|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Niby to kto ubezpiecza nie jest ważne, a jednak jest !!! |
Autor |
Wiadomość |
Młot
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 25-01-2006, 19:25 Niby to kto ubezpiecza nie jest ważne, a jednak jest !!!
|
|
|
Witam Panie i Panów !
Czytam posty na temat ubezpieczeń OC i większość pisze, że nie liczy się to gdzie ubezpieczamy lecz tylko za ile.
Nic bardziej mylnego !
Kilka słów na ten temat.
Większość kierowców gdy dochodzi do zdarzenia ubezpieczeniowego i w tym zdarzenu są poszkodowanymi, biegną do ubezpieczyciela sprawcy po odszkodowanie. Bardzo często wówczas zaczynają się przysłowiowe schody. Sterty papierów, wypisywania itp. Nie jest to bynajmniej przyjemne.
Np. w Allianz, gdy jesteśmy u nich ubezpieczeni, a ktoś nam zrobił szkodę i ma innego ubezpieczyciela, jest tak, że dzwonimy (bez chodzenia) do siebie, czyli do Allianz i umawiamy się z likwidatorem. Ten przyjeżdża wypisuje dokumenty i robi kosztorys szkody. Gdy szkoda jest do 2000 zł wydaje nam czek do zrealizowania natychmiast. Jeżeli powyżej przelew na konto.
Allianz wypłaca nam kasiorkę, a te pieniądze, które nam wypłacił odbierze sobie regresem od ubezpieczyciela sprawcy.
Jest to jedyna przyjemność w całym nieszczęściu jakim jest szkoda.
Bez biegania, użerania się itp.
KTO MI TERAZ POWIE, ŻE NIE WAŻNE JEST GDZIE TYLKO ZA ILE ?
Wszystko załatwiamy w jednym miejscu, w domu, w kapciach i z kakałkiem w ręku.
Nie wiem czy inni też tak mają i tak naprawdę mnie to już nie interesuje. Ubezpieczam się w Allianz i serwis jest dla mnie najważniejszy.
Pozdrawiam Wszystkich !
Pomyślmy jak ułatwić i uprościć sobie życie ... |
|
|
|
|
drosik
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 25 Wrz 2005 Posty: 92 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-01-2006, 21:13
|
|
|
Młot napisał/a: | serwis jest dla mnie najważniejszy |
a jaka jest różnica w cenie z poprzednim Twoim ubezpieczycielem, bo zakładam, że wcześniej się ubezpieczałeś w innej firmie i z tąd taka mała dygresja |
_________________ Bez problemów byłoby nudno |
|
|
|
|
Młot
|
Wysłany: 25-01-2006, 21:28 ... zaskoczę ciebie
|
|
|
Poprzednio miałem w Warcie i płaciłem więcej o 32 zł niż teraz w Allianz.
Chodzi mi o to, że chłopaki tu piszą, iż lepiej tam gdzie taniej. No ile zaoszczędzisz 50 zł ... Stawki są podobne wszędzie, różnica w stawce wyjsciowej to góra 150 zł.
Tylko, że jak przyjdzie co do czego i okaże się, że ktoś wjedzie w ci w auto to aby dostać odszkodowanie się nachodzisz. Ja natomiast luzik.
Z ubezpieczeniami jest tak jak choćby w motoryzacji, ważna jest marka firmy i co za tym idzie jakość.
Wolał byś jeżdzić Mercedesem choćby 190 lub Audi 80 z 1994 roku czy Temprą z 1994 r.
Allianz to mercedes wśród ubezpieczeń.
... i na dodatek sponsorują Kubicę !!! |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-01-2006, 21:46
|
|
|
Mlot powiem tak wole sie nabiegac troszke chociaz w dzisiejszych czasach prawie wszyskto sie da zalatwic przez tel i net i nie lubie specjlanie biegac :-) ale ...
