|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Emblematy na osłonie chłodnicy i klapie bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
ViNYL
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 08-02-2007, 00:40 Emblematy na osłonie chłodnicy i klapie bagażnika
|
|
|
Witam.
Potrzebuję zdemontować/wymienić emblematy:
///// z przodu - wymiana,
/F/I/A/T/ oraz Tipo 1.6i.e. - demontaż.
Moje pytanie jest takie. Da się to zdjąć bez większego szwanku dla lakieru? |
_________________ pozdrawiam, vinyl
Tipo 1.6i.e. '92 / LPG BRC
N 51º13'44.91'' / E 22º35'17.58'' |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-02-2007, 01:36 Re: Emblematy na osłonie chłodnicy i klapie bagażnika
|
|
|
ViNYL napisał/a: | Witam.
da się |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-02-2007, 09:25 Re: Emblematy na osłonie chłodnicy i klapie bagażnika
|
|
|
ViNYL napisał/a: | Witam.
Ten z tyłu jest przylepiony. Spokojnie go można oderwać, z tym że może zostać po nim ślad w postaci róźnicy w odcieniu lakieru Z przodu emblemacik jest przykręcany (w nowszej atrapie, nie wiem jak w starej). |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-02-2007, 23:04
|
|
|
w "grill'u" Tempry, podobnie pewno Tipo. przednie 'paski' na środku są może minimalnie dodatkowo podklejone, ale generalnie mają po 2 wypustki wzdłuż każdego 'paska', ok cm od dołu i ok cm od góry, te wypustki są wciśnięte/wpuszczone po prostu w prostokątne/podłużne szpary w plastik grill'a"; w zasadzie coś jak zatrzaski... podważysz po trochu to wyciągniesz paski bez szwanku... a na klapie znaczki masz chyba wszędzie klejone... bez dziur... przynajmniej zastępcze wszystkie dają gładkie by podkleić sobie jak wymieniasz... choć nie wiem, czy niektóre fabryczne nie miałby 2ch wypustek-kołków i dziur w klapie, ale raczej nie
** Dodano: 08-02-2007, 23:05 **
a! jeśli na przednim 'grillu'/maskownicy (piszę o Temprze, ale Tipo może mieć podobnie) masz napis np FIAT dodatkowy, to pod tym napisem jest na niego wygospodarowane gładkie miejsce/obszar i w nim są dziury a napis ma wypustki; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|