|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak iskry |
Autor |
Wiadomość |
lukaszgoly
Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2009 Posty: 5 Skąd: Środa Wielkopolska
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-10-2010, 07:08 Brak iskry
|
|
|
Witam. Po zrobieniu silnika w moim tipku próbowałem go odpalić i odpalił, ale nie równo chodził i postanowiłem wymienić gaźnik (tak radził fachowiec), też tak zrobiłem. Samochód odpalił za pierwszym razem, ale po 30 sekundach zgasł i problem wtedy powstał. Mam brak iskry na świecach, co to może być? Wiem, że samochód był u jakiegoś "elektryka" który podobno powyrywał kable od alarmu czy coś. Pomóżcie. |
|
|
|
|
jacplac2
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 06-10-2010, 19:33
|
|
|
Jaki masz aparat zapłonowy w bloku silnika czy z boku ? Sprawdź cewkę wysokiego napięcia , jeśli masz instalację LPG możne masz coś namieszane . może padł ci aparat zapłonowy , przestawiony rozrząd , przestawiony zapłon . To moje propozycje , Nie jestem mechanikiem może ktoś inny ci coś lepszego doradzi . Alarm to raczej inna historia jak jest odłączany nie powinien sprawiać problemu ale nie wiem. |
|
|
|
|
lukaszgoly
Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2009 Posty: 5 Skąd: Środa Wielkopolska
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 08-10-2010, 06:45
|
|
|
okazało sie, że moduł zapłonowy jest do wymiany... Już sobie zamówiłem inny. Alę dziękuje za porade. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|