|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Ogrzewanie tylnej szyby |
Autor |
Wiadomość |
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-10-2010, 20:20 Ogrzewanie tylnej szyby
|
|
|
Witam, mam problem w swoim espero, a więc padło ogrzewanie tylnej szyby... Bezpiecznik wymieniony, przekaźnik sprawdzony i dalej nic, przekaźnik cyka i tyle, jak myślicie czy są jeszcze jakieś miejsca gdzie mogło paść czy juz chyba tylko przewody padły ?
Zaciski przy szybie sprawdzałem są dobre. Najchętniej wyciągnąłbym całą elektrykę i zrobił na nowo, ale i aż brak chęci, i za dużo z tym roboty... Jeszcze sprawdził bym wejście bezpiecznika, oraz wejście przekaźnika, ale to jest tak pokopane, że nie wiem czy tam się jakoś dostane.
Co do forum DU, to niby rady są, ale mało chęci mają i wiedzy takaże z porównaniem do tego. |
|
|
|
|
Gramatyk
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 10 Kwi 2010 Posty: 188 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 17-10-2010, 08:51
|
|
|
a może gdzieś na samej szybie się przerwały styki i prąd nie przepływa? a kontrolka się na desce zapala że jak ogrzewanie szyby włączasz? |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 17-10-2010, 09:59
|
|
|
Jeżeli bezpiecznik cały i przekaźnik daje sygnał to albo przewody przepalone/przełamane, albo przepalone ścieżki na szybie. Zdejmij te wsuwki, które dochodzą do szyby i żarówkę postojową. Do jednej wsadź jeden drut od żarówki, a do drugiej wsuwki drugi. Załącz i jeżeli zaświeci to kable masz ok i szukaj przyczyn w szybie. Jeżeli nie zaświeci to szukaj przepalonych kabli począwszy od skrzynki bezpieczników.
BTW Ja się bawiłem z tym w swojej Renówce i sam nie wiem jak do tego doszedłem, ale: kabel zaraz za skrzynką był tak upalony, że aż kawałek skrzynki roztopił, przerwał się na przejściu karoseria/klapa i dodatkowo jedna z wsuwek odlutowała się od szyby...ale zrobiłem |
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 17-10-2010, 12:02
|
|
|
co do kontrolki nie zapala się, gdyż przekaźnik nie trzyma, tylko cyknie i koniec. Musiałbym sprawdzić to z żarówką, lecz patrząc na moje przewody moga być popalone. Gdyż wtyczka (gniazdo) bezpiecznika było podtopione, wiec chyba wychodzi na to, że przewody, lecz z tym gorzej bo dostęp cięzki.. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|