|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kontrolka ładowania... |
Autor |
Wiadomość |
Dawid
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 183 Skąd: Kraków/Kielce
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 11-11-2008, 12:35 Kontrolka ładowania...
|
|
|
Na wstępie zaznaczam, że szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem nic co miałoby takie objawy jak ja...i odpowiedzi nie znalazłem...
Otóż problem jest następujący...
Od pewnego czasu mam problem z ładowaniem. A po prawdzie to go nie mam. Jadę i po pewnym czasie przygasają kontrolki i zaczyna się świecić kontrolka od ABS-u...to jest dla mnie znak by podkręcić go na min. 3000 obr. Po tym kontrolki i światła świecą jaśniej a kontrolka od ABS-u gaśnie. Przejadę trochę i problem się powtarza.
Wymieniłem szczotki ale to też nic nie dało...
Wykręciłem alternator i pojechałem do elektryka, sprawdził go i powiedział, że alternator bardzo dobrze ładuje. Powiedział, że problem może tkwić w kontrolce od ładowania, że jak się nie świeci to alternator nie ładuje. Prawdą jest, że od dłuższego czasu nie świeci mi się wogóle kontrolka, nawet na zapłonie. Kupiłem żaróweczkę i rozebrałem wczoraj deskę. Wymieniłem żarówkę i nic. Kontrolki przygasają, daję przegazówkę i świecą jaśniej...
Nie wiem już o co biega...
A w dodatku pojawił się inny problem. Na zapłonie wskazówka temperatury oleju leci na max. a jak odpalę to spada na zero...
Co to może być??
Pomóżcie. |
_________________ Było Tipo 2.0 8v GT
Było Tipo Sedicivalvole
Jest Tipo Sedicivalvole Abarth |
|
|
|
|
ToudiQn
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 139 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 11-11-2008, 14:10
|
|
|
Dawid, gdzieś na forum chyba był podobny temat ale mogę sie mylić, byłeś go podpiąć pod kompem?, ewentualnie może zrób reset kompa, na postoju wszystko jest ok z ładowaniem? może masz błyskawice pod maska jak jedziesz xD jest przebicie i od czasu do czasu iskry latają po alternatorze |
_________________ ByŁo :-Fiat Tipo 1.4S 1994r-
ByŁo -Fiat Tipo 2.0 16V- 1992r- Sedicivalvole
Jest: -Subaru Legacy 2.0 Turbo 260HP 1996r |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|