Alianz jak w moim przypadku wali mi zwyzki za mlody wiek, stare auto, i bog wie co jeszcze w efekcie nie place 300zł tylko place 900 a to juz jest spora roznica bo ta akse wole wydac na paliwo czy chocby nowy komplet swiec i kabli WN:]
Zuza sie powinna wypowiedizec bo ona zaplacila pelna stawke ale dawno jej niebylo a szkoda Kto widzial Zuze??:(
Co do mesia hehe tak niemieckie auto cudne auto powieszony
jezdze tym hmm co mi sie podoba i tym czym chce :]
Mam wrazenie ze nie specjalnie jestes zadowolony ze swojej temperki piszac cos takiego ja wrecz przeciwnie :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Młot
|
Wysłany: 25-01-2006, 22:08
|
|
|
Wiesz Mupik, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma !!!
Ostatnio włoszka dała mi popalić i mam jej dość. Wydałem już na same części (bo sam naprawiam) ponad 1500 zł. Nie alej jak 2 dni temu pierd... jej spzegło, a konkretnie docisk. 470 zł w d...
Sąsiad natomiast leje ze mnie ze śmiechu. Ma starą 190 koloru białego z 1988 roku na silniku 2 litrowym (benzya) z gazem i od 6 lat tylko wymienia olej i filtry. Jechałem nią ostatnio i nie ma się do czego doczepić, choć usilnie, złośiwie próbowałem. Nawet centymetra rdzy nie znajdziesz czego nie powiem o włoszce.
Ponadto pali mu gazu 11 litrów przy tych mrozach. A jak ja chciałem założyć gaz to kumpel gazownik mi powiedział, żebym dał sobie spokuj bo w zimie w 16 litrach sie nie zmieszczę. Silik mam 1.8 ni 2.0 jak sąsiad. Krótko mówiąc inna konstrukcja silnika i jak tu nie kochać Meśka ...
Co do Allianz to muszę sprostować, moja wypowiedź nie dotyczyła osób, które nie ukończyły magicznego wieku 25 lat. Te osoby faktycznie bulą jak za zborze.
Ale tak jest w większości dobrych ubezpieczycieli. Tylko firmy samobujcze nie naliczaja zwyżek.
Co zaś dotyczy zwyżki za wiek to pierwsze słyszę ! ta opcja owszem występuje ale tylko przy AC |
|
|
|
|
Mucha
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-01-2006, 22:18
|
|
|
Witam !!
Co do ubezpieczen to ja od kilku lat i kilku samochodow zawsze ubezpieczam w PZU jest to dla mnie zaufana firma ktora jest solidna i tez wszystko mozna zalatwic z domu.JAK SIE CHCE !!! Nie zmienie ubezpieczyciela moim zdaniem jest to dobra firma. Np: Moj ojciec ubezpiecza samochody w WARCIE od ponad 20 lat i zawsze byl zadowolony z ich uslug. Pozdrawiam. Nie sa to tanie firmy ale solidne. |
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-01-2006, 22:34
|
|
|
Młot jako pewnie agent firmy Allianz nie doczytałeś dokładnie naszych postów.
AC należy wybierać w firmie z prestiżem i mającej uczciwe warunki (buehehehehehe wiem że to szukanie igły w stogu siana)
Ale już OC możesz sobie wziąć w firmie Heniek Kowalski Insurance Sp z o.o. bo masz w DUPIE to jak to będzie załatwiał ktoś w kogo ewentualnie przywalisz!!!!!!
Czy Ty masz się przejmować jak wypłaca to firma w której płacisz OC????
No ale jak widać coś słabo szkolą obecnych agentów
Wqrwia mnie pseudo reklama nie dopowiedziana wprost!!!!!!! |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Młot
|
Wysłany: 25-01-2006, 22:39
|
|
|
To prawda, ważna jest solidność.
Ja natomiast mam złe doświadczenia z PZU, gdy przez kilka dni załatwiałem różne papiery i wystawałem w godzinnych kolejkach by złatwić szkodę.
Nie chcę krytykować PZU bo nikt nie zadowoli wszystkich, ale zawiodłem się bardzo na nich.
