią śrubę.
Na zdjęciu poniżej jak to wyglada jak wyjmiesz.
Pewnie Ci się pourywały linki i dlatego nie mozesz krecic. Albo cos w srodku od sterowania. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 14-04-2006, 10:59
|
|
|
dzieki... zabiore sie za to...
A jak sa pourywane sciegna to co ? da sie to naprawic ? czy msuze nowe lusterko kupowac? |
_________________ Fiat Tempra 1.6ie Wtrysk(1-punkt) + gaz (Z Kompem) Produkcja 1994rok.
Auto Na Ktore Trzeba Miec Pieniadze ... Na Naprawe |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 14-04-2006, 12:41
|
|
|
Chmm raczej nie naprawisz tego. Jedynie przekrecenie zestawi z innego lusterka.
Ale wpierw dobrze obejrzyj. Moze juz na samym koncu tam gdzie linki sie laczą z lusterkiem tam Ci sie mocowania popekały. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
look.toronto
|
Wysłany: 09-01-2009, 17:20
|
|
|
I ja się podłącze do tematu. Lusterka prawego nie ustawiałem od pół roku. Troszkę przymarzło ostatnimi czasy a po dzisiejszym lekkim ociepleniu lód i śnieg opuścił lustereczko. Ale lusterko się przestawiło i niestety możliwość regulacji góra dół poszło sobie chyba razem z mrozem gdzie indziej. |
_________________ Pozdrawiam :-)
Gość -
Tipo 1,4s 1994r. 205kkm
LPG Tomasetto |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|