|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem po wypadku |
Autor |
Wiadomość |
transilvanian
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-06-2012, 11:29 problem po wypadku
|
|
|
Witam Panowie, tak się niestety poukładało iż moje tipo miało drobny wypadek, prowadziła inna osoba ale z opowiadań wyglądało to tak iż wpadła prawym kołem do rowu, zawieszając spodem na mostku betonowym. Uderzenie musiało być potężne bo po zajściu mam problem z otwieraniem prawych przednich drzwi gdyż ocierają o blachę na wysokości kierunkowskazu bocznego. O ile z tym sobie poradziłem tak ostatnio ujawnił się kolejny problem mianowicie:
Skręcając na postoju w prawo zauważyłem iż koła skręcają się do pewnego momentu a potem z każdą próbą obrotu coś zaczyna się tłuc w układzie kierowniczym (samochód bez ABS, 1.4 benzyna 95 rok.), stuki dochodzą jakby spod kierownicy. Sprawdziłem i kręcąc w prawo mimo tych stuków "wałek kierowniczy" wychodzący z kierownicy a wchodzący w płytę podłogową obraca się. W lewo jak kręcę wszystko jest ok - tak jak było czyli koło kierownicy blokuje się w pewnym momencie i nic nie stuka itd.
Wydaje mi się że uszkodziła się maglownica, co Wy o tym sądzicie??
Kolejny raz liczę na Waszą pomoc
Pozdrawiam
Przemo |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 01-06-2012, 11:37
|
|
|
transilvanian, a czy w ogóle po tym zdarzeniu podjechaliście na diagnostykę sprawdzic auto dla Waszego bezpieczeństwa |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
transilvanian
|
Wysłany: 01-06-2012, 11:53
|
|
|
KrzychuB, nie pojechaliśmy Krzyśku. Wszystko wyglądało że jest ok nie ściągało itd. Przeglądnąłem spód i nic nie znalazłem z wyjątkiem zgiętej felgi, o drzwiach już pisałem. Awarię układu kierowniczego zauważyłem przypadkiem (dzięki Bogu że teraz wyszła). Jeśli to maglownica to i tak będę musiał jechać na stację zbieżność ustawić więc zerkną czy wszystko ok. Właśnie dzwoniłem do Mystkowa zapytać czy nie mają maglownicy - tak piszę bo widzę że góral z Ciebie |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 01-06-2012, 11:57
|
|
|
transilvanian, ooo to nie daleko masz do Mystkowa
a autem zapierniczaj na diagnostykę oni wybadają czego gołym okiem nie widac |
|
|
|
|
|
transilvanian
|
Wysłany: 01-06-2012, 13:58
|
|
|
wróciłem z diagnostyki. Maglownica do wymiany, zabieram się za wyciąganie francy |
|
|
|
|
Dziąbal
Pomógł: 5 razy Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 237 Skąd: Elbląg
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 01-06-2012, 17:29
|
|
|
Mam maglownicę w idealnym stanie zero luzów, z końcówkami drążków również niedawno po wymianie . |
_________________ TempRa 1.8
Tipo 3D 1.8 |
|
|
|
|
transilvanian
|
Wysłany: 02-06-2012, 13:20
|
|
|
Dziąbal, Witam, dzięki za informacje ale widzę że całą Polskę mam do Ciebie, a potrzebuje na poniedziałek więc raczej nic z tego - szkoda. |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 12-06-2012, 15:24
|
|
|
transilvanian, znalazłeś już części bo jak nie to możeesz podjechac na mystków, bo ponoc jest tam moje byłe tipo |
|
|
|
|
|
transilvanian
|
Wysłany: 13-06-2012, 13:40
|
|
|
KrzychuB, tak jak gadaliśmy przez telefon, maglownica wymieniona, wszystko śmiga elegancko. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|