Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z rozruchem
Autor Wiadomość
andrzej66 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 06-10-2010, 10:40   problem z rozruchem

Problem z moim tipolem polega na tym iż:
rozrusznik kręci , benzyna dochodzi, iskra jest ale taka czerwonawo żółta a nie odpala.
Wcześniaj na mniejszych biegach 1,2,3 potrafił szarpać, gasnąc po zmniejszeniu obrotów poniżej 2500 gdy wrzucałem na luz.
Diagnosta badał kompuer- były 3 błędy : ogółny,przepustnicy i temperatury - wykasował
je następnie ja chcąc sprawdzić czy to cpp, czy silnik krokowy lub czujnik temperatury/ w kolektorze/ zdejmowałem po koleji i odpalałem .
Odpalał aż po zdjęciu wtyczki od krokowca chciałem sie przejechac i obadac czy muł włączyłem swiatła i on gasł ,nie chciał odpalić więc zdjąłem klemę i po założenie odpalił ale po załaczenie swiateł znowu gasł i buczały przekażniki w skrzynce bezpieczników nie było swiateł ani sygnału.
Wyjąłem wszystkie bezpieczniki i przekażniki nzładowałem akumulator i podłączyłem jeszcze raz - swiatła i klakson wróciły ale nie odpala tzn. rozrusznik kręci i nic.
POnowne badaniue nie wykazało błędów w komputerze,sprawdziłem cpw 786om czyli ok.
podmieniłem sprawną cewkę WN też nic
Co robić dalej ...................
Szukam pomocy

jacplac2 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 06-10-2010, 19:23   

Ja bym posprawdzał wszystkie masy w aucie czy nie są zaśniedziałe . Na szczęście mam tipo na gaźniku silnik podstawowy bez kompa i cpw , nie mam takich problemów .Niestety nie znam się na elektryce w samochodzie za bardzo ;D

Odpowiedz do tematu