|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
2 pytania o wymianę pompki paliwa |
Autor |
Wiadomość |
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 12-03-2008, 20:01 2 pytania o wymianę pompki paliwa
|
|
|
Wziąłem się za wymianę pompki paliwa(padła mi niestety), na allegro zakupiłem używkę, razem z tą czarną pokrywą i czujnikiem paliwa - człowiek sprzedał jako komplet.
ten biały dekiel już częściowo odkręciłem(do tego użyłem siekiery - jako haka ), ale mam 2 pytania:
- jak bezboleśnie zdjąć wężyki z kolanek(chodzi mi o te 3 - 1 mam na opasce więc nie problem, nie wiem jak z pozostałą dwójką - w tej co mi przysłano po prostu ktoś uciął wężyki przy kolankach)
- po założeniu czym najlepiej dokręcić ten dekiel? w ten sam sposób jak odkręcałem, tzn z użyciem siekiery ? |
|
|
|
|
maciekt8
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 165 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-03-2008, 23:21
|
|
|
Mówisz o czujniku paliwa, czy o nakrętce tej plastikowej?
Jeśli chodzi o wężyki to odkręcasz nakrętkę chyba klucz 10 i obracasz taką blaszkę która trzyma dwa kolanka. Przez białe pompowane jest palio przez czerwone wraca. Aby je wyjąć trzeba trochę siły bo są wciskane. Gorzej jest z założeniem mogą popękać te oringi, które są na tych kolankach dlatego swojego czasu zaopatrzyłem się w zapas. Czujnik paliwa obracasz najlepiej płaskoszczypami, a tą nakrętkę trzeba trochę siły ja dodatkowo delikatnie przesmarowałem aby łatwiej było wkręcać. Przy wykręcaniu to musiałem użyć drewienka i młotka. U mojego ojca nie było już takich problemów szło to znacznie lepiej.
Jak poskładasz już wszystko i odpalisz to sprawdź przy zapalonym silniku czy paliwo nie ucieka z tych kolanek będzie widać od razu.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|