|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Ustawienie czujnika położenia przepustnicy |
Autor |
Wiadomość |
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 30-07-2006, 07:22 Ustawienie czujnika położenia przepustnicy
|
|
|
Prośba do osób posiadających auto z silnikiem 2.0 8V
Jakie macie napięcie pomiędzy końcówkami A i B (górna i środkowa) czujnika położenia przepustnicy przy zerowym położeniu przepustnicy?
Zgodnie z opisem książkowym powinno ono wynosić 0,5V ale u mnie przy takim ustawieniu obroty na biegu jałowym są powyżej 2000.
[ Dodano: 03-08-2006, 07:39 ]
Pytałem gościa z serwisu fiata dlaczego przy książkowym ustawieniu czujnika mam tak wysokie obroty (mówiłem mu też o rozbieraniu tego czujnika).
Stwierdził, że jest to element nierozbieralny i że zapewne go popsułem. Mówił też, że nie wymienia się samego czujnika tylko cały zespół przepustnicy (ok. 1200zł). |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
forest666
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Kwi 2006 Posty: 134 Skąd: Jelenia Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 03-08-2006, 14:32
|
|
|
Ja teraz tez walcze z tym tematem
Mam powycierane sciezki grafitowe do blachy
Uzywke znalazlem z 2 roznych miejsc za 100 z[list] (caly "gaznik" - sam potencjometr w tej samej cenie )
Nowe potencjometry zaczynaja sie od 200 zl. |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-08-2006, 06:20
|
|
|
U mnie nie ma kilku ścieżek, jest jedna i ślizgają się po niej 3 druciki. ścieżka wytarta nie jest, a rezystancja zmienia się raczej płynnie.
Teoretycznie przy zerowym ustawieniu przepustnicy i obrotach powyżej 2000 (bo takie mam) powinien się włączyć układ cut-off (a właściwie jego odpowiednik dla wtrysku) |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|