Ostatnio też, okazalo się na co i jak wydają lekką ręką zarobione na klientach pieniądze. Przypomnijcie sobie afery (dotąd nie wyjaśnione z PZU).
Mając ponad 60% rynku ubezpieczeń komunikacyjnych zarabiają taką kasiorę, że stać ich aby obniżyć i to znacznie składki. Ale po kiego grzyba, lepiej to zdefraudować !!!
Poztanowiłem ostatnio, że nie dam PZU już ani złotówki.
Ciekawostka, czy wiecie, że Allanz chciał kupić PZU ale przez te afery odpuścili ...
[ Dodano: Sro 25 Sty, 2006 22:50 ]
EMF, kolego nie rozumiesz o czym tu rozprawiamy ! Mówimy o OC.
Pewnie, że masz w d... jak w kogoś przywalisz gdy jesteś ubezpieczony w firmie Kowalski Sp. z o.o.
Ale jak w Ciebie walnie koleś co ma ubezpieczenie u takiego Kowalskiego to co ... Jak sądzisz, bedziesz maił to w d... czy nie ?
A jak oni ci nie wypłacą to co zrobisz ? Wlejesz im pasem na dupę ...
NIE klego EMF, pjdziesz do swoich i sobie u swoich to załatfisz !!!
A jak będziesz ubezpieczony w podonej firmie jak Kowalski Sp z o.o. to pewnie ciebie pogonią informując, żebyś załatwiał to z ubezpieczycielem sprawcy czyli firmą Kowalski.
Tak zachowuje się np. Samopomoc.
To cały czas próbuję nakreślić !!! Ważny jest serwis
I mam to gdzieś czy ty się ubezpieczysz w Allianz czy u Kowalskiego, bo to ty w razie czego będziesz się z nimi bujał !!! |
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 25-01-2006, 22:51
|
|
|
Emf dobrze prawisz
Mlot to nie tak do konca pop:-)
Moja tempra w zimie max wszamala 13,5l gazu przy padnietym termostacie:-) ale wymiana zalatwila sprawe i jest ok
11 litrow 2 l silnik hmm podejrzane chyba ze ma nadzwyczaj lekka noge :-)
Co do mesiow i gazu hmmm dobra instalke musi miec kolega bo mesie niespecjalnie lubia gaz przynajmniej takie doswiadczenia kolegow z klubu MB.
Rdza hmmm jak sie auta nie pilnuje to pojawi sie na kazdym zarysowanie, dzwon, zla naprawa itp hmm 1500 na czesci to juz jest 1/3 calkiem ladnej temperki musisz miec faktycznie pecha.
A co do <25 lat troche tego nie rozumiem tak samo jak placenie oc od pojemnoisci a nie od mocy :/ tak jak np u naszych sasiadow |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 25-01-2006, 23:05
|
|
|
Młot napisał/a: | NIE klego EMF, pjdziesz do swoich i sobie u swoich to załatfisz !!! |
Młot o czym Ty piszesz???
Przypie...sz w kogoś i pójdziesz do swojego ubezpieczyciela żeby Ci to załatwili
A co oni z tego będą mieli jeśli opłacasz u nich tylko OC???????
Chyba, że oni są organizacją charytatywną albo współpracują z radio maryja i pobierają jakąś prowizję!!!!
Młot napisał/a: | A jak oni ci nie wypłacą to co zrobisz ? Wlejesz im pasem na dupę ...
|
Jako agent powinieneś wiedzieć, że każda firma może mieć swoje "widzimisie" i zawsze zostaje albo Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny lub pozew z powództwa cywilnego
P.S. Rozumiem, że Allianz Cię rano goli robi Ci śniadanie i zawozi Cię do pracy
Allianz rządzi!!!
Allianz radzi!!!!
Allianz nigdy Cię nie zdradzi!!! |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Młot
|
Wysłany: 25-01-2006, 23:08
|
|
|
Mupik, zwyżka w stawce za wiek jest dlatego, że najwięcej szkód powodują ludzie do 25 roku życia (włącz wiadomości, co chwile mówią, że jakiś 20-paro latek spowodował wypadek), firmy muszą to zrekompensować i podniosły stawki dla młodych ludzi. Przecież za ich szkody nie będą płacić wszyscy ubezpieczeni poprzez zwiększenie stawek.
