Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-07-2010, 15:21 Daewoo Tico SX
Oto nowe moje wozidełko
Daewoo Tico SX
Rocznik 1997 Przegieg 133.000
Silnik benzynka, bardzo oszczędny. Spalanie na trasie mi wyszło 4,2 l/ 100 km na trasie
W mieście pewnie będzie około 5 lub 5.5 litra
Dośc się go prowadzi, na A4 szedł 140 i mógłbym pewnie mu budzik zamknąc gdyż licznik jest do 160 No ale nie tym autkiem, bo ono ma mi służyc, a nie byc zapakowany w piach przy takiej możliwości
Zbiera się dośc nawet, pomimo że kucyków jest malutko tylko 41. Ale na swoją masę i gabaryty to nieźle idzie
Mam nadzieje że nie będzie taki awaryjny jak poprzednik
Zbiera się dośc nawet, pomimo że kucyków jest malutko tylko 41. Ale na swoją masę i gabaryty to nieźle idzie
Z góry z żaglem
Luczu napisał/a:
nie rozumiem czemu zmieniłeś normalne auto na to coś no ale cóż :p
No ja tez nie, no, ale może Krzysiowi sie to podoba, mi niestety nie, nigdy nie lubiłem tych autek i raczej nie polubię, no, ale to Krzysia sprawa i nic mi do tego
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-07-2010, 18:20
To mój wybór, nie musi się podobac nikomu. Zakup ze względów finansowych. Nie napisałem, że kupiłem Tico bo mi się podoba Cieszcie się póki możecie jeździc lepszymi samochodami. Bo ja z wielkim żalem musiałem się rozstac z poprzednim samochodem. Może kiedyś jak warunki pozwolą to z żoną kupimy inne autko. Ale jak narazie będzie Tico
krzychTIPOspeed, ok, wiem, ze masz sytuacje jaką masz i współczuje ale czy wstawiając ten temat myslałes, ze kazdy bedzie pisał posty typu "ale sliczne...." , "zaefajny wózek...." , "wiesz, współczuje...." niestety, ale nie wszystkim sie to podoba, i musisz sie z tym pogodzic
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa
Nie było jakiegoś Cinque w podobnej cenie?
Nie dość, że o niebo ładniejsze to jeszcze Tico ruda zjada szybciej niż Ubek spija browarka (zielonego rzecz jasna )
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
widzicie każdy tu idzie stereotypami ... co do rudej to fakt ale czy to autko jest aż takie złe ? Sam też bym chyba kupił Seja lub Cinquecento, ale złych opini na temat tego auta nie słyszałem jeżeli chodzi o silnik itp. od użytkowników. Tak samo moje niby Daewoo, ale gdyby nie ta rdza to auto jak dla mnie super A co do Tico to czego chcieć więcej od auta aby przewieść swoją dupe ? Małe bo małe ale też mało pali, więc jak dla mnie duża oszczędność.
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 07-07-2010, 07:47
ubek napisał/a:
Panowie się chyba z deka zagalopowali z tą krytyką - auto jak auto - ma 4 litery wozić żeby na głowę nie padało.
ubek z całym szacunkiem do KrzychTIPOSpeed... wolalbym juz autobus niz Tico. pomijajac fakt, ze jedna na 20 osob powie o tym cos dobrego, to jeszcze SMIERC na drodze. Dzwon przy 50 = SMIERC... Poza tym zamienic Tipo... i to takie ładne...
krzychTIPOspeed, zrobiłeś taki sam błąd jak ja zmieniając szare Tipo z 90 roku na Cinquecento którym pojeździłem kilka miesięcy i znowu kupiłem Tipo którym jeżdze do tej pory. Rozumiem jakbyś zmienił na inne auto, ale na Tico ?? po pierwsze tak jak kolega pisario napisał śmierć w oczach, po drugie korozja je chrupie tak jak Uno. No ale twój wybór, mi osobiście ten pomysł się nie podoba. Uważam to za błąd jaki kiedyś sam popełniłem
** Dodano: 07-07-2010, 09:57 ** krzychTIPOspeed, P.S. Mój kolega ma Tico w takim samym kolorze, jak kupował było git, teraz nie ma już lewego progu i połowy drzwi po rocznej jeździe
Ja się na przykład do Tico nie mieszczę fotel na maxa w tył i jeszcze mało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.