|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z uruchomieniem silnika tempra 1.4 93r |
Autor |
Wiadomość |
cichy34
witamy nowego
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 11-06-2010, 22:05 problem z uruchomieniem silnika tempra 1.4 93r
|
|
|
witam milosnikow tempry i tipa,mam problem ze swoja tempra z 93r silnik 1.4 na jedno punkcje,otoz w trakcie jazdy autko nagle zgaslo a ponowne pruby odpalenia koncza sie tym ze autko zapala ale na wcisnietym gazie obroty dochoda do 500obrotow chwile popracuje nastepnie kichnie sobie w gaznik i wydech i gasnie,rozrzad ok,bo byl sprawdzany,cisnienie ok iskra jest.nie mam pojecia co sie stalo mojej temprze do tej pory chodzila idealnie jak zegareczek,moze ktos mial podobny przypadek,bardzo prosze o pomoc za co z gory dziekuje.pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
wiki1982
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 853 Skąd: Pabianice
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-06-2010, 09:12
|
|
|
zobacz czujnik położenia wału |
_________________ Zapraszam do mojego nowego miejsca pracy:
Sklep motoryzacyjny EURO-FIAT
ul.Przędzalniana 20 tel 42 674-61-80 ; 42 676-31-24 ; 794 077 776 lub
ul.Snycerska 3 tel 42 654-57-92 ; 664 045 57
LUB DO MNIE 692-42-42-60 |
|
|
|
|
Mosior
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 527 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-06-2010, 13:43
|
|
|
zobacz na zapłon - może Ci się przestawił. Ja miałem podobny kiedyś podobny objaw.
Najpierw mi zaczął w trasie lekko szarpać, później zaczął sobie kichać w gaźnik a na końcu zapalił lampki oleju i ładowania i zdechł.
Zrobiłem na poboczu szybką diagnostykę i okazało się, że w aparacie zapłonowym wyschła taka gąbka, która oliwi ośkę aparatu i mechanizmy wyprzedzenia zapłonu i się zatarło.
Naprawa była prosta bo kupiłem nowe urządzenie podciśnienia (jakieś 23zł..) rozebrałem aparat, wyczyściłem, naoliwiłem, zamontowałem i ..ustawiłem zapłon na ucho...później pojechałem do mechanika na stroboskop i dał mi medal z ziemniaka bo nic nie trzeba było poprawiać |
_________________ FIAT TIPO 1.4S + LPG, 78 kucyków
razem przeżywamy upadki i wzloty..
FORD MONDEO MK3 2.2TDCI Platinum - zaprojektowany by cieszyć |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|