Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
DonBanDitOo prezentuje:
Autor Wiadomość
DonBanDitOo 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 23-08-2008, 21:13   DonBanDitOo prezentuje:

Witam wszystkich ...
od dziś jestem właścicielem Bordowego Tipka.... w sumie to niewiele o nim aktualnie wiem ...ale napisze co wiem i co zauważyłem dziś ... zapewne dojże co nieco jeszcze po czasie...

więc tak...
Tipo 1.4i + LPG
Kolor bordo ...
na klapie lotka...
felgi mmmm..... ATS 15" ale niebardzo wiem jakie to .. (opona 195/50)
radio Sony CDX-L400X ale bedzie wymieniane na MEDIONA....
nagłośnienie... w sumie to niejestem w stanie stwierdzić jeszcze :P w podsufitce z przodu gwizdki... z tyłu w półce ( seryjną "deske" poprzedni właściciel zamienił na deche "sklejke") 6x9 jeśli sie niemyle BooSHmena ;p no i z przodu są jakieś niby głośniki (właściciel twierdzi że NOKII... ale niejestem pewien)
wydech ULTER z jakąś strumiennicą ..ale niepamietam jaką .. (ale chodzi przerażająco cicho)
zegary podświetlane na niebiesko .. pokrętła w desce na czerwono .. zmieniona gałka skrzyni ....
Jutro dodam foty bo dziś niezdążyłem zrobić ;)

Powrót Do Mniejszego....
W Przygotowaniu FIat 126 903ccm xD

Bdm 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 23-08-2008, 21:54   

DonBanDitOo, mała uwaga: niech cię ręka boska broni od włożenia mediona do samochodu, mam psychiczny uraz do tej firmy.....

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
     Moneta

egon 

Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 23-08-2008, 22:11   

DonBanDitOo, z tego co piszesz to fajny ten tipek, ale daj fotki jakies :D

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 23-08-2008, 22:41   

przyłączam się do zdania kolegi odnośnie radia .... sony może nie powala na kolana ( sam śmigam z soniakiem i w sumiie nie narzekam ) ale medion .... bez kitu ale nawet jakiś stary soniak na kasecie zagra lepiej niż medion z mp3
wiem coś o tym bo robię z wklepie gdzie handlujemy radiami i tymi firmowymi jak i wynalazkami typu first, dbtronick , easytoch czy rocker... uwierz mi ale warto dorzucić parę zł i kupić choćby JVC czy jakiegoś tańszego pioniera .... wszystko tylko nie radio z biedronki ... nawet jeśli będzie grało w miarę możliwie to z czasem będziesz przeklinał że zmiana utworu trwa 15 sek. lub brak wbudowanego w radio filtru spowoduję że zamiast muzyki będziesz słyszał alternator lub swoje cb
na radiu nie oszczędzaj 20zł bo twoje uszy i nerwy to odczują
NO-NAME mówimy nie !! :)

Bdm 

Wysłany: 23-08-2008, 22:45   

miałem przyjemność jeździć z dwoma medionami....... Przeskakiwanie na dołkach, zacinanie się itp.... normalnie pochlastać się można, zrezygnowałem z nich i zostałem przy panasonicu na kasety, aż przyjemniej dla ucha..... teraz mam Lg używane za 200 zł i jak dla mnie gra idealnie, do tego pilot i parę innych pierdół w radiu, a koszt nie duży

Moneta

DonBanDitOo 

Wysłany: 24-08-2008, 08:18   

z tego co wiem ... i sam zauważyłem .. ten medion co ja mam ..ma jeden minus ... na dziurach czasem panel wciska przycisk do wysuwania płyt (uchylany panel) ale nie nażekam na niego ... jeździł najpierw u wójka w Ibizie ,potem u mnie w maluszku ... isie sprawował... a ma sporo pierdół typu eQ .. mp3 ,slot na karty, i usb... gdzie w soniaku jest tylko cd i jeszcze tnie wszystkie płyty więc przypuszczam że laser do wyczyszczenia... myśle że nawet jeśli wżuce Mediona to i tak nie na długo ... choruje na jeden model JVC :roll: ale na pewno w tej chwili będzie mi lepiej grał Medion niż tnący Sony w którym trzeba nadużywać siły żeby go chodźby włączyć czy wyłączyć bo przyciski też ciulato chodzą ...
fotki będą po południu bo udało mi sie opuścić cenę autka więc za resztę zafunduje sem cyfrówkę i dopiero foty porobię ;D

a oto i foto :