To jest logiczne, prawda. Ludzie do 25 roku życia powodują 56% wszystkich szkód. Jak na ten przedział wiekowy to nie źle.
Co zaś dotyczy płacenia od pojemności to jest to forma ogólnie przyjęta w polsce. Wyobraź sobie (znając polaków) co by się działo gdyby płacić od mocy. Kino Oko ! Tuningowane samchody, modyfikacje silników. Jak byś to wszystko zebrał do kupy ? Powiedzmy, że masz sinik 1.8 i moc 105 KM a koleś z kladki na przeciwko ma też 1.8 ale po przeróbce 135 KM a w papierach 105. Chciałbyś aby płacił tyle samo co ty ?
Co zaś dotyczy Tempry i gazu no to z tego co się dowiedziałem u gazowników 1.8 8V porzerają gaz jak zwariowane, ale 1.8 16V już nie.
Nie znam się na gazie więc nie wiem na czym to polega. |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 25-01-2006, 23:15
|
|
|
Młot absurd polega na tym, że pobieranie ubezpieczenia w tej formie jest bzdurą!!!!!
Co ma pojemność do ubezpieczenia??????
Mogę przypieprzyć w kogoś Pandą 1,1 wartą 20 tys. (składka wynosi ok 200-300zł rocznie w zależności od regionu) lub Oplem Senatorem, 25-letnim rumplem z 3 litrowym silnikiem, wartym 800zł
Sorry gdzie tu SENS????!!! |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Młot
|
Wysłany: 25-01-2006, 23:30
|
|
|
Emf , powiem ci choć pewnie tez masz to w d... jak zostałem agentem.
Miałem ubezpieczenie auta w Allianz i koleś mi wjechał w bok. Facet był ubezpieczony w Hestii.
Zdarzenie opisała policja i miałem protokół.
Zadzwoniłem następnego dnia do Hestii (mieszkam w Pile, a tu nie mają oddziału) i szkodowca mi mówi, że przyjedzie za rzy dni bo jest z Bydgoszczy i ma eraz kupę pracy. Pomyślałem, no trudno, poczekam.
Po czterech dniach dzwonię bo szkodowca nie dotarł. Oczywiście wielka ściema i mówi, że będzie za kolejne trzy dni. W mędzy czasie dzwoni i mówi, że przesunie termin bo sie nie wyrabia.
Pomyślałem, kur... mać.
Więc nie licząc, że coś załatwię, dzwonię do Allianz w Poznaniu. Prawda, że trudno sie było dodzwonić bo telefony były wciąż zajęte.
w końcu się dodzwoniłem i mówię jak jest, na to miła Pani z drugiej strony mówi, że wysyła szkodowcę i on mi wszystko załatwi. Ustaliliśmy, że następnego dnia będzie pod wieczór u mnie pod wskazanym adresem.
Pomyslałem, ta ... srele mele.
Nastepneg dnia pukanie do drzwi około 17:30
Otwieram koleś z Allianz.
Myślę ..., to cód.
Zrobił protokół, zdjęcia (pomimo, że było już ciemno, ale wyciągnął aparat z taką lampą błyskową jak pół mojego samochodu), podpisałem się i pyta czy ma mi wypisać czek ...
Pomyślałem, kur... jaki czek, znowu jakas ściema.
Szkode miałem na 1756 zł
Wziołem ten czek i zapierd... do banku pocztowego na poczcie żeby sprawdzić czy to nie lewizna...
Wypłacili mi kasę.
Byłem w szoku.
Dwa tygodnie później byłem w Poznaniu i zaszedłem do Allianz wykupić sobie irodzinie OC w życiu prywatnym (hehe, z tej kasy za szkodę mi zostało).
No i jak juz tam wlazłem do środka, kupiłem OC, pogadaliśmy i zostałem agentem.
