Sprzęt grający ;P |
Autor |
Wiadomość |
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 26-02-2007, 23:19 Sprzęt grający ;P
|
|
|
Kod: | Jak byś miał troche sprzętu grającego to byś wiedział o czym piszę.
Alternator ma pewne ograniczenia, jak włącze światła, wentylator i sprzęt grający to mi światełka przygasają, ładowanie też nie jest najlepsze bo nie każdy ma "nówke alternator". |
Kod: |
ale się uśmiałem :lol: studio nagrań zrobiłeś w aucie? jeszcze jeden wzmacniacz i iskry na świecy nie będziesz miał... |
Kod: | To sie zdecyduj do czego służy ci auto... muzyki sie slucha w domu, w samochodzie czystosc dzwieku jest zaklócana przez silnik twojego samochodu i wszystkich obok przejezdzajacych... chyba ze jestes z tych co to na wsiowych rynkach w kolko jezdza i mysla ze sa zajebisci..? |
|
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
arti
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-02-2007, 08:31
|
|
|
Takie tam bzdury przypadkiem napisałem
Sprzęt jak sprzęt, jak się dużo i daleko jeździ dobrze jest posłuchać muzyki nieprawdaż?
** Dodano: 27-02-2007, 08:37 **
Takie mam jeszcze pytanie, czy tutaj zawsze ktoś komentuje w dziwny sposób czyjeś wypowiedzi?
Temat był inny, napisałem coś związanego z używaniem świateł, zużyciu alternatora i akumulatora a tu ktoś dopisuje coś o "wiejskich rynkach" i tym podobne, po co? |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-02-2007, 10:16
|
|
|
wiesz wydaje mi się że argument który użyłeś do wyrażenia zdania przeciwko jeździe na światłach w dzień jest... cóż śmieszny. może kolega trochę przesadził mówiąc o "wsiowych rynkach" ale w sumie dobitnie określił sprawę. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
arti
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-02-2007, 10:34
|
|
|
Taki miał być
Napisałem tak dla śmiechu |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-02-2007, 12:51
|
|
|
Mam wrażenie że jak ktoś ma dużo sprzętu to jest zaraz zjechany, juz kiedyś ktoś pisał o porządnej tubie i zaraz leciały komentarze "to se kup golfa" i inne, a w T/T to nie można zrobić Car audio?
Jak ktoś chce to niech sobie założy tube co go bedzie na kilometr słychać, każdy sobie jakoś robi po swojemu... :rock: |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Tip_top
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-02-2007, 19:11
|
|
|
Arti, z ciekawości zapytam jaki masz sprzęt grający w samochodzie? Konkretnie chodzi mi o moc głośników, wzmacniaczy, radia, tuby... najlepiej wartości RMS (moc ciągła)... |
_________________ nie ma jak diesel :D |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 07-03-2007, 20:34
|
|
|
argument może nie pasuje zbytnio do tematu światłości choć bądź co bądź coś w tym jest;
a co do car audio - czy to domowej roboty czy za 3 tałki, ze złotymi kablami, to jak ktoś chce - jego sprawa, tu się nie wypada czepiać; nawet jak ma być słychać na drugim końcu miasta; w końcu to, że audio ma zapas mocy nie znaczy, że od razu musi się go używać na odległość
zniekształcenia w aucie są, zakłócenia znaczne od alternatora na przykład po zasilaniu ale też jako pole, dobre wzmaki to filtrują ale... zakłócenia mechaniczne - na niskie i średnie tony - też; kształt wnętrzz i wytłumienie, hałasy z zewnątrz... wiadomo, nie będzie to nigdy studio odsłuchowe, ale czemu nie może grać na tyle przyjemnie na ile może? a nawet pouncać jak ktoś chce... tego bym się nie czepiał, a póki co sam nie mam tuby 500W (troszkę szkoda miejsca chyba) |
|
|
andrewpl
|
Wysłany: 14-03-2007, 03:30
|
|
|
jak car - audio to nie ma jak e-bay !!!
ze stanów takie cacuszka mozna dostac i to za 2/3 normalnej ceny!!!
jako ze audiofilem jestem od lat 10 chociaz to zbyt ambitne okreslenie bo zaczynalem od cambridge audio w domu . Nie znaczy to wcale ze nie chcialbym miec w samochodzie tego samego ale SONY, JVC, KENWOOD, PIONEER to sa swietne firmy tylko powiedzialbym raczej tez ze popularne - a sluchal ktos radyjka NAKAMICHI? toz to dopiero przyjemnie gra - przeciez muzyki nie trzeba sluchac glosno zeby bylo przyjemnie!!!
pozdrawiam |
_________________ andrewpl |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 14-03-2007, 07:39
|
|
|
te popularne firmy (Sony, Kenwood itp) wcale nie są najlepsze jesli chodzi o audio. Te naprawde audiofilskie zestawy to mniej znane zwyklym ludziom firmy. |
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 15-03-2007, 23:46
|
|
|
mialem do niedawna sony x-plood cdx 3300 dalem za niego cos kolo 900pln po roku przestal czytac plyty a w okresie 3 miesiecy od kupna zaczela schodzic farba z przyciskow.....z sony w sony zostala tylko nazwa....na szczescie pogonilem to dziadostwo na allegro i kupilem cos innego za ....300pln...pewnie pogra dluzej niz sony:)pomijajac juz fakt ze ma o wiele lepsze rozwiazania technologiczne niz sony....a nie jest to sony |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 17-03-2007, 11:08
|
|
|
andrewpl napisał/a: | ze stanów takie cacuszka mozna dostac i to za 2/3 normalnej ceny!!!
|
Tylko mając radyjko ze stanów może być problem z odbiorem stacji radiowych bo jest różnica w rozdzielczości częstotliwości no i z tego co wiem to rds nie będzie działał.
Sam się kiedyś zastanawiałem, ale po zasięgnięciu informacji zrezygnowałem. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
MiKuS
|
Wysłany: 17-03-2007, 12:06
|
|
|
Denon A1, tylko że za dobre do T/T |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 17-03-2007, 13:10
|
|
|
romano napisał/a: |
Tylko mając radyjko ze stanów może być problem z odbiorem stacji radiowych bo jest różnica w rozdzielczości częstotliwości no i z tego co wiem to rds nie będzie działał.
Sam się kiedyś zastanawiałem, ale po zasięgnięciu informacji zrezygnowałem. |
tak jak mowisz. Na przykladzie zakresu RMF FM w strefeie 3miasta to 98,4 Mhz na radiu z US zlapałbys częstotliwość 98,5 Mhz i juz odbior jest do dupy. |
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 20-03-2007, 19:11
|
|
|
witam wszystkich
to ja napisze tak ... gdybym ściągał sobie jakis wypasiony sprzet grajacy za pare tysiecy z USA to raczej nie po to zeby sluchac RMF FM |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
MiKuS
|
Wysłany: 20-03-2007, 20:25
|
|
|
Gdybys miał pare tysiecy to bys zakupił w pl, a jesli ktos ma zajoba na punkcie całego audio to na pewno niepozwoli zeby mu radio nie odbierałotylko jeszcze doda jakis pozadny wzmacniacz sygnału (i nawet w środku lasu bedzie miał krystaliczny dźwiek "faktów") |
|
|
|
|
|