|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
szyberdach |
Autor |
Wiadomość |
andrzej66
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-08-2009, 22:57 szyberdach
|
|
|
mam elektryczny szyberdach którego początkowo nie dało sie otworzyc elektrycznie więc jest tam taki mechani9zm ręczny ale po jakims czasie też padł - przekręciłem na siłę i obraca i już nie działa
mam pytanie od czego zacząc by to uzdrowic a nie pogorszyc sprawy / obecnie jest nie domknięty i nie chce ruszyc / podejżewam że popękały jakies zębatki przy silniczku /?/ |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 05-08-2009, 23:54
|
|
|
jeśli "kluczykiem" też sie nie daje otworzyć/zamknąć to znaczy że cały mechanizm silniczka jest uszkodzony , szukaj nowego silnika lub wymontuj stary i spróbuj dociągnąć metalową linkę "ręcznie" |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
andrzej66
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 06-08-2009, 22:48
|
|
|
Sprawdziłem silniczek "na krótko" - działa więc wina chyba leży po stronie modulu sterującego otwieraniem/zamykaniem - mogło się to popsuc bo i ręcznie już na linkach ciężko chodziło a teraz nawet i na siłę trzeba było je ciągnąc kombinerkami - jedną w prawo /druga w lewo ale domd\knąłem
Na ten czas nie zdejmowałem podsufitki i nie zagłębiałem sie dalej ale pewnie mnie to czeka jak chcę miec sprawny szyberdach.
Pewnie gdzieś się przycieło?/?/
bo aż omyka to zębaye kółko od silniczka na rowkach linek / tak jakby było za małe / pewnie to te linki gdzies zachaczają lub mechanizm się zaciął? |
|
|
|
|
Zdzich
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 30-10-2009, 17:19
|
|
|
Też mam ten problem, a na dodatek dokręcając kluczykiem, nieco rozgrzanym, plastik został mi w dłoni Może ktoś to robił, proszę o poradę. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|