A tak na marginesie EMF, to powiedz jaki ma interes ubezpieczyciel tego kto ci zrobił szkodę aby ciebie dobrze załatwić, skoro piszesz, że takiego interesu nie ma twój ubezpieczyciel. Wiesz dlaczego twój powinien mieć ...? Prosta zasada rynkowa, bo ty (jak napisałeś) płacisz mu już OC i załatwi ciebie dobrze bo wie, że jeżeli będziesz zadowolonu to do niego wrócisz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EMF, a pozatym TO NIECHCE MI SIĘ Z OBA GADAĆ bo jesteś złośliwy !!!
[ Dodano: Sro 25 Sty, 2006 23:34 ]
EMF, masz absolutną rację !!!
To nie ma sensu żadnego. Tak to skonstruowano i fukcjonuje. W niemczech też tak jest jak u nas. Nie wiem dlaczego tak jest.
Jeżli masz pomysł to podrzuć go do UFG |
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 25-01-2006, 23:37
|
|
|
Oj znowu bedize wija:D
Orwelem zaciagnelo...:-)
Heh statystyki tak nagonka na mlodych i wogole :/ ale cos w tym jest ;P
Ostantio wlasnie bylo ciekawy program ze to niby mlodzi po uzywkach itp a koles przyniosl statystyki i wyszlo ze 3/4 pijanych to ludzie 28-35
Co do placenia od mocy a nie pojemnosci jak njabardizje jestem za !!
Heh niech sasiad sbie zaklada czip bo akurat te 110 czy 130 to neiam znaczenia roznica jest przy wolnossacym dieslu 2,4 ktory ma 100 koni a benzyniakiem 1,5T ktory ma 150 koni i zgadnij czym latwiej spowodowac wypadek i za co jest nizsza skladka:D |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 25-01-2006, 23:38
|
|
|
Młot napisał/a: | Zrobił protokół, zdjęcia (pomimo, że było już ciemno, ale wyciągnął aparat z taką lampą błyskową jak pół mojego samochodu), podpisałem się i pyta czy ma mi wypisać czek ... |
Oki Młot mała niescisłośc w Twoim poście bo znam wielu agentów ale żaden nie ma aż takiej władzy aby samemu na miejscu w 5 sekund oszacować szkodę.
Rozumiem, że jesteś pewien tego co piszesz bo mam znajomą w Allianz i za cholerę ona nie wycenia sama nikomu szkody pomimo, że jeździ jako agent robiący zdjęcia i sporządzający protokół.
Edit EMF
Młot ja nie jestem złośliwy, ja nie lubię opowieści typu Gumisie vs Miś Uszatek.
Sorki ale nieścisłości i mitomania mnie wqr...ją |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Młot
|
Wysłany: 25-01-2006, 23:48
|
|
|
EMF to nie był Agent tylko Likwidator szkód z Allianz. Wyciągnął Notebooka, powklepywał info o moich uszkodzeniach i wszystkie dane auta, program wycenił mu szkodę według stawek za naprawy i części w ISO, wyjął z teczki protokół, spisał wszystko z kompa, dał do podpisu bo się z tym zgodziłem. Wypisał czek i poszedł w cholerę, tyle go widziałem.
Kasę na poczcie wybrałem.
Był to szok.
Teraz już wiem jak to funkcjonuje.
Dziwne, że ta Twoja znajoma z Allianz sporządza protokoły szkodowości, nie mamy takich uprawnień.
Zdjęcia do ub. AC to rozumiem ale szkody ... |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 26-01-2006, 00:04
|
|
|
Młot jakie ma ona uprawnienia dokładnie to ja nie wiem (nie mam jej certyfikatu czy tez dokumentu na którego podstawie działa).
Napewno jest m.in. agentem.
Co do firmy to jesli jest tak jak piszesz to interesuje mnie jedynie fakt jak później Allianz rozlicza się z Hestią??????
Mówi jej, wypłaciliśmy tyle i tyle i dawajcie kasiorkę + prowizja likwidatora ( za free chyba nie pracuje)???