Powrót Do Mniejszego....

unknown 

Wysłany: 29-08-2008, 17:04   

miałem okazję oglądać i naprawiać mediony.... wyrobi Ci się pewno po czasie panel jak to w podróbkach, złącze może, laser się zobaczy ile pożyje, mogą się zjarać ot tak końcówki mocy na głośnikach na których powinny iść bez problemu i wiele innych reczy może się stać.... ogólnie nie kupiłbym za nic Medion/Tevion/Microstar/Micromaxx i jeszcze jakaś nazwa, zapomniałem, ale to ten sam badziew totalny sprzedają tylko pod kilkoma markami, ale to to samo tylko naklejają iną naklejkę/obudowę dają...
już jakikolwiek inny mniej znany no-name czy mniejmarkowy ciut droższy jak chcesz oszczędzić, kup a pochodzi dłużej...
Clatronic, Dalco, DB Tronic i inne są podobne takie, jak się szanuje to pochodzą, choć lasery są różne w nich, ale jak używasz np karty pamięci czy pendrive'a to spoko... ale i tak lepiej dopłacić ciut i choćby dobre JVC kupić bo takie pójdzie długo i dobrze...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Bdm 

Wysłany: 29-08-2008, 17:53   

DonBanDitOo, no kolego ats'y wyglądają zaje......fajnie, masz ode mnie + za nie ;) , tylko mam nadzieje że jeśli to jest 4x100 to masz śruby pływające...... Na razie wygląda dobrze, choć trochę pracy wymaga ;) , a i widzę że jakieś zabawki do auta w bagażniku wozisz :D

Moneta

Sapphiron 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 29-08-2008, 21:15   

DonBanDitOo, obłóż ten MDF z tyłu jakąś wykładzinką bo ciut kiepawo wygląda...

a tak to nawet nawet :D

Gość, uśmiechnij się :)
     assistance   Moneta

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 29-08-2008, 21:24   

DonBanDitOo troche sponiewierane to tipo, nie napisałeś z którego roku masz to auto...
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

albert1991 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 29-08-2008, 21:44   

DonBanDitOo, :bravooo: ładne furki troszke dopiescic i bedzie glanc

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 29-08-2008, 22:54   

ile koni więcej miał ten kapselek po założeniu naklejki OZ ?

i po co ci był tytoń z tego peta który leży na schowku ? :D

DonBanDitOo 

Wysłany: 30-08-2008, 09:32   

Bdm$ka, ATS mają rozstaw 4x98 ... zabawki ..hmmm tylko kierownice i czerwone nełonki wyciągłem z kashla i wżuciłem do bagażnika....
ego, no jest troche zaniedbane... bedzie co w nim robić ..a jego rok to 90'
avenger85, tą klejke kiedyś dostałem tak ją założyłem i już nieściągałem .. jakoś siadła :roll: ile koni więcej to niewiem ale samopoczucie lepsiejsze ;D a na drugie pytnie publicznie nieodpowiadam :doubt: :roll: ;D

Powrót Do Mniejszego....

osama 33 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 30-08-2008, 14:06   

co do mediona to jest dobra firma w srodku ma wszystko samsunga. ja mam monitor i wieze mediona wszystko chula juz 3 lata bez awarii :badgrin:
omega 2,5 v6 Tipo 1,4,Laguna
opel astra kombi 1,7d f tempra 1,9td
     Moneta

Odpowiedz do tematu