|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Padł komputer. Problem z zakupem... |
Autor |
Wiadomość |
saigon
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-03-2010, 23:33 Padł komputer. Problem z zakupem...
|
|
|
Witam, koledzy padł mi komputer w Tipo, już o tym pisałem, ale pojawił się nowy problem. Jak już wspominałem, nie działa mi sterowanie silniczkiem krokowym, sam silniczek jest sprawny, podmieniałem na drugą sztukę i u mnie oba nie działają, a w drugim Tipo oba chodzą. A teraz jeszcze jedna sprawa, nie funkcjonuje mi klima, pomimo że jest nabita i szczelna, sprawdzany był Presostat i czujnik temperatury oraz wszystkie przekaźniki i bezpieczniki. wszystko jest git, tylko nie ma sterowania. Wyczytałem w książce, że klimą steruje komputer, stąd wniosek że to on padł, nie mogę nigdzie kupić takiego, kupiłem już 5 szt. i żaden w moim nie działa jak potrzeba. Efekt jest taki, że nadal nie ma sterowania krokowym i klimą. Czy numery kompa muszą być identyczne? Mój Tipek to model 1,6i '94, 835C100, Klima, ABS, napinacze pasów. Podejrzewam że do takiego wyposażenia komputer musi mieć obsługę tych urządzeń, a te które kupowałem były od "uboższych" wersji i nie ogarniały takiego sprzętu. Czy już się muszę żegnać z Tipkiem, czy może ktoś pomoże? Czekam na jakieś sugestie, bo bez tego ani rusz... |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 17-03-2010, 21:32
|
|
|
saigon, nie chcę Cie wprowadzać w błąd,ale jeśli się nie mylę to komputer dostaje sygnał od klimy żeby podnieść obroty silnika na jałowym bo klima by go mogła zdusić i to chyba tyle.
A co do klimy to najlepiej wziąć miernik w rękę i zobaczyć czego brakuje.Klimą steruje w Tipo czarna puszka przy prawej przedniej lampie. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
|
|
|
|
|
jankidacki
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 17-03-2010, 22:59
|
|
|
Jedz do elektryka i podlacz pod euroskana i pokaze ci co ma w sobie komp samochodu.JA PO kupnie swojego pojechalem na diagnostyke i wtedy dowiedzialem sie ze moj komp obsluguje klime mimo tego ze nigdy klimy nie bylo. |
_________________ SUCHY40 |
|
|
|
|
saigon
|
Wysłany: 14-05-2010, 00:35
|
|
|
Nie mam zdrowia do tego rupiecia już... Tyle czasu stoi u elektryka że chyba cały komputer na piechotę zrobi z drutów. Już nawet do typa nie dzwonię, bo mi na telefony kasy zabraknie... Kurna do kompa dochodzą sygnały, a nie wychodzą, pod komputer jak podłączyłem to wypisało że komp uszkodzony. |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
Dobermannn
|
Wysłany: 04-06-2010, 23:07
|
|
|
Pojedź do Grabowskiego do Piaseczna. Może i drogi ale w rezultacie wyjdzie ci taniej. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|