Hestia kuli ogon i odpowiada - spox zapłacimy wszyściuchno i jeszcze coś dorzucimy gratis?!!! |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 26-01-2006, 00:23
|
|
|
Hmm no troche to dziwne :-)
Tak sie zalatwia szkody jesli masz wykupione AC, mozesz sobie zarzyczyc likwidacje skzody ze swojej polisy a nastepnie sciagaja z OC sprawcy
Nic koncze z tym tematem bo mam mala wiedze ale mozemy sobie o czwornikach podyskutowac dla relaksu :-) jutro egzam pora spac:-)
pzdr 4 All |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 26-01-2006, 00:35
|
|
|
MupiK napisał/a: | ale mozemy sobie o czwornikach podyskutowac dla relaksu :-) |
Mupik czwórniki rulezzzz |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Młot
|
Wysłany: 26-01-2006, 00:55
|
|
|
Mupik powodzenia !!!
Wiecie co, radzę pochodzić po firmach ubezpieczeniowych, równiez do Allianz i popytać jak to jest. Tak się dowiecie jak kto kogo rozlicza, jak załatia szkody tp.
Ja się już nie wypowiadam bo co bym nie napisał, waszym zdaniem będzie dziwne lub nieprawdziwe.
Jak to EMF napisał: "No ale jak widać coś słabo szkolą obecnych agentów" było to do mnie.
Tak więc Panowie jestem nędznie przeszkolonym agentem z marną wiedzą i juz nie zabieram głosu w tej sprawie.
Zacząłem ten tmat tylko dlatego, że wierzę w to co robię i robię to z czystym przekonaniem. Nie złośliwie tylko z dobrej woli chciałem doradzić. Jeżeli nawet zareklamowałem Allianz to dlatego, że to porządna firma. Jeżeli się w niej ubezpieczycie to ja i tak nic z tego nie mam.
Pozdrawiam
PS
Nie życzę nikomu aby musiał kiedykolwiek kożystać ze swojej polisy |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 26-01-2006, 18:12
|
|
|
Młot napisał/a: | Tak więc Panowie jestem nędznie przeszkolonym agentem z marną wiedzą i juz nie zabieram głosu w tej sprawie.
|
Młot nie to miałem na myśli.
Sprowokowało mnie trochę Twoje reklmaowanie, które odebrałem jako nachalne.
Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam.
|
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-01-2006, 23:49
|
|
|
Emf napisał/a: | Młot napisał/a:
Tak więc Panowie jestem nędznie przeszkolonym agentem z marną wiedzą i juz nie zabieram głosu w tej sprawie.
Młot nie to miałem na myśli.
Sprowokowało mnie trochę Twoje reklmaowanie, które odebrałem jako nachalne.
Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam. |
Przepraszam, ze się odzywam, ale:
1) Za co, Emil, przepraszasz? Nie zauwazyłeś, że większość klubowiczów ma niestety typową przypadłość Polaków - boi się odezwać, gdy ktoś przegina pałę? Ja również uważam, ze to była nachalna, nieudolnie zakamuflowna i zupełnie nie na miejscu reklama Allianz. Już raz zmieniałem podpis pod swoimi postami na czerwone literki, mam to robić jeszcze raz? Myslałem, że do inteligentnych ludzi dociera delikatna aluzja co do niestosownosci pewnych zachowań na forum klubowym, które działa dzięki opłacanym przez klubowiczów składkom. Gdyby serwer opłaciło towarzystwo Allianz albo firemka handlująca częściami w ramach sponsoringu, to nie ma sprawy, walimy banerek na górze strony. A społeczne forum zamienia się w brutalną arene reklamówek własnych interesów. Ja się NIE ZGADZAM!!
2) Wzywaliście Zuzannę, bo opłacała składkę wysoką. Pozwolę sobie ją nieco zastapić, bo w tym samym czasie opłącałem również swoją pierszą składkę. Nabiegałem sie i nadzwoniłem co niemiara i śmieszą mnie gadki agentów, jakie to cudowne są firmy ubezpieczeniowe i że różnice w składkach sa minimalne. Chcecie znać prawdę? Proszę bardzo:
Ja - 24 lata, prawo jazdy od 7 lat, zameldowanie Warszawa-Śródmieście (najwyższe stawki w Polsce), bezwypadkowa jazda do tej pory...
Auto - Tempra S.W. 1.8 z 1994 roku
Wyniki: Warta - 3200PLN, Allianz - 3100PLN, PZU - 2700PLN, Samopomoc - 2300PLN, LINK4 - 1300PLN (ale z dodatkowym NNW i Szyby24)... No i co, nie ma żadnej rożnicy?
W niektórych towarzystwach zwyżka była nie tylko za wiek, ale nawet za to, że auto jest kombi!! Parodia!!
Jedynie Link4 zainteresowało się ile lat mam już prawo jazdy, a nie ile sam mam latek...
P.S. Proponuję umieścić gdzieś na stronie startowej forum info w formie "nalepki":
AKWIZYTOROM DZIĘKUJEMY!!!! |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 27-01-2006, 00:27
|
|
|
Erewan napisał/a: | Wyniki: Warta - 3200PLN, Allianz - 3100PLN, PZU - 2700PLN, Samopomoc - 2300PLN |
:rolleyes: :rolleyes:
Jarek matko kochana od tych cen o mało z krzesła nie spadłem.
Co do OC to niestety nadal twierdzę że forma jego pobierania jest bezsensowna i tyle.
Co ma wspólnego pojemność z rzeczywistymi szkodami??? |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Młot
|
Wysłany: 27-01-2006, 00:29
|
|
|
Nie doczytałeś EREWAN, że moje wypowiedzi odnośnie zachwalania (po sprostowaniu) nie dotyczą kierowców do 25 roku życia.
Więc po co ta dygresja ..?
Ponadto temat rozprawiań nie dotyczył STAWEK lecz OBSŁUGI czyli SERWISU, więc jeżeli nie masz nic do powiedzenia na ten temat to po co w ogóle zabierasz głos !!!
I NA DODATEK WPROWADZASZ LUDZI W BŁĄD !!! BO NIE WIEM SKĄD WZIĄŁEŚ TE STAWKI, RACZEJ Z KOSMOSU, Z KTÓREGO NAJPRAWDOPODOBNIEJ POCHODZISZ.
OC DLA TWOJEGO AUTA Z TWOIM WIEKIEM I W TWOJEJ STREFIE ZAMELDOWANIA, W DWUCH RATACH WYNOSI !!! 935 ZŁ !!! NA CAŁY ROK
Więc zanim coś napiszesz sprawdź (w twoim przypadku) przynajmniej 3 razy.
Jak stawka ci nie pasi to sobie sprawdź na kalkulatorze na stronie www
No i gratuluję wyboru bo w Link4 zapłacisz mniej bo 1300 zł
PS
Wyjaśnię ci prościej ERWAN bo pewnie i tak nie zrozumiałeś dlaczego rozpocząłem ten temat ...
Dlatego, że większość nie rozumie, że serwis poszkodowy jest ważny (czyli wybór firmy ubezpieczeniowej) bo można się grobo przejechać, a ja znam to za autopsji, gdybś nie zrozumiał slowa autopsja to wyjaśniam, że chodzi o doświadczenie (bynajmniej nie w pracy agenta, prywatne).
Dodam Erwan, że w pewnym sensie w swojej prostocie jesteś niezły, nie zdziwię się gdybyś udzielał się w PiS-ie. Szkola Kurskiego !!?
Gratuluję !
CO DO TYPOWEJ POLSKOŚCI TO UWIELBIAMY MÓWIĆ DOŻO I NIE NA TEMAT CO ERWAN ...? |
|
|
|
|
Pele_Tipo
|
Wysłany: 27-01-2006, 22:04
|
|
|
Chamstwo i drobnomieszczanstwo OT TYLE
Az mi sie odechcialo cokolwiek pisac na temat |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|