|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
ZagaDka |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekK
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 18-09-2007, 18:38 ZagaDka
|
|
|
Co jest?
Za ssanie odpwiada:
1. czyjnik cieczy chodzącej
2. elektrozawór
3. czujnik położenia przepustnicy
4. ciśnienie jakie daje pompa paliwa
5. komputer
i moja zagadka
Wszystko wszystko sprawdziłem poza komputerem czujnik cieczy nowy, elektrozawór miałem padnięty ale naprawiłem bardzo ładnie pracuje, czujnik połozenia przepustnicy wyczyszczony i ustawiony, pompa sprawdzona ciśnienie ok. I jest tak im mniejszy opór na czujniku tym autko zapala ok im większy tym autko ma trudności z odpaleniem wiem o tym bo zrobiłem sobie inny potencjometr i przestawiałem opór moja obserwacja jest taka ze im większy opór na czyjniku cieczy tym słabiej reaguje elekrtozawór a więc co komputer padł? Czy jest coś jeszcze innego o czym niewspomniałem a ma wpływ na ssanie.
Koniec zagadki silnik 2.0 8V
** Dodano: 19-09-2007, 07:31 **
Przez noc przemyslałem ten mój problem i tak sobie myślę zeby jeździć na innym potencjometrze podłączonym do kabli od czujnika cieczy ustawionym na temperature silnika 100 stopni C. Co wy na to? A jak sie sonda nagrzeje to ona odpowiada za dobór mieszanki jak ma ktoś inny pomysł to niech sie odezwie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|