|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
myszy w samochodzie ? |
Autor |
Wiadomość |
plocweb
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 11-11-2008, 12:11 myszy w samochodzie ?
|
|
|
Witam.
Wczoraj samochód (Tempra digital 1.6) nie chciał mi zapalić. Wsiadam - i głucho, kontrolki ledwo się świecą. Otwieram klapę maski, a tu mysz śmignęła pod plastik, tam gdzieś pod wycieraczki. Od jakiegoś czasu mam smród po włączeniu dmuchawy - teraz już wiem skąd. Czy jest możliwe, aby myszy poprzegryzały jakieś kable i robiło się zwarcie ?
Jednak zdarzyło się coś jeszcze, co by wykluczało ten fakt.
Przyjechał znajomy, chcieliśmy odpalić Temprę z akumulatora na akumulator - za pomocą kabli. Podczas podłączenia tych przewodów, u mnie cała elektryka działała, jednak odpalić nie chciał. Nawet rozrusznik nie zakręcił. Cisza kompletna. Po odłączeniu przewodów, u mnie elektryka przestała działać. Znowu cisza.
Po holowaniu, samochód odpalił. lecz z wielkim, wielkim trudem.
Przyjechałem do domu, zgasiłem samochód, i znowu cisza.
Czy to myszy czy może rozruszniko robi zwarcie ?
proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Maciej |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 11-11-2008, 12:21
|
|
|
plocweb, myszy mogą byc ale bo do kabelków to prędzej kuny. bo one lubią takie sprawy. Sprawdz czy Ci nie zleciał jakiś kabelek z rozrusznika. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
timi
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-11-2008, 23:11
|
|
|
witam Panów! Te myszy to mozliwe ja miałem dwa zdechlaki w aucie w temprze zrobiły sobie gniazdo nad schowkiem bo tam jest gabka .Smierdziało mi cos szukałem az znalazłem ! ale kabli pocietych niewidziałem .pzdr Timi |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 13-11-2008, 00:10
|
|
|
plocweb napisał/a: | Czy jest możliwe, aby myszy poprzegryzały jakieś kable i robiło się zwarcie ? |
oooo staaaary mi jak myszy opier.doliły instalacje w Golfie to miałem taką choinkę na desce że w M1 takiej na święta nie dostaniesz
tipacz napisał/a: | do kabelków to prędzej kuny |
może i kyny ale ja nie miałem żadnej kuny w aucie tylko myszy "mi sie w berka kiedys po bagażniku ganiały"...
plocweb ja bym sobie na Twoim miejscu jakiegoś kota zalogował w garażu koło auta... na sznurku jakimś czy coś... albo jakiejś trutki posyp.... bo będziesz musiał sobie instalację sprawić nową... a to nie są tanie rzeczy...
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|