|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra po zderzeniu z uno :[ |
Autor |
Wiadomość |
spirool
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 17-01-2006, 18:57 Tempra po zderzeniu z uno :[
|
|
|
witam wszystkich dzisiaj mialem zderzeni kobieta(wrrrrr) za kółkiem uno wymusila mi pierszenstwo no i od strony kierowcy mam do wymiany drzwi przód i tył do tego do malowania tylnie nadkole .Byla to ewidentnie wina kobiety jak stwierzdzil policjant ;] jak myslicie ile moge dostac odszkodowania? bo juz znalazlem drzwi na allegro po 120 -140 zl nawet w moim kolorze sa;] czy ktos juz mial cos podobnego aha czy drzwi od tempry kombi sa takie same jak w sedanie u mnie????
P.S. drzwi sadosc powaznie uszkodzone naszczescie tylko drzwi prog cały przednie nadkole całe tylko tylnie nadkole delikatnie zarysowane no ale drzwi masakra.Ile moglbym za to dostac????? |
_________________ Temperki Super Autka ;]]] |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-01-2006, 20:03
|
|
|
Spirool zrob wycene u mechanika zeby Cie firma ubezpieczeniowa w jajo nie zrobila. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-01-2006, 21:19
|
|
|
spirool, a drzwi przednie od kombi beda pasowac do sedana. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-01-2006, 21:28
|
|
|
Ja jak miałem Uno i gościu mi w jechał w tylne drzwi to dostałem pełną wartość nowych drzwi plus koszta malowania i montażu coś ok. 3000zł, ale to były inne czasy i inne ceny samochodów.
Poczekaj na rzeczoznawcę z ubezpieczalni i ekspertyzę no i popytaj się u blacharza ile by robota kosztowała, to będziesz wiedział na czym stoisz. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
spirool
|
Wysłany: 17-01-2006, 22:56 mozna jasniej?
|
|
|
mozna jasniej? bo nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z ubezpieczalnia.CzyliMam pojechac do mechanika , czy tam rzeczoznawcy i zrobic wycenie tak?? a dopiero pozniej do ubezpieczalni???? pomuzcie;] |
|
|
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 17-01-2006, 23:07
|
|
|
zasada jest taka ze nie robi sie nic przy aucie dopuki nie zobaczy go rzeczoznawca(a z nimi to roznie bywa trzeba uwazac)warto samemu porobic wczesniej zdjecia zeby nie napisal bzdur |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 17-01-2006, 23:12
|
|
|
Spirool ocen szacunkowo u mechanika ile bedzie to kosztowalo.
Tylko nie uzywki tylko nowe czesci zamienniki bo takie policzy firma ubezpieczeniowa.
Jak pojedziesz do nich to oczywiscie wycenia jak najmniej wiec dobrze zebys pokazal to czego moze nie "zauwazayc" agent robiacy fote Twojego auta.
Moze byc np. tak ze masz cos uszkodzone czego nie iwdac golym okiem bo trzeba odchyliuc nie wiem zaslepke czy np reflektor.
Ja mialem tak z reflektorem jak we mnie babka przywalila pod blokiem..
Niby byl ok ale dobrze, ze mechanik go odgial i okazalo sie, ze zaczepy dwa sa urwane, czego normalnie na niego patrzac i lekko go ruszajac bys nie stwierdzil.
Jezeli firma wyceni za nisko Twoje szkody mozesz zawsze sie odwolac. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-01-2006, 16:46
|
|
|
Cytat: | mozna jasniej? bo nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z ubezpieczalnia.CzyliMam pojechac do mechanika , czy tam rzeczoznawcy i zrobic wycenie tak?? a dopiero pozniej do ubezpieczalni?? pomuzcie;] |
Pojedź do blacharza u którego bedziesz robił samochód i poproś go o wycenę naprawy na nowych częściach, nie muszą być oryginały oraz spytaj się ile bedzie kosztowała naprawa na używkach.
Później jedziesz do ubezpieczalni, w której ubezpieczony był sprawca i zgłaszasz szkodę i albo na miejscu rzeczoznawca zrobi oględziny albo dostaniesz jakiś termin na przyjazd, a jak samochód nie może jeżdzić o własnych siłach to rzeczoznawca podjedzie do ciebie.
Potem czekasz na wycenę i porównujesz z tym co przedstawił Ci blacharz, jak jest bardzo zaniżona to możesz sie odwoływać a jak Ci pasuje to bierzesz kasę i naprawasz auto |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
spirool
|
Wysłany: 18-01-2006, 20:08
|
|
|
oki dziekuje koledzy za info ;] juz zalatwione w ubezpieczalni zdiecia porobione itd wlasnie szukalem ukrytych uszkodzen dopiero dzisiaj zauwazylem ze zderzak tylni mam porysowany kolpak popekany hehe i slupek wgiety wszystko opisane itd teraz czekam na wycene ;] dzieki wielkie .AHA szukam dzrzwi tyl i przód lewa strona(ta od kierowcy) moze macie namiary najlepiej w woj. lubelskim itp ?????? lub wysylkowo.;] |
|
|
|
|
Mir23
Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2005 Posty: 87 Skąd: Chełm, Warszawa
|
Wysłany: 19-01-2006, 11:22
|
|
|
spirool napisał/a: | AHA szukam dzrzwi tyl i przód lewa strona(ta od kierowcy) moze macie namiary najlepiej w woj. lubelskim itp lub wysylkowo.;] |
Dzwoń do Jacacentego. Ma prawie wszystko jeśli nie wszystko. |
_________________ Była: Tempra SW, 1.9 TD, XII.1993r, 140000km
Była: Micra 1.3, 1993r., 165000km
Jest: Audi A4 Avant 1.8 1996r. przebieg - kto to wie? |
|
|
|
|
zuku-ldz
|
Wysłany: 20-01-2006, 17:48
|
|
|
ciekawe jestem na ile to wycenia, jak w mojego ojca zarypal koles i byly do wymiany tylni i przednie drzwi oraz byl rozwalony prog (rozerwany przez ucho od holowania fiata uno ) to wycenili to na 4700 zl ... zal... |
|
|
|
|
spirool
|
Wysłany: 24-01-2006, 10:45 juz wszystko jasne
|
|
|
bylem w tow.ubezpieczeniowym i jak sie okazalo koszty naprawy przerosly by wartosc auta auto wycenil na 5500zl a odszkodowania dostane 2500zl z czego juz mam do kupienia drzwi za 70 zl sztuka kompletne z tapicerka szybka itd + koszt przesylki no i teraz szukam lakiernika aby przemalowac drzwi ;] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|