|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
bezawaryjny tipek awarii |
Autor |
Wiadomość |
awaria
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-05-2007, 20:32 bezawaryjny tipek awarii
|
|
|
witam wszystkich!!!!
Moj tipolot jest u mnie od 7 lat, bez powazniejszych awarii , raz mnie zawiodł z własnej głupoty /alternator , myslałem sobie aaa dojade a tu dooooopa/, a tak to wymieniam na bierzaco to co pada tzn. czesci ekspl. teraz np. czeka mnie tył : wachacze , elementy gumowe tylniej belki i dalej jeżdze z 1 i 3 wypadajaca - nie ma kiedy sie za to zabrac . Autko kupiłem od dziadka ktory przez ten czas jak je uzytkował to poobijał je dookoła/a to na działce zawadził a to komus na parkingu przytarł / i w sumie jest całe lakierowane a ze nie naraz to i odcienie nie podobierane, dzidek taz nie wymienił piór wycieraczek i szyba do wymiany . W okresie mojej jazdy "walnąłem" w barierke przed dystrybutorem na stacji - do wymiany lampa i błotnik , lakier na maske grill i błotnik a wiec skozystałem z okazjii i wymieniłem na nowy przód. Gdy go kupiłem w 2000r. to miał na liczniku 76tys. do zeszłego roku miał zrobione w sumie 110tys. ale jak sie w zeszłym roku wybrałem do Norwegii to do dzis nastukałem w symie 140tys. I ciekawostka : w Norwegii spotkałem tylko dwa tipki/tempry , jeedna na polskich blachach a druga na norge taka to rzedkosc na tamtych drogach ale co sie dziwic jak te smutasy spia na kasie to i furkami sie bujaja.
to by było na tyle .Spalanie po miescie sr. 10ltr ale jezdze na krotkich odcinkach np. 2x po 4 km , w trasie ok 7 , bez gazu kasa była to sie nie chciało oszczedzac , teraz sie szykuje ze beda mniejsze zarobki/cóż chce sie pracowac w normalnych godz i robic to co sie lubi to cos za cos/ to mysle juz o gazie.Pojazd czysty golas poza moimi przeróbkami/alarm, centralny, radipowiadomienie do domu/.
Fotek narazie nie ma bo i to zwykły tipolot ale jak ktos sie bedzie dopominał to zrobie bo w swojej kolekcjii foto niestety nie mam.
pozdro. |
|
|
|
|
Rysiek_Kraków
Wiek: 54 Dołączył: 07 Wrz 2006 Posty: 47 Skąd: Kraków Podgórze
|
Wysłany: 31-05-2007, 20:43 Re: bezawaryjny tipek awarii
|
|
|
"Fotek narazie nie ma bo i to zwykły tipolot "
Wstaw , wstaw ! Nie chodzi o to by się przechwalać kto założył większy spojler, albo kto ma największe fele, albo kto ma najwięcej bajerów tylko aby pokazać swojego bolida taki jakim jest. Ja mam Tipka 1.4 od ponad 4 lat i jak do tej pory mnie nie zawiódł nigdy.
A tak a propo to zawieszenie Tipka jest troche za słabe jak na nasze Krakowskie drogi. No nie ? Mnie też dają w kość wachacze ! |
_________________ Rysiek - Tipo 1.4 gaźnik LPG 1995r.
NIESTETY BYŁO !!!!!!!!
Jest Alfa Romeo 1.4 TS ! 1998 |
|
|
|
|
awaria
|
Wysłany: 31-05-2007, 21:26
|
|
|
No drogi masakra, ja juz dwa razy na przedzie wymieniałem co 3 lata ,
ale jak w zeszłym roku zjechałem z promu w Ystad to myslałem że mam nowy pojazd!!!!!!! heheh drogi tam płaskie jak szkło , coś pieknego.
teraz mam do roboty tył i zastanawiam sie nad wyciagnieciem całej belki ,
i te cholerne biegi - niech nikt mi nie mówi o sierzancie bo to nie to, pojeździłem troche w terenie i zaczeły mi wyskakiwac - a bodaj 2 lata temu wymieniałem poduszki silnika i skrzyni i mozliwe ze ktoras sie lekko zerwała, choć po tej wymianie /2lata temu/ biegi dalej wyskakiwały ale mechec wszedł pod samochód cos tam odkrecił postukal zakrecił i było oki - dobry był magik ale wzorem innych fachmanów już naprawia pojazdy brytyjczykom. Jest tam jakas regulacja/ustawianie tych poduszek??? |
_________________ Tipo 1,4 93r. 170000tys - zezłomowany:(:(:(
dobry był pojazd, oj dobry, będe tęsknił. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-06-2007, 15:33
|
|
|
awaria napisał/a: | Jest tam jakas regulacja/ustawianie tych poduszek??? |
Nie ma.
Co do wyskakujących biegów to może już sama skrzynia nie "trzyma" biegów. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
awaria
|
Wysłany: 01-06-2007, 16:25
|
|
|
miszko napisał/a: | awaria napisał/a: | Jest tam jakas regulacja/ustawianie tych poduszek??? |
Nie ma.
Co do wyskakujących biegów to może już sama skrzynia nie "trzyma" biegów. |
Miszko ,
skrzynka zadbana , poruszam sie na drogach jak "dziadek" , a powaznie to nie szaleje jak drech wszystko spokojnie poza tym autko ma "dopiero" 140tys. przejechane ,
tak jak pisałem pojeździłem po nierównościach gdzie raczej powinno sie quadem jeździć , auto zostawiłem na pół dnia na nierównym terenie i pojawiło sie cos takiego,
po otatniej wymianie poduszek jak mi mechec oddał auto to sie tez to pojawiło a ze miałem do niego 40 km to mi sie nie chciało jechac i pojechałem do pierwszego lepszego obok mojego miejsca zamieszkania , facet wszedł pod auto ja w tym czasie wyjarałem szluga na zewnatrz i jak wrociłem było gotowe , skasował mnie na 0,5 . Na bank cos odkrecał i nie wiem czy cos tam nie giął ???? ale co??? niestety chłop jest poza naszym krajem i doopa. Na poniedziałek sie umowiłem z innym i zobaczymy co on poradzi.
pozdro
** Dodano: 19-07-2010, 13:13 **
No wiec przyszła pora na pożegnanie.
dzisiaj o 9.00 zajechałem moim Tipolotem na złom.
Pożegnałem , pocałowałem , popłakałem i pamachałem na dowidzenia.
Dziekuję wszystkim użytkownikom forum za okazaną pomoc , Powiem szczerze ze nieraz korzystałem z fachowych postów.
Teraz jestem na innym forum ale tam to tylko sprawy techniczne , zero zgrania towarzyskiego jak tu.
Zostało mi trochę gratów , dam znać w odpowiednim temacie,
Bywajcie i szanujcie swoje tipo/tempoloty bo coraz mniej ich na naszych drogach.
pozdro. |
_________________ Tipo 1,4 93r. 170000tys - zezłomowany:(:(:(
dobry był pojazd, oj dobry, będe tęsknił. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|