|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Przełącznik benzyna-gaz LECHO |
Autor |
Wiadomość |
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-03-2008, 21:03 Przełącznik benzyna-gaz LECHO
|
|
|
Mam taki sobie oto przełącznik, wyjąłem go żeby sobie diody powsadać tam, gdzie być powinny, bo przy grzebaniu w desce mi wyskoczyły i nie wiedziałem co się świeci.
Oglądając go zauważyłem ten podwojony przełącznik ustawiony w pozycji off oraz potencjometr.
Nie wiedzie do czego to służy albo czy nie ma jakichś innych sterowników do gaźnikowca, którymi można ten zastąpić? Chodzi mi głównie o wskazania ilości gazu.
|
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
RYQ
Wiek: 39 Dołączył: 12 Kwi 2006 Posty: 44 Skąd: Wrocław / Kietrz
Województwo: Dolnośląskie
|
|
|
|
|
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-03-2008, 22:58
|
|
|
Dotarłem już to tego co to jest:) Najciemniej pod latarnią, czyli na stronie LECHO
Przełącznik to wzmocenienie sygnału z cewki jak masz starą już, drugi przełącznik to wybór szkiełka rezerwy 90Ohm lub 20kOhm potencjometr to ustawienie jak długo po zaniku obrotów ma lecieć gaz jeszcze, to najlpiej skręcic na ustawienie minimum zapobiegnie strzałom przy odpalaniu.
Jak widzę, ten sterownik nie jest taki lipny, oparty na mikroprocesorku a czujnik podaje wartość nieliniową oporem pokazując ilość gazu. W związku z tym zapewne jest możliwość domontowania jakiegoś innego wskaźnika ilości gazu, tylko musi działać na zasadzie oporowej a nie magnetycznej jak te z allegro. Np prostszy sterownik GR ma tylko kontrolki benzyna/gaz/gaz+rezerwa bez wskaźnika, moj to ma więc jest sznsa. Muszę pomyśleć nad takim wskaźnikiem